Ανάφη: Μερικοί το προτιμούν ... γυμνό!

Μερικοί το προτιμούν ... γυμνό! Μα το μπάνιο τους, τι άλλο ; Εν μέσω καλοκαιριού δεν είμαστε; Εάν και εσείς λοιπόν το προτιμάτε γυμνό, έχουμε να σας συστήσουμε τη διάσημη ανά τον κόσμο αλλά παραδόξως άσημη για τις Κυκλάδες (!) παραλία του Μεγάλου Ρούκουνα. Που βρίσκεται ; Δίπλα σας…σχεδόν δηλαδή. Νοτιοανατολικά της νήσου Ανάφης, ξέρετε η ξεχασμένη νύμφη των Κυκλάδων… η τελευταία που σέρνει τον ιερό χορό γύρω από τη Δήλο μα η πρώτη που ακραγγίζει τα βαθιά τρικυμισμένα νερά του Κρητικού Πελάγους.

Με την υπογραφή της Υπατίας 

Εκεί στην Ανάφη λοιπόν, απλώνει τη χρυσαφένια αμμουδιά του ο Μεγ. Ρούκουνας, συνολικού μήκους ½ Km περίπου, εξ ου και Μεγάλος, με αρκετά δέντρα κατά μήκος της παραλίας που περιμένουν να στήσετε σκηνή για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Αργότερα μόνο που θα κολυμπάτε προσέξτε, γιατί ίσως χρειαστεί να αποφασίσετε αν τα γαλαζοπράσινα νερά του είναι από βελούδο ή μετάξι. Εξάλλου αυτή είναι η μαγεία του Ρούκουνα…τα νερά του. 

Παραλία διάσημη είπαμε, στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, από την εποχή ακόμα που το πρώτο κύμα χίπις ανακάλυψε την απόκοσμη ομορφιά της και έστησε τις πρώτες σκηνές. Και το ένα κύμα έφερε το άλλο…και οι φωτιές στην παραλία να φωτίζουν ίσαμε τον ουρανό, με τις μουσικές από όλο τον κόσμο να πάλλονται στον αέρα. Ολόκληρος ο Ρούκουνας μια παρέα μεγάλη, καθισμένη γύρω από τη φωτιά να χορεύει στο ρυθμό των Ματάλων. Αποκομμένος αρχικά από τον πολιτισμό καθότι η πρόσβαση γινόταν μόνο με το καραβάκι, αργότερα όμως μια ταβέρνα θα χτιστεί και ένας δρόμος θα ενώσει με τη Χώρα, κάνοντας τη διαμονή των εκατοντάδων παραθεριστών πιο εύκολη και μακρύτερη.

Ρούκουνας θα πει ελεύθερη κατασκήνωση και γυμνισμός, έως σήμερα. Ελάχιστα έχουν αλλάξει. Και μην εκπλαγείτε… πολλές φορές η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Έλληνες, όλων των ηλικιών.

Σε περίπτωση που ανήκετε στους ντροπαλούς της παρέας, μπορείτε να προτιμήσετε την αριστερή πλευρά της παραλίας, όπου δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός. Αν τυχόν μπερδευτείτε, μην αγχωθείτε! Ο υπεύθυνος που διαχωρίζει τις δύο διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων, ας τον πούμε «τροχονόμο της γύμνιας», θα σας βοηθήσει.

Σε όποια πλευρά της παραλίας και αν αποφασίσετε πάντως, ένα είναι σίγουρο. Θα είστε πλέον ένας Ρουκουνιώτης! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News