Ανδρος: Εγκαίνια της πλατείας στο Μπατσί

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Κοκόλη, η οποία στέκεται δίπλα στους συμπατριώτες της, στηρίζει τον Δήμο μας και συνολικά η βοήθειά της είναι ανεκτίμητη. Την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για το σπουδαίο και αξιόλογο έργο για το νησί μας». Με τα λόγια αυτά, ο Δήμαρχος Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης ευχαρίστησε την κα Στέλα Κοκόλη, η οποία έβαλε το χεράκι της ώστε να γίνει πραγματικότητα η νέα πλατεία στο Μπατσί της Ανδρου... Μάλιστα, η Ανδριώτισσα που διαμένει στην Αμερική εδώ και πολλά χρόνια, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου και όπως ήταν λογικό ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη.. 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Ανδρου για την εκδήλωση... "  Παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, τα εγκαίνια της νέας πλατείας στο Μπατσί, που αποτελεί δωρεά της Ανδριώτισσας που διαμένει στις Η.Π.Α., κυρίας Στέλλας Κοκόλη, η οποία έχει επανειλημμένα διακριθεί και τιμηθεί για το εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τους ιερείς της περιοχής της Υδρούσας, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Ψωμάς, Διαμαντής Θεοδωράκης και Ιάκωβος Σκόρδος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου κα Ελένη Πολίτου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κ. Κώστας Πετρίσης και τοπικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Καπάκης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο Λιμενάρχης Άνδρου κ. Θοδωρής Κραψίτης και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο των διαρκών προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος Άνδρου για τον εξωραϊσμό του νησιού, η κατασκευή της νέας πλατείας κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αποτελεί ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Το σημείο είναι ιδανικό για να απολαύσει κανείς τη μαγευτική θέα του γραφικού λιμανιού και του υπέροχου φυσικού τοπίου. Έτσι, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να χαίρονται όμορφες εικόνες της φύσης και στιγμές ξεκούρασης.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή της κυρίας Κοκόλη, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου και αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που αγαπά την πατρίδα του. Μιλώντας στα εγκαίνια της νέας πλατείας, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδηςανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Κοκόλη, η οποία στέκεται δίπλα στους συμπατριώτες της, στηρίζει τον Δήμο μας και συνολικά η βοήθειά της είναι ανεκτίμητη. Την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για το σπουδαίο και αξιόλογο έργο για το νησί μας».

Η κυρία Στέλλα Κοκόλη, με μακρά και παραγωγική ζωή, αφοσιώθηκε με πάθος και αυταπάρνηση θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Κράτησε ζωντανή την ελληνική γλώσσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γεύτηκε επιτυχίες και απολαμβάνει την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση. Παραμένει ενεργή και δραστήρια κοινωνικά με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες ελληνικές ιδέες και αξίες θα σκορπίσουν φως, γιατί, όπως αναφέρει και η ίδια «ο ελληνισμός είναι φως».

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμή της κυρίας Κοκόλη, ως ένδειξη ευχαριστίας και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς της στο νησί μας.