Απείρανθος: έμπνευση για ...καλλυντικά

Τι συμβαίνει όταν οι συνταγές της γιαγιάς συναντούν την μοντέρνα κοσμετολογία; Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά από 100% φυσικά και ελληνικά καλλυντικά που έχει πάρει την ονομασία της από το ομορφότερο ορεινό χωριό της Νάξου. Ο λόγος για τον «Apeirantho», το δημιούργημα της Στέλλας και του Απόστολου. Εκείνη μεταφράστρια, εκείνος προγραμματιστής, αποφάσισαν πριν από τρία χρόνια να παρουσιάσουν κάτι που εκφράζει το πώς οι ίδιοι επιλέγουν να ζουν.

Αντλώντας έμπνευση από τα όσα είχε μάθει στο πλάι της γιαγιάς και της προγιαγιάς της, η Στέλλα εμπλούτισε τις παραδοσιακές συνταγές, ενώ ο Απόστολος ως γραφίστας ανέλαβε όλο το branding και τις ιδιαίτερες συσκευασίες των προϊόντων τους.

Παρασκευασμένα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο μέρος όπου ζουν και οι ίδιοι, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, τα «Apeiranthos» υποστηρίζουν τη φιλοσοφία των δημιουργών τους, ότι δηλαδή ο άνθρωπος θα πρέπει να συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση.

Η Στέλλα μίλησε στην HuffPost Greece για το πώς άρχισαν όλα, για το τι μπορεί να βρει κάποιος στον «Apeirantho», αλλά και για τα σχέδια των δυο τους.

apeiranthos

Πώς άρχισαν όλα;

Πριν από τρία χρόνια και έχοντας περάσει από διάφορες δουλειές, είτε στο αντικείμενο των σπουδών μας είτε όχι, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που μας εκφράζει και συμπληρώνει τον τρόπο ζωής μας. Θέλουμε να ξέρουμε και να προσέχουμε τι τρώμε και τι βάζουμε επάνω μας.

apeiranthos

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τον Apeirantho;

Καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε το οικογενειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η προγιαγιά μου, αλλά και η γιαγιά μου ασχολήθηκαν έντονα με την παρασκευή καλλυντικών, καθώς και με εναλλακτικές θεραπείες. Η προγιαγιά μου ήταν χειροπρακτικός και βοήθησε πολύ κόσμο. Έχω ακόμη συνταγές τους, τις οποίες βέβαια έχω προσαρμόσει και εμπλουτίσει.

Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε πραγματικότητα την ιδέα σας;

Δεν ήταν εύκολο, καθώς κάθε τόσο προέκυπταν ζητήματα τα οποία δεν είχαμε σκεφτεί. Η στήριξη όμως του κόσμου ήταν και είναι έντονη, όπως επίσης και η βοήθεια της μικρής κοινωνίας των εκπληκτικών δημιουργών που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Όλα μαζί μας έδωσαν και συνεχίζουν να μας δίνουν ώθηση.

apeiranthos

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι ελληνικές εταιρείες με φυσικά προϊόντα ομορφιάς βρίσκονται σε άνθηση. Ισχύει;

Ναι, ισχύει. Ο κόσμος είναι πλέον πιο ενημερωμένος. Έχει διάθεση να μάθει, ρωτάει, δοκιμάζει και στο τέλος απορρίπτει πολλές φορές τα κλασικά μονοπάτια. Επίσης, νιώθει καλύτερα όταν στηρίζει κάποιο ελληνικό προϊόν.

Τι ακριβώς μπορούμε να βρούμε στον Apeirantho;

Σε εμάς μπορεί κανείς να βρει προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος, χειροποίητα σαπούνια για γυναίκες, άνδρες, αλλά και για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών. Είναι δυνατόν, επίσης, να παρασκευαστούν εξειδικευμένα καλλυντικά για κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Για ποιο λόγο έχετε επιλέξει ως πρώτη ύλη σας το μελισσοκέρι;

Το μελισσόκερι είναι ένα θαυματουργό συστατικό. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές ιδιότητες. Βοηθά το δέρμα να αποκτήσει απαλή και ελαστική δομή, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Όλα αυτά το ανάγουν σε μια κορυφαία πρώτη ύλη παραγωγής καλλυντικών.

Από τι άλλες ύλες αποτελούνται τα προϊόντα σας; Πώς τις προμηθεύεστε;

Αρκετά από τα έλαια που χρησιμοποιούμε όπως το βαλσαμέλαιο, το δαφνέλαιο, το έλαιο καλέντουλας, τα παρασκευάζουμε εμείς, ενώ τις υπόλοιπες πρώτες ύλες τις προμηθευόμαστε από μικρούς παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας;

Θέλουμε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του μέσα από τη φύση, μέσα από όλα αυτά που έχει να μας προσφέρει. Να γνωρίσει τις δυνατότητές της και να συνυπάρξει αρμονικά με αυτήν και με τα πλάσματα της.

apeiranthos

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα εξάγετε τα προϊόντα σας και στο εξωτερικό;

Προς το παρόν, δίνουμε βάση στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό όμως είναι έντονο, καθώς εκεί είναι εξοικειωμένοι και πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά στα φυσικά καλλυντικά. Επομένως, διάθεση και σχέδια υπάρχουν! 

Πηγή: huffingtonpost.gr