Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΑποψη: "Η έλευση επισκεπτών στη Νάξο έδειξε το πόσο πραγματικά ανίκανοι και...

Αποψη: “Η έλευση επισκεπτών στη Νάξο έδειξε το πόσο πραγματικά ανίκανοι και τουριστικά “ξεβράκωτοι” είμαστε”.

|

Ανοιχτή επιστολή από ένα ζευγάρι που αγαπάει τη “Νάξο μας” και κρούει το κώδωνα του κινδύνου λόγω της “αρπαχτής” που κυριαρχεί τονίζοντας “Αν μολύνεις την θάλσσα.. θα το βρεις στο αλάτι σου” 

“…. Σήμερα κάποιοι φροντίζουν να χαλάσουν ανεπανόρθωτα αυτή την εικόνα του νησιού μας αλλά και να απομακρύνουν αυτούς που ζουν μόνιμα ή που αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα και να έρθουν να μείνουν μόνιμα σε αυτόν τον ΤΕΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Να ξέρετε πάντως ότι κοντοζυγώνει η ώρα όπου θα μετρηθεί και πάλι το δικό μας ψηφαλάκι και τότε θα νιώσετε πόσο … αδύναμο είναι… και η ευθύνη όλη δικιά σας….”

Βασίλης και Λεώνη. Ενα ζευγάρι που  λατρεύει τη Νάξο. Αλλωστε μόνιμοι κάτοικοι κοι εργαζόμενοι εδώ από επιλογή. Φέτος, βίωσε (όπως όλοι άλλωστε) μία πρωτόγνωρη εμπειρία στη “Νάξο μας” όπως αναφέρει  στην ανοιχτή επιστολή που ήρθε στην ιστοσελίδα μας (naxospress.gr). Και ο Βασίλης με τη Λεώνη μεταφέρουν σκέψεις και εικόνες ώστε να αποτελέσουν τροφή για τους “έχοντες”, να μην χαθεί η “Νάξος μας” στο βωμό της αρπαχτής και του γρήγορου κέρδους…  Και έχει ενδιαφέρον ο επίλογος ” Μία σοφή παροιμία λέει: “αν μολύνεις την θάλασσα … θα το βρεις στο αλάτι” 

Ας δούμε την ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν οι Βασίλης και Λεώνη Μαρμαρά.. 

Η Νάξος μας,

μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι ακριβώς συμβαίνει με τον τουρισμό στα νησιά μας, το φετινό καλοκαίρι.

Χιλιάδες αλλοδαπών και ημεδαπών τουριστών έχουν ξεχυθεί, μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού και στέρησης, σε παραλίες, σοκάκια, ταβέρνες, μπαρ, βουνά και λαγκάδια, σε μία ξέφρενη προσπάθεια να εκτονωθούν και να ξεσκάσουν.

Αυτό, από την μία είναι καλό για την οικονομία μας, για την “βαριά βιομηχανία μας”, τον τουρισμό, για την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Από την άλλη όμως πολύ κακό για τον συγχρωτισμό και την διάδοση του ιού.

Αναδείχθηκε όμως και κάτι εξίσου σοβαρό…

Αναδείχθηκε η ανοργανωσιά μας και η αδυναμία μας να στηρίξουμε αυτό το τεράστιο τουριστικό κύμα. Τα προβλήματα υποστήριξης “χύμηξαν” ανεξέλεγκτα δείχνοντας το πόσο πραγματικά ανίκανοι και τουριστικά “ξεβράκωτοι” είμαστε.

Οι ειδήμονες… ανεπαρκείς και οι φιλοξενούμενοι φεύγουν το λιγότερο απογοητευμένοι, για να μην πω οργισμένοι.

Καθημερινότητα

Και βέβαια δεν μιλώ για την απογοήτευση και την οργή των μονίμων κατοίκων οι οποίοι πρέπει να ζουν και να υπομένουν την άθλια και βασανιστική καθημερινότητά τους.

@ Nερό … ανύπαρκτο. Η πίεση στην βρύση είναι μηδέν. Βλέπετε,  το δίκτυο σχεδιάστηκε για 20,000 κατοίκους και όχι για 200,000 που θα πρέπει να τροφοδοτήσει σήμερα..

@ H κίνηση στους δρόμους… πήχτρα. Μία ώρα να μπεις στην Χώρα και δύο ώρες να βρεις πάρκινγκ.. αν βρεις. Α! ξέχασα… τώρα έχουμε και επί πληρωμή παρκινγκ ..Σωθήκαμε!!

@ Ουρές παντού… στο σούπερ μάρκετ οι υπάλληλοι, είτε πανικόβλητοι τρέχουν άσκοπα δεξιά–αριστερά ή σε απόλυτη νιρβάνα, “γράφοντας” κανονικά τους πελάτες που ξεροσταλιάζουν στα ταμεία.

@ Ο μοναδικός παραλιακός δρόμος Χώρας – Αγ. Άννας – Πλάκας.. ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ…  λεωφορεία, πούλμαν, αυτοκίνητα, “γουρούνες”, μηχανάκια, ποδήλατα, πεζοί… όλα “αχταρμάς” και φυσικά όλα ακινητοποιημένα. Τα νεύρα τεντωμένα και οι καβγάδες άπειροι… Α ναι και η αστυνομία… που? Δεν τους αδικώ. Πως να προσεγγίσουν άλλωστε

@ Και… τώρα το καλύτερο.. Η άλλων εποχών ψηφοθηρική τακτική αναμεμειγμένη με τον τουρισμό και το συμφέρον των ταβερνιάρηδων.. Είναι πλέον βέβαιο ότι η βαρύτητα της ψήφου του κάθε επαγγελματία της εστίασης είναι μεγαλύτερη από την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους και την ηρεμία των μόνιμων κατοίκων, μιας και η εν λόγω καταστηματάρχες δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση απαγορευτικών κόνων στα εξ΄ορισμού απαγορευμένα σημεία στάθμευσης της παραλιακής για να μην υποστούν οικονομικές απώλειες, ούτε στο ελάχιστο. Άρα η απόφαση για σοβαρά ζητήματα είναι στα χέρια του κάθε εστιάτορα. Εύγε!!!

Βέβαια όλοι ξεχνάνε τον φυσικό νόμο της Δράσης / Αντίδρασης και ότι η κάθε ενέργεια φέρνει και παρενέργεια. Αυτός ο νόμος έχει ταρακουνήσει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις από την αρχή της ύπαρξής τους. Δεν νομίζω ότι θα σταματήσει να λειτουργεί για τους μικρούς τοπικούς άρχοντες.

Γι αυτό μην νομίζετε αγαπητοί ότι η φετινή “αρπαχτή” θα συνεχιστεί αιώνια ούτε και εσείς ότι θα αποφύγετε τα αποτελέσματα των πράξεων σας.

Η Νάξος μας,

ήταν το διαμάντι των Κυκλάδων και του Αιγαίου μας. Το μέρος όπου όλοι περνούσαν αξέχαστες, ξέγνοιαστες, ανεπανάληπτες, ασφαλείς, ήρεμες οικογενειακές στιγμές (όχι απλά διακοπές) – στιγμές ζωής που κρατούσαν για πολλούς χειμώνες και με αυτές τις στιγμές επέστρεφαν.

Σήμερα κάποιοι φροντίζουν να χαλάσουν ανεπανόρθωτα αυτή την εικόνα του νησιού μας αλλά και να απομακρύνουν αυτούς που ζουν μόνιμα ή που αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα και να έρθουν να μείνουν μόνιμα σε αυτόν τον ΤΕΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

Να ξέρετε πάντως ότι κοντοζυγώνει η ώρα όπου θα μετρηθεί και πάλι το δικό μας ψηφαλάκι και τότε θα νιώσετε πόσο … αδύναμο είναι… και η ευθύνη όλη δικιά σας.

Μία σοφή παροιμία λέει: “αν μολύνεις την θάλασσα … θα το βρεις στο αλάτι”

Βασίλης Μαρμαράς

Λεώνη Δρακούλη – Μαρμαρά


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο