Αθήνα: Οι Ναξιώτες γιόρτασαν τον Αγιο (Νικόδημο) των Γραμμάτων

Ο προστάτης  Άγιος των Ναξίων δεν γιορτάζεται μόνο στη Νάξο αλλά και στην Αθήνα και όπως είναι φυσικό είναι ευκαιρία για μεγάλη γιορτή στη Ναξιακή κοινότητα της πρωτεύουσας:

Έτσι και εφέτος, ο Άγιος Νικόδημος εορτάστηκε στον φερώνυμο ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Νικοδήμου στα Άνω Πατήσια.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019  πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός με την περιφορά της Εικόνας  του Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Επισκόπου Λαοδικείας Θεδώρητου ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Αρχιερατική Λειτουργία.

Η λιτάνευση της ιεράς εικόνα συνοδεύτηκε από την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων δίνοντας ένα ακόμη πιο γιορτινό τόνο.

Η παρουσία των Ναξιωτών αλλά και των φίλων της Νάξου ήταν συγκινητική δίνοντας μια ευκαιρία για ενίσχυση των δεσμών της κοινότητάς μας.

Ο εορτασμός του Σαββάτου έκλεισε με εορταστικό κέρασμα και μια πάνδημη υπόσχεση να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί το καλοκαίρι στην Νάξο, κοντά σε φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς !

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους το ΔΣ και τα μέλη της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών της οποία άλλωστε προστάτης είναι ο Άγιος Νικόδημος.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε τους  κ. Δημήτρη Κορρέ Πρόεδρο της ΕΚΜ και τα μέλη κ. Γιάννη Τζανετή, κ. Ιωάννη Ποσάντζη, κ. Βασίλειο Φραγκουλόπουλο, κ. Νικόλαο Σιδερή και πλήθος Ναξιωτ΄βν και φίλων της Νάξου.

Χρόνια πολλά !

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Τζανετή για τις φωτογραφίες και το κείμενο