"Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου για γάμο"

Δύο μέρες μετά το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κανείς δεν θυμάται τα επεισόδια και τα χημικά . Αυτό που συζητιέται όμως ακόμη είναι η ομορφιά αυτού του γαλανομάτη Κρητικού οι φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral.

Συνέντευξη στην Ελένη Λαζάρου

Ποιος είναι όμως ο Κρητικός που μοιάζει με μοντέλο και τρέλανε το διαδίκτυο; Το όνομα αυτού: Στάθης Στιβακτάκης. 25 Μαϊων - (ή καλύτερα Οκτωβρίων αφού είναι γεννημένος στις 13 Οκτωβρίου του 1991). Επάγγελμα μελισσοκόμος και κτηνοτρόφος που ζει στα Βορίζια, ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ψηλορείτη, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

Παιδί αγροτικής οικογένειας μαζί με τα αδέλφια του βόσκουν τα πρόβατα της οικογένειας! Δουλειά βαριά και δύσκολη όπως λέει αφού «χειμώνα–καλοκαίρι πρέπει να `σαι στα ζώα, να τα ταϊζεις, να τα αρμέγεις και να τα προσέχεις».

Ο Στάθης είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων που ασχολείται μόνο με την δουλειά του και τράβηξε τυχαία τα φλας της δημοσιότητας όταν στο συλλαλητήριο στις σκάλες της πλατείας Συντάγματος ένας φωτογράφος του ζήτησε να ποζάρει για μία φωτογραφία. Ο Στάθης απάντησε «δεν θέλω φωτογραφίες», ο φωτογράφος επέμεινε και… το ίντερνετ πήρε φωτιά! Το προφίλ του στο Facebook γέμισε από αιτήματα-κυρίως από γυναίκες- [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ], ο τοίχος του κατακλύστηκε από μηνύματα θαυμασμού και το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά από δημοσιογράφους που τον παρακαλάνε για μία συνέντευξη. Σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκε να χρίσει έναν θείο του «μάνατζερ» γιατί δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί!

Στην ερώτηση του KoolNews.gr πως σχολιάζει αυτό το κύμα θαυμασμού που προκάλεσε στο διαδίκτυο λέει με έμφαση: «Πράμα δεν έχω να πω. Δεν θέλω να με κρίνουν για την εμφάνισή μου αλλά για το μυαλό μου. Εγώ ένας απλός αγρότης είμαι που κατέβηκα στο Σύνταγμα γιατί με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση θα διαλυθεί ο πρωτογενής τομέας. Και άμα εμείς οι νέοι παρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας ποιος θα παράγει την τροφή να ταϊσει τους Έλληνες; Οι δυσκολίες είναι πολλές. Φανταστείτε ότι το γάλα μας το παίρνουν πάμφθηνο. Και ενώ το δικό μας είναι υψηλής διατροφικής αξίας καθώς εμείς ταϊζουμε τα ζώα μας με βότανα, πωλείται στην ίδια τιμή με το γάλα ζώων που τα ταϊζουν σκόνες και μεταλλαγμένα.».

Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος πάντως να μείνει στο χωριό του και να το παλέψει: «Που να πάω στο Ηράκλειο; Εδώ θα μείνω! Στα Βορίζια. Θα ασχοληθώ σε όλη μου τη ζωή με τα πρόβατα και τα μελίσσια και εδώ θα κάνω και εγώ την οικογένειά μου και θα μεγαλώσω τα παιδιά μου…».

Στο προφίλ του στο Facebook γράφει πως είναι σε σχέση κ έτσι τον ρωτήσαμε πως αντέδρασε η κοπέλα του σε όσα γράφονται γι` αυτόν: «Δεν έχω κοπέλα. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου για γάμο» μας λέει. «Τώρα που έγινες τόσο διάσημος, οι νύφες θα ρθουν στα Βορίζια» του λέμε και απαντά γελώντας: «Ας έρθουνε».

Εν τω μεταξύ ο Στάθης έχει επιστρέψει στο χωριό του . Οι συγχωριανοί του τον κοιτούν με καμάρι και τον πειράζουν για την δημοσιότητα που κέρδισε ο ίδιος όμως τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με σεμνότητα και συνεχίζει τη ζωή του όπως πριν. Πολλή δουλειά, καμιά βόλτα με το άλογό του, στο καφενείο άμα βρεθεί καλή παρέα και διασκέδαση «όπου βρει καλό πιοτό».

Πηγή: Koolnews.gr