Δεν τρώει, δεν κινείται, δεν μιλάει… (video)

Καλοκαίρι του 2012 και όλοι σχεδόν οι Ελληνες προσεύχονται για μία αθώα ψυχή που παλεύει για τη ζωή της… Η 14χρονη τότε Μυρτώ παραθερίζει στην Πάρο και πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης και την βρίσκει η μητέρα της μετά από ώρες αναζήτησης κακοποιημένη. Από τότε ακολουθεί έναν Γολγοθά που δεν λέει να τελειώσει. Νοσηλεύεται στα καλύτερα νοσοκομεία εντός ( σήμερα φιλοξενείται στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα) κι εκτός Ελλάδας (Βοστώνη), όμως η πορεία της είναι σταθερή αλλά χωρίς να υπάρχουν μηνύματα αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» που μεταδίδεται από το Star και με εμφανή την συγκίνηση στο πρόσωπό της, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως είναι σήμερα η κατάσταση της κόρης της.

 «Καταλαβαίνει σίγουρα περισσότερα, αλλά ... δεν τρώει, δεν κινείται, δεν μιλάει. Δυστυχώς θ’ αργήσει να μιλήσουμε. Την επόμενη δεκαετία και ίσως. Ας άκουγα οποιαδήποτε λέξη. Μου κοστίζει πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί ήταν ένα παιδί πολύ ζωντανό, πολύ ζωηρό, μιλούσε ακατάπαυστα και ξέρω πολύ καλά ότι στεναχωριέται που δεν μπορεί να εκφραστεί. Νιώθω ότι δεν προσπαθεί στις θεραπείες, όσο θέλουμε. Ίσως έχει απογοητευτεί επειδή δεν κινείται. Και γι’ αυτό έχει παραδοθεί».

 Και συνεχίζει «Προσπαθώ να μην θυμάμαι. Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου. Την βρήκα σε φρικτή κατάσταση, δεν περιγράφεται. Η αδελφή της δεν την γνώρισε. Δεν ήταν απλά χτυπημένη ή αναίσθητη, ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ούτε σε έργο θρίλερ. Η ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη είναι η ανώτερη, αλλά το ειρωνικό είναι ότι ζητάει ελάφρυνση ποινής. Απορώ αν έχει καταλάβει τι έκανε. Μέσα του μπορεί να λέει ‘και τι έγινε;’».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της Μαρίας Κοτρώτσου