Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΔεν ξεχνάμε τον δικό μας Μανώλη

Δεν ξεχνάμε τον δικό μας Μανώλη

|

Για 12η χρονιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/08 φιλικός αγώνας στη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια  – Το «ευχαριστώ» της οικογένειας Μάκαρη και οι εκλεκτοί φίλοι που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάξου 

Δεν ξέρω μοιάζει και λίγο σαν ειρωνεία της τύχης… Χθες Παρασκευή 11/8, λειτούργησε για πρώτη φορά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Νάξου, μία μονάδα που θα σώσει πάρα πολλές ζωές και αναμφισβήτητα θα κάνει περισσότερο ανθρώπινη τη ζωή των νεφροπαθών του νησιού.

Του Αλεξ Γεωργαντά (sportcyclades.gr

Που κολλάει η ειρωνεία της τύχης; Αν υπήρχε η μονάδα στη Νάξου πριν 12 χρόνια, πιθανότατα  να μην διεξαγόταν χθες ο φιλικός αγώνας  στη μνήμη του Μανόλη Μάκαρη, αφού ήταν η αιτία που χάθηκε από τη ζωή μόλις στα 31 του χρόνια…

Τιμή στον Μανώλη

Οι φίλοι και οι γνωστοί δεν ξέχασαν τον Μανόλη και φέτος, που συγκεντρώθηκαν και έπαιξαν στο ΔΑΚ Νάξου, τιμώντας τη μνήμη του στον καθιερωμένο αγώνα που διοργανώνει ο ΑΜΣ Φιλωτίου και είναι ενταγμένος στα Μηλώσια, έχοντας ως μεγάλο χορηγό και υποστηρικτή  το Soulatso Café των Αντώνη Βασαλάκη και Λεωνίδα Καλαβρού.

 «Αντίπαλοι» πολλοί που έχουν αποτελέσει συμπαίχτες του Μανόλη Μάκαρη με τη φανέλα του Πανναξιακού, που πήραν της μπορντό φανέλες και απέναντι τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποτελέσει στελέχη της ομάδας Νέων του Φιλωτίου (πρωταθλήτρια Κυκλάδων 2001) που προπονούσε ο Μανώλης, πλαισιωμένους με παίκτες που κάθε χρόνο δίνουν το παρόν σε αυτό τον αγώνα, με την ομάδα αυτή να παίρνει τις μπλε φανέλες.

Για ακόμη μία χρονιά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγάλη διεθνή καριέρα, Αλέκος  Κακλαμάνος που βρέθηκε και πάλι στη Νάξο για διακοπές στο νησί της συζύγου του, έδωσε το παρών στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, τιμώντας και αυτός με τη σειρά του τη μνήμη του Μανόλη.

Ο αγώνας και τα πέναλτι

Ο αγώνας που διαιτήτευσε ο Γιώργος Νεοκοσμίδης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη. Στο αγωνιστικό κομμάτι  όπως πάντα είχαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με ανατροπές, καθώς οι Βετεράνοι του Πανναξιακού κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2, με την πιο νεανική ομάδα των μπλε, να πετυχαίνει την ανατροπή και τον αγώνα να λήγει τελικά με 4-3.

Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Σσφυρόερας για τους Βετεράνους του Πανναξιακού, με τον Κατσάνη να κάνει το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Με την έναρξη της επανάληψης, η παρουσία του Κακλαμάνου και του Καράι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της πιο νεανικής ομάδα των Μπλε, με τον πρώτο να κάνει το 2-1 και αμέσως μετά τον Καράι να ισοφαρίζει σε 2-2. Η ολική ανατροπή για για τους μπλε σημειώθηκε λίγο αργότερα όταν ο Ψαρράς έκανε το 2-3. Ο συνήθης ύποπτος Κατσάνης ισοφάρισε σε 3-3, με τον Νομικό να πετυχαίνει ένα τέρμα προς το τέλος σημειώνοντας το τελικό 3-4 υπέρ των μπλε.

Θα μπορούσαν να είχαν σημειωθεί και άλλα τέρματα από τις δύο ομάδες, αλλά οι τερματοφύλακες: Αξαόπουλος – Περιστεράκης για τους Μπορντό και οι Ανυφαντάκης – Βασιλάκης για τους Μπλε, είχαν χθες «τρελά κέφια».

Φέτος είχαμε και έναν διαγωνισμό πέναλτι, όπου νικητής μετά από πολλές εκτελέσεις αναδείχθηκε ο Γιώργος Λιόφαγος.

Διαιτητής: Γιώργος Νεοκοσμίδης

Μπορντό ομάδα (Βετεράνοι Πανναξιακού):  Περιστεράκης, Φάρκωνας, Παραβατός, Βαθρακοκοιλης Χρ., Σφυρόερας, Μαρούλης, Μασούρας, Βουτσίνος, Βασαλάκης Α., Κατσάνης, Βαθρακοκοίλης Μ., Κατσούλης, Αλιμπέρτης, Καρούσης, Αξαόπουλος, Σωτηρόπουλος.

Μπλε ομάδα (Φιλώτι και φίλοι): Βασιλάκης, Τσάφος, Καράι Μ., Μουστάκης Α., Μανιός, Ψαρράς, Κοττάκης, Μάκαρης Ρ., Λιόφαγος, Μυκωνιάτης Β., Μπόσκου, Αμβροσιάτος, Νομικός, Μυκονιάτης Γ., Ανυφαντάκης, Κακλαμάνος, Καράι Β.

Το ευχαριστώ της οικογένειας Μάκαρη

Η οικογένεια μας ευχαριστεί πολύ όσους παραβρέθηκαν χθες στο ΔΑΚ Νάξου και τίμησαν με τη παρουσία τους και τον αγώνα που έδωσαν τη μνήμη του αλησμόνητου γιου, πατέρα και αδελφού μας Μανόλη Μάκαρη. Για 12η φορά βρεθήκαμε όλοι μαζί για να τιμήσουμε τη μνήμη του Μανώλη και να τον κρατήσουμε ζωντανό ανάμεσα μας. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον ΑΜΣ Φιλωτίου που διοργάνωσε τον αγώνα, όπως και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ήταν αρωγοί. Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το ”Soulatso Cafe” και τους ιδιοκτήτες του Αντώνη Βασαλάκη και Λεωνίδα Καλαβρό για την στήριξη που μας παρείχαν για ακόμη μία χρονιά. Να είστε όλοι καλά να συναντηθούμε του χρόνου για το 13ο φιλικό αγώνα ”Μανόλης Μάκαρης”.

Η Μητέρα, η Κόρη και τα Αδέλφια του Μανόλη…

Για περισσότερες φωτό στην ιστοσελίδα sportcyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες