Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΔωρόθεος Β'... Ο Επίσκοπος της Αγάπης

Δωρόθεος Β’… Ο Επίσκοπος της Αγάπης

|

16η επέτειος από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄

Στα 16 χρόνια της Αρχιερατείας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ ανεδείχθη Επίσκοπος της έμπρακτης αγάπης προς το ποίμνιό του, στους αγώνες και τις αγωνίες του οποίου δίνει πάντα και πρώτος το «παρών».

Στα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ βρέθηκε και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του χειμαζόμενου λαού, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες του, να απαλύνει τον πόνο του, να τον στηρίξει στις δυσκολίες του και να τον ενισχύσει στις προσπάθειές του για μια καλύτερη ζωή.

Οι πόρτες της καρδιάς και της Μητρόπολής του είναι πάντα ανοιχτές σε όποιον προσφεύγει και καταφεύγει σ’ αυτές.

Η αγάπη του, χωρίς όρους και όρια, αγκαλιάζει κάθε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, με αποπληρωμή λογαριασμών, ενοικίων, νοσηλείων, φαρμάκων, κλπ, με χορήγηση τροφίμων, με προσφορά «δεκατιανών» σε μαθητές, με ετήσιες ενισχύσεις σε Φοιτητές και Σπουδαστές.

Ο ίδιος βρίσκεται κοντά σε κάθε άνθρωπο, ακόμα κι αν αυτός θεωρείται «περιθωριακός», με κίνδυνο ακόμα και να παρεξηγηθεί από όσους λησμονούν το λόγο του Χριστού «εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με», αλλά στο τέλος πάντα δικαιώνεται!

Ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, προτάσεις και παρακλήσεις, ώστε να λυθεί η μεγάλη εκκρεμότητα του «Νεωρίου», να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα όσα τους οφείλονται και να μπορέσει η επιχείρηση να συνεχίσει την άκρως σημαντική για την οικονομία, την κοινωνία και την ανάπτυξη της Σύρου λειτουργία του.

Αναφορικά με την 16η επέτειο από την εκλογή του, προχώρησε σε δήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον ιερό κλήρο της Σύρου. Ακολουθεί αυτούσια η σχετική δήλωση, στο περιεχόμενο της οποίας “φωτίζεται” το σπουδαίο έργο του προς τους ανθρώπους, με τον ιερό κλήρο του νησιού να υπογραμμίζει κατηγορηματικά την υπερηφάνεια του για τον πνευματικό πατέρα όλων.

“Ένας Πατέρας γεμάτος στοργή και διαρκή μέριμνα για τα παιδιά του”

Πέρασαν 16 χρόνια από εκείνο το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου του 2001, όταν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της Σύρου και των άλλων ένδεκα νησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως ανήγγειλαν την εκλογή του Αρχιμ. Δωρόθεου Πολυκανδριώτη σε Μητροπολίτη Σύρου.

Και σήμερα, 16η επέτειο της εκλογής του, οι Κληρικοί της Σύρου, μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης αναφωνούμε ότι όντως “τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς”!

Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της διαρκούς και ανύστακτης φροντίδας για το ποίμνιό του, ένα ακαταπόνητο σπορέα του Λόγου του Θεού, που διασχίζει με κάθε πρόσφορο μέσο στεριά, θάλασσα και ουρανό, αψηφώντας τρικυμίες και κακοκαιρίες, για να βρεθεί κοντά στο λαό και του μικρότερου νησιού και της πλέον ολιγάνθρωπης Ενορίας…

Ένα αληθινό Επίσκοπο του Χριστού, ο Οποίος, εν τω προσώπω του «επεσκέψατο τον λαόν αυτού», ένα αληθινό Πατέρα, που συμπάσχει στους κόπους των παιδιών του, δακρύζει στους πόνους τους, συμμερίζεται τις αγωνίες της καθημερινότητας τους και αγωνίζεται για την πρόοδο και την προκοπή τους, ένα Πατέρα γεμάτο αγάπη, στοργή και μέριμνα διαρκή για τα παιδιά του, χάρη στον οποίο εκατοντάδες οικογένειες εφοδιάζονται με τρόφιμα, και εκατοντάδες εμπερίστατοι συνανθρωποί μας ενισχύονται οικονομικά στην αποπληρωμή χρεών, λογαριασμών, φαρμάκων, νοσηλείων και στην κάλυψη άλλων βιοτικών τους αναγκών, ενώ εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές ενισχύονται έκτακτα και τακτικά!

Αμνησίκακος, ανεξίκακος και συγχωρητικός προς όλους όσοι τον στενοχωρούν, τον πικραίνουν, τον κατηγορούν ή τον συκοφαντούν, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της σιωπής και της φαινομενικής αδυναμίας της αγάπης.

Γι` αυτόν, λοιπόν, τον Επίσκοπο της καρδιάς μας αξίζει να είμαστε – και ΕΙΜΑΣΤΕ – περήφανοι και να ευχαριστούμε το Θεό, που μας τον χάρισε, και να Τον παρακαλούμε να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει και να διευρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του και την προσφορά του προς τον άνθρωπο, επιτελώντας για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια τη θυσιαστική και σταυρική Αρχιερατική του Διακονία, για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας Του, επ` αγαθώ και σωτηρία του ποιμνίου του!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν