Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2019: Τα ωραιότερα αυτοκίνητα το διήμερο 6-7 Απριλίου στην Ανδρο

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 50 περίπου ιστορικά αυτοκίνητα (άνω των 50 χρόνων όλα) μερικά από τα οποία από τα ωραιότερα του κόσμου θα έρθουν στην Άνδρο μετά την περισινή επιτυχία του Εαρινού Ράλλυ 2018 για το Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ 2019. Την πρόσκληση απεύθυνε ο δήμαρχος Άνδρου, όπως γράφει το δελτίο τύπου η ΦΙΛΠΑ, και το Ράλλυ για δεύτερη φορά θα τιμήσει την μνήμη του φίλου και μέλους της λέσχης Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια των δυο ημερών θα απολαύσουν διαδρομές σε όλο το νησί που περνούν μέσα από πανέμορφα μέρη όπως το Γαύριο, το Μπατσί, την Παλαιόπολη, την Μεσαριά, το Κόρθι, τον Όρμο, την Χώρα κ.α.   Ο εμπορικός σύλλογος Άνδρου για μια ακόμη φορά θα προσφέρει την φιλοξενία του προσφέροντας ένα κέρασμα στην χώρα της Άνδρου, που θα συνοδευτεί από μουσική από την φιλαρμονική και επίδειξη τοπικών χορών. Εκκίνηση στις 11 το πρωί του Σαββάτου από το Μπατσί και η  εκδήλωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι και θα ακολουθήσει γεύμα και gala απονομής.

Και κάτι από το παρασκήνιο

Μιλώντας με τον υπεύθυνο Τύπου της ΦΙΛΠΑ επισήμανε στην ιστοσελίδα enandro.gr πως δυστυχώς η Λέσχη με την νέα ΚΥΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση το 2018 «δεν επιτρέπει την αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.» Μετά από αυτό αντί των 80 περίπου αυτοκινήτων που ήρθαν πέρυσι εφέτος αναμένονται μόνο 50. Δεν είναι εύκολο όλοι να έχουν φορτηγά ή ρυμουλκούμενα. Έτσι περιορίζεται ο αριθμός των συμμετοχών.

Πρόκειται για μια μάλλον εξωφρενική απόφαση, όπως μας εξήγησαν, γιατί σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι και το Λονδίνο τα αυτοκίνητα αυτά πριμοδοτούνται με διευκολύνσεις για να κυκλοφορούν στους δρόμους μιας και έχουν υπογραφεί συμβάσεις που τα θεωρούν προστατευόμενα ακόμα και από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μόνο στην Ελλάδα από το 2018 τέθηκαν σε αυστηρό περιορισμό. Μια ακόμα «σοφία» της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να αναιρεθεί σε πρώτη ευκαιρία.

Και βέβαια ακολουθεί το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Ανδρου "  Αυτοκίνητα-αντίκες θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του νησιού, προσδίδοντας έναν αέρα μιας άλλης εποχής και συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό κατοίκων και επισκεπτών της Άνδρου. Μετά την περσινή επιτυχία του Εαρινού Ράλλυ 2018, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης προσκάλεσε τη «ΦΙΛΠΑ» να διοργανώσει εκ νέου το Εαρινό Ράλλυ στο νησί μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου 2019

Ο Δήμου Άνδρου είναι χορηγός της εκδήλωσης, συνεισφέροντας στις ανάγκες της διοργάνωσης. Η εκκίνηση του Ράλλυ θα δοθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί στο Μπατσί. Όπως και πέρυσι, οι συμμετέχοντες στη διάρκεια των δυο ημερών έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διαδρομές σε όλο το νησί, διασχίζοντας πανέμορφα μέρη όπως το Γαύριο, το Μπατσί, την Παλαιόπολη, τη Μεσαριά, το Κόρθι, τον Όρμο, τη Χώρα, κ.ά. 

Στο πλαίσιο της υποδοχής και της φιλοξενίας των πληρωμάτων που συμμετέχουν, το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο της Άνδρου CTN θα προσφέρει κέρασμα στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα Άνδρου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι και θα ακολουθήσει γεύμα gala απονομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση τιμάτον φίλο και μέλος της λέσχης «ΦΙΛΠΑ», τον Ανδριώτη Αλέξανδρο Σταματιάδη, που έφυγε από την ζωή στις 20 Απριλίου 2018.

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις, μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθ. Α οικ. 94748-4130 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄570 / 25.2.2019), έχουν αυτοκίνητα χαρακτηρισμένα ως ιστορικά με έτος 1ης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) πριν το 1970 και αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, που πληρούν τους όρους κυκλοφορίας σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

Δήλωση συμμετοχής στο www.philpa.gr ή στο 210 6534700"