Εκλογές 2019 – «Μαζί Αλλάζουμε»: Πράσινη… κυριαρχία, πρωτιά Κορακίτη

«Μαζί Αλλάζουμε»… Ο συνδυασμός που κατέβηκε με τις περισσότερες φιλοδοξίες ως ο μεγάλος διεκδικητής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά με το 24.8% στην πλάτη και το κυριότερο με διαφορά 23 βαθμών από τον αντίπαλό τους, η ψυχολογία σίγουρα δεν είναι και στο υψηλότερο σημείο. Κι αυτό γιατί κανείς (εχθρός ή φίλος) δεν περίμενε αυτό το – 23.. .

Και όταν μιλάμε για φιλοδοξίες, κάνουμε λόγο για την στήριξη από την Κυβέρνηση μέσω του κρατικού μηχανισμού και βέβαια το ΚΙΝΑΛ που παραμένει ειδικά στη Νάξο, βασικός πολιτικός παράγοντας. Κάτι που άλλωστε φαίνεται και διά γυμνού  οφθαλμού, εάν δει κανείς ποιοι είναι αυτοί που πρώτευσαν στην σταυροδοσία (ψήφους) της περασμένης Κυριακής με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» να έχει επτά έδρες, οι πέντε στην Ενότητα Νάξου και οι δύο στην Δρυμαλία. Οπότε το … πράσινη κυριαρχία έχει βάση… Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί έχουν ποντάρει στην εμπειρία και ηγετική φυσιογνωμία του υποψήφιου Δημάρχου, Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ο οποίος την προσεχή Κυριακή (02/06) θα έχει την ευκαιρία να μετρηθεί στα … ίσα με τον αντίπαλό του  Δημήτρη Λιανό, έστω κι εάν ο τελευταίος αποφεύγει τον Δημόσιο διάλογο αν και έχει προκληθεί ουκ ολίγες φορές.

Εκτός από την .. .πράσινη κυριαρχία στην σταυροδοσία, τι άλλο είδαμε; Την Δρυμαλία και πάλι (σ.σ. όπως στη περίπτωση του Σιδερή για την παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε») να δίνει τον κορυφαίο σε σταυρούς (ψήφους) ήτοι τον Μανώλη Κορακίτη (σ.σ. δεύτερη σύμπτωση; Και οι δύο έχουν κοινή εργασία)… Επίσης και ο 2ος σε σταυρούς στην παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» έρχεται από τη Δρυμαλία και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μανδηλαρά που έσπασε επίσης το φράγμα των 700 ψήφων… Με δεδομένο ότι έχουμε επτά θέσεις στο δημοτικό Συμβούλιο, οι πέντε ή και τέσσερις εάν έχουμε ανατροπή στις εκλογές της Κυριακής θα έρθουν όπως όλα δείχνουν από την Περιφέρεια Νάξου… Και οι πέντε πρώτοι είναι οι Αντώνης Πιτταράς, Ιωάννης Αξαόπουλος, Ιωάννης Μαράκης, Νίκος Κάρλοβιτς και Αθανάσιος Μπερτσιάς, με τον τελευταίο να ζει στο … όριο και την αγωνία της Κυριακής. Κι αυτό γιατί εάν ο κος Χατζηανδρέου επικρατήσει την Κυριακή, τότε ο κος Μπερτσιάς θα είναι εντός των τειχών. Σε διαφορετική περίπτωση, τότε ο κος Χατζηανδρέου θα καθίσει στο 1ο κάθισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα αφήσει όπως όλα δείχνουν εκτός τον κο Μπερτσιά. Χαμένος όπως δείχνουν και μεγάλος, ο Νικηφόρος Χωριανόπουλος στην Δρυμαλία που με 549 ψήφους μένει εκτός ως 3ος, τη στιγμή που συνολικά είναι 4ος στο σύνολο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κοιτάζοντας βέβαια και την ανθρωπογεωγραφία των ανθρώπων που εκλέχτηκαν, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι λιγότερο … έμπειροι σε σχέση με αυτούς του Λιανού στα Αυτοδιοικητικά… Παράλληλα, έχουμε έμπειρα στελέχη όπως οι Βερύκοκκος,  Κίζη, Μαμουζέλος και Φραγκίσκος δεν μπόρεσαν να μπουν σφήνα στην μάχη για την είσοδο στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Ενώ και η γενική αίσθηση είναι ότι στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν να υστερούν σε σχέση με υποψηφίους που λόγω καταβολής έχουν καλύτερες σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ… Α και βέβαια πρωτάρηδες όπως η Μυλωνά, Κωτσάκης, Μαρινάκης και Πολυχρονάκος, είχαν μεν τη διάθεση, αλλά δεν βρήκαν χώρο για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο…

Οι σταυροί (ψήφοι) προτίμησης…

Εκλογική Περιφέρεια Νάξου

Αξαόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη 440

Βαθρακοκοίλη Ιωάννα του Γεωργίου 139

Βερύκοκκος Ελευθέριος του Νικολάου 249

Βουδιά Κωνσταντίνα του Δημητρίου (Παντελιά) 168

Κάβουρα Άννα του Βασιλείου 84

Κάβουρας Στυλιανός του Ευσταθίου 306

Κάρλοβιτς Νικόλαος του Γεωργίου 421

Κατερίνης Νικόλαος του Ιακώβου 302

Κίζη Θέκλα του Κωνσταντίνου 110

Μαμουζέλος Ιωάννης του Γεωργίου 306

Μαράκης Ιωάννης του Νικολάου 436

Μαρινάκης Στυλιανός του Νικολάου 91

Μπερτσιάς Αθανάσιος του Γεωργίου 391

Μυλωνά Καλλιόπη του Νικολάου 181

Ξενάκη Ειρήνη του Ανδρέα 253

Οικονόμου Ευαγγελία του Ιωάννη 85

Παντελιά Κυριακή του Αντωνίου (Κέλυ) 303

Πιτταράς Αντώνιος του Ευσταθίου 649

Πολυχρονάκος Ιωάννης του Αλεξίου (Σέργης) 312

Φραγκίσκος Νικόλαος του Ευαγγέλου 307

Χατζηπέτρος Ματθαίος του Ιωάννη 170

Χωριανόπουλος Κώστας του Γεωργίου 338

Εκλογική περιφέρεια Δρυμαλίας

Ελευθερίου Γεώργιος του Ιωάννη (Κοφτερός) 292

Κορακίτης Εμμανουήλ του Δημητρίου 752

Κωτσάκης Αθανάσιος του Διονυσίου 121

Λατσού Μαργαρίτα – Ελένη του Δημητρίου (Ριταλένα) 239

Μανδηλαράς Γεώργιος του Εμμανουήλ 706

Μανιού Παρασκευή του Στεφάνου (Παρή) 264

Μπαμπούνη Πολυξένη – Αντωνία του Νικολάου 144

Προμπονάς Κωνσταντίνος του Μιχαήλ (Ρόκος) 100

Χωριανόπουλος Νικηφόρος του Νικολάου (Φόρος) 549

Ψαρράς Εμμανουήλ του Γεωργίου 111

Εκλογική Περιφέρεια Δονούσας

Διαμαντάρα Μαρία του Γεωργίου 24

Σεμέ Σουάντα του Ντερίμ 8

Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλειάς

Καπηνιάρη Ρεγγίνα του Λάμπρου 79

Κωβαίος Μιχαήλ του Παναγιώτη 21

Εκλογική Περιφέρεια Κουφονησίου

Σίμος Νικήτας του Δημητρίου 69

Εκλογική Περιφέρεια Σχοινούσας

Μαϊτού – Γιαμπουρά Μαρία του Αντωνίου 32

Νομικού Αγγελική του Γεωργίου (Κέλλυ) 69

# οι ψήφοι έχουν ληφθεί από την ιστοσελίδα naxostimes.gr