Ελλάδα: Κονσέρτο Αγάπης (09/10) για τα Παιδιά της "Μέριμνας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η Μέριμνα σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό διαδικτυακό on demand Κονσέρτο Αγάπης.

Σας καλούμε να στηρίξετε το Κονσέρτο Αγάπης της Μέριμνας, παρακολουθώντας το, διαδίδοντάς το,   προσκαλώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο, τους φίλους σας (και μέσα από το διαδίκτυο), τους συνεργάτες σας, τις οικογένειές σας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά που χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα!

Στόχος του κονσέρτου είναι  η ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη της Ανακουφιστικής Φροντίδας,  και η στήριξη της μοναδικής υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα που λειτουργεί η Μέριμνα από το 2010. Η Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η ολοκληρωμένη φροντίδα που παρέχεται από διεπιστημονική ομάδα και στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια να ζήσουν με Αξιοπρέπεια και Ποιότητα, μια ζωή που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για τα ίδια και τους δικούς τους ανθρώπους, ενόψει της πιθανότητας ή βεβαιότητας του θανάτου.

Η Μέριμνα, οι Φίλοι της Μέριμνας και η Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, με τη φιλοξενία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, της σοπράνο Μαρίνας Βουλογιάννη, του πιανίστα Νίκου Ζαφρανά, της χορωδίας Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου και της Διευθύντριας της χορωδίας Μαρίας Μελιγκοπούλου, συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό παζλ, αποκλειστικά για τη στήριξη του έργου της Μέριμνας.

Κάνουμε έκκληση στο μουσικόφιλο κοινό  σε Ελλάδα και εξωτερικό να υπηρετήσει έναν καλό σκοπό.

Το κονσέρτο έχει μαγνητοσκοπηθεί στο εξαιρετικής αισθητικής φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέα τον Θερμαϊκό και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα απαράμιλλης ομορφιάς από τα έργα των: Gabriel Fauré, Piotr Ilitch Tschaikovsky, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti, Francis Poulenc, Kurt Weill και Θεόδωρου Σπάθη.

Το Κονσέρτο, διάρκειας 50 λεπτών, θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από τις 09 Οκτωβρίου έως και τις 08 Νοεμβρίου 2021.

Παρακολουθείστε το Κονσέρτο Αγάπης της Μέριμνας και στηρίξτε τα παιδιά που χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα!

Σήμερα στην Ελλάδα, υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται το χρόνο 120.000-135.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους, εκ των οποίων 3.200 είναι παιδιά. Ακριβώς την ανάγκη αυτή έχει ήδη αναγνωρίσει η Μέριμνα δημιουργώντας τη μοναδική στη χώρα μας υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία προσφέρει σε παιδιά από 0-18 ετών ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια και μέχρι το τέλος μιας σοβαρής ασθένειάς τους.

Επίκεντρο της φροντίδας εκτός από το παιδί που νοσεί είναι εξίσου οι γονείς, τα αδέρφια και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, που υποστηρίζουν μέσω τακτικών και έκτακτων επισκέψεων και τηλεφωνικής συμβουλευτικής παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη στην Αττική, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, η υπηρεσία παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν και στηρίζουν οικογένειες με σοβαρά άρρωστο παιδί που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα.

Η προστασία των παιδιών και η φροντίδα τους οφείλει να αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα όλων μας. Σήμερα λοιπόν, πιο πολύ από ποτέ, ας είναι η μουσική και η τέχνη αρωγός στην ανακούφιση συνανθρώπων μας σε ανάγκη και ας δημιουργήσουμε μαζί μια ζεστή αγκαλιά φροντίδας για όλες εκείνες τις μικρές ψυχές που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων του κονσέρτου καθώς και τους συντελεστές του, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News