Ελλάδα - Νάξος: Το "αντίο" της Υφυπουργού Αραμπατζή στο γιατρό Μανώλη Μανωλά

Σάββατο 31 Οκτωβρίου και η Νάξος συγκλονίζεται από την είδηση ότι ο γιατρός Μανώλης Μανωλάς έφυγε σε ηλικία 75 ετών. Μάλιστα, ο γιος του Γιαννούλης Μανωλάς (σ.σ. ακούει στο όνομα του παππού, επίσης γιατρού Γιαννούλη Μανωλά με την κλινική που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό όλων στη Νάξο λόγω της προσφοράς στους κατοίκους την δεκαετία του 60) γίνεται viral μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ κι αυτό γιατί ο νεαρός γιατρός έμεινε στο πόστο του ως γιατρός αγώνα γιατί εάν έφευγε θα μηδενίζονταν η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ κόντρα στη Θέτιδα...

Και πριν από μερικές ημέρες, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή - καταγωγή από τις Σέρρες - με ανάρτησή της στα social media φέρνει στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του γιατρού Μανώλη Μανωλά...  Κι όπως αναφέρει για τον 75χρονο γιατρό " Πριν λίγες ημέρες με σοκάρισε η είδηση του θανάτου του προσωπικού μου ιατρού Μανώλη Μανωλά, που έχασε τη μάχη με τον ύπουλο εχθρό.. Ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας διακεκριμένος ερευνητής με τελευταίο πόνημά του την έρευνα για την ταχύτητα της σκέψης, ένας συνομιλητής των καλύτερων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ μα πάνω απ´ όλα ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έφυγε τόσο άδικα."  Να σημειώσουμε ότι ο γιατρός μπήκε στο νοσοκομείο καθότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό όμως κατέληξε λόγω επιπλοκών της νόσου...  .

Να δούμε αναλυτικά την συγκινητική ανάρτηση της υφυπουργού που μέσα από την απώλεια τριών συνολικά ανθρώπων που γνώριζε θέλει να περάσει και το μήνυμα για την σωστή και αποτελεσματική αντίδραση απέναντι στον ύπουλο όπως τον χαρακτηρίζει εχθρό..

"Δημοσιοποιώ αυτές τις προσωπικές σκέψεις και τα συναισθήματά μου για να σας παρακαλέσω να τηρήσετε πιστά και συνειδητά τα μέτρα προκειμένου να δώσουμε τη δύσκολη μάχη με την πανδημία. Πριν λίγες ημέρες με σοκάρισε η είδηση του θανάτου του προσωπικού μου ιατρού Μανώλη Μανωλά, που έχασε τη μάχη με τον ύπουλο εχθρό..
Ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας διακεκριμένος ερευνητής με τελευταίο πόνημά του την έρευνα για την ταχύτητα της σκέψης, ένας συνομιλητής των καλύτερων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ μα πάνω απ´ όλα ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έφυγε τόσο άδικα..
Χθες μας συγκλόνισε η είδηση του θανάτου του γιατρού μας στη Βουλή, του 52χρονου Γιάννη Μητρόπουλου, που με το ήθος, την επιστημοσύνη και την ευγένεια της ψυχής του, ήταν δικαίως ο αγαπημένος μας Γιατρός..
Χθες πάλι η είδηση ότι δεν θα ξανακούσουμε τη φυσαρμόνικα και τη μελωδική φωνή του Σερραίου μουσικού μας Βασίλη Ταπέ μας γέμισε θλίψη...
Σας παρακαλώ μην αψηφάτε αυτόν τον ύπουλο και θανατηφόρο ιό..
Μην παρασύρεστε από τις θεωρίες συνωμοσιολογίας των αρνητών της κοινής λογικής..
Σκεφτείτε τους 366 συμπολίτες μας, που δίνουν τη μάχη στην εντατική και την αγωνία των συγγενών τους. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί αύριο σε μια ανάλογη θέση
Η Κυβέρνηση εδώ και μήνες δίνει συντεταγμένα μια σκληρή μάχη απέναντι στο πρώτο και τώρα στο σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ακούγοντας τους ειδικούς. Πιστεύοντας στην υπευθυνότητα της κοινωνίας. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς την αίσθηση του αλάθητου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης στη Βουλή, υπογραμμίζοντας όμως την άοκνη, δυναμική και σοβαρή προσπάθεια που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.
Το σύστημα υγείας κινδυνεύει να φτάσει στα όριά του. Οσες μονάδες ΜΕΘ και να υπάρξουν, που προστέθηκαν πολλές, αν όλοι δεν τηρήσουμε με υπευθυνότητα και συνειδητοποίηση της ευθύνης μας, τις οδηγίες των ειδικών, το σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Απλά θα αυξάνονται οι ΜΕΘ και ταυτοχρόνως θα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι
Τα παραδείγματα παγκοσμίως, ακόμη και στις πιο οχυρωμένες ιατρικά χώρες, το αποδεικνύουν περίτρανα!
Η ανακάλυψη του εμβολίου δείχνει το φως στην άκρη του τούνελ απαιτείται όμως από εμάς υπομονή, ευθύνη και σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας και κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες, που είναι και οι πιο ευάλωτοι.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους συνανθρώπους και την κοινωνία.
Το οφείλουμε στους γιατρούς, τους νοσηλευτές όλους όσοι με αυτοθυσία ρίχνονται στη μάχη καθημερινά..
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο θλιβερός κατάλογος να μεγαλώσει..
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε « τα σβηστά κεριά να πληθαίνουν..»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News