Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός κάλυψε το ποσό για τη θεραπεία της Μυρτούς

Το ποδόσφαιρο είναι για να προάγει τον πολιτισμό, να δημιουργεί φιλίες και να ενώνει ανθρώπους και όχι να χωρίζει και αυτό αποδεικνύεται από μία εξαιρετική πρωτοβουλία που πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Λίγο καιρό μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ όπου οι δύο ομάδες είχαν βραβεύσει τη φίλη της Ένωσης Μυρτώ, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα υγείας, ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών αποφάσισε να βοηθήσει ουσιαστικά την οικογένεια της κοπέλας, καλύπτοντας το ποσό των 20.000 ευρώ που απαιτούταν για τη διαδικασία αποκατάστασης της Μυρτούς στο εξωτερικό.

Την αποκάλυψη για την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη (φωτογραφία από την ιστοσελίδα to10.gr) την έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς, μέσω ανάρτησής του στη σελίδα του στο Facebook.

Αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ημέρες αγάπης, ημέρες προσφοράς, ημέρες στήριξης για όσους το έχουν ανάγκη. Η Μυρτώ μας, μας έχει όλους ανάγκη, ανεξαρτήτως ομάδας υποστήριξης. Πολλοί αγκάλιασαν την προσπάθεια που έγινε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για να ξεκινήσει η Μυρτώ τη διαδικασία αποκατάστασης στο εξωτερικό και τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ!

Ωστόσο πρέπει να πούμε εκ μέρους της οικογένειας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έδειξε έμπρακτα για ακόμα μία φορά πως βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αγκάλιασε ξανά την Μυρτώ καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το ποσό των 20.000 που είχε τεθεί ως αρχικός στόχος.

Αυτά τα χρήματα θα δοθούν απευθείας στην οικογένεια και όχι μέσω της εφαρμογής GoGetFunding. Ο αθλητισμός προσφέρει χαρά και αυτή η ανιδιοτελής προσφορά του κ. Μαρινάκη μας γεμίζει χαρά και δύναμη στον αγώνα που κάνει η αγαπημένη μας Μυρτώ".

Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" στις 27 Οκτωβρίου, οι δύο ομάδες είχαν βραβεύσει την Μυρτώ και μία φίλη των Πειραιωτών, την Τόνια, που επιδεικνύει και εκείνη τεράστιο μεγαλείο ψυχής, με τους ερυθρόλευκους να ανεβάζουν τότε το σχετικό video: