Ελλάδα: Ο Πολλάκης απλά ασκεί πολιτική κριτική... Οι άλλοι στοχοποιούν

Παύλος Πολλάκης απλά .. .πολλάκις και επαναλαμβανόμενος. Οπότε γιατί σας προκάλεσε έκπληξη όσα ανέφερε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Περιμένατε κάτι διαφορετικό; δεν έχετε αρκετά δείγματα γραφής;  

Ο επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραβιάζει όλους τους κανόνες... δεοντολογίας, επειδή αποδοκιμάζει δημόσια - το δημόσιο κάπνισμα του Ελληνα αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

O Διονύσης Σαββόπουλος επετέθη στον Παύλο Πολάκη με ταπεινά κίνητρα. Για μερικά λεπτά δημοσιότητας. Του έλειψαν άλλωστε...

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Συνολάκης είχε το θράσος να παρουσιάσει πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, χωρίς να έχει καθαρίσει από τα χόρτα τις κολώνες της ΔΕΗ στη γειτονιά του. Γι αυτό ο Πολάκης τον τιμώρησε όπως του άξιζε, αναρτώντας στο Facebook την διεύθυνση της οικίας του καθηγητή.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δημιούργησε θέμα εκ του μη όντος, ισχυριζόμενος ότι ο Πολάκης ηχογράφησε συνομιλία τους. Προφανώς, υπήρχε προηγούμενο ανάμεσά τους, το οποίο εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε. Eκ των υστέρων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διέψευσε την ηχογράφηση (ή μήπως επρόκειτο για κάποιου είδους προειδοποιητικό μήνυμα;)

και ο Στελιος Κτυμπουρόπουλος; Σε μία χώρα όπου ένας ανάπηρος δυσκολεύεται ακόμη και να περπατήσει στο πεζοδρόμιο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ... έτρεξε να προσπεράσει χάρη στο αναπηρικό του καρότσι, τους γιατρούς που περίμεναν στην ουρά για μία θέση στο ΕΣΥ και την άρπαξε από το ...στόμα τους.. Αυτό δεν μας είπε ο αδέκαστος δικαστής Πολάκης. Αυτός που δεν έχει κάνει τίποτα λάθος στη ζωή του; Ο τέλειος και ηθικός πολιτικός και γιατρός; Οτι ο ανάπηρος χρησιμοποίησε το καροτσάκι του για να κλέψει θέσεις στο Δημόσιο και να εξασφαλίσει τη μονιμότητα κάτι που έκανε δεκάδες γιατρούς με υπερλαμπρο μέλλον να φύγουν στο εξωτερικό.. 

Τι κι εάν όλοι του την έπεσαν. Από τη Νέα Δημοκρατία έως το ΚΚΕ και τον Φίλη. Μόνο ο Τσίπρας τον κάλυψε λέγοντας "τι κάνετε έτσι; αυθόρμητο παιδι από τη Κρήτη είναι"... Μάλιστα. Δικαιολογία έγινε τώρα για όλη αυτή την βαρβαρότητα και το δημόσιο ξεφτύλισμα η καταγωγή... 

Ομως, ο Πολάκης επιμένει και πηγαίνει την δικαιολογία σε άλλο επίπεδο... "εγω διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς ο κ.Κυμπουροπουλος κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρση των διακρίσεων που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών αν τα θεωρούν χαρές που θέλω να τα καταργήσουν ή όχι;» Και πρόσθεσε στα όσα είπε η Νέα Δημοκρατία " Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωση των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος» 

Οσο για τον Κυμπουρόπουλο; Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1»  τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες. Και πρόσθεσε " Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα.... Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτιρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα huffingtonpost.gr και ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News