Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΕλλάδα: Σοκ προκάλεσε η είδηση για τον πνιγμό τριών παιδιών σε πισίνα...

Ελλάδα: Σοκ προκάλεσε η είδηση για τον πνιγμό τριών παιδιών σε πισίνα (!!!)

|

Πώς τρία ανήλικα παιδιά (από Γαλλία και Ισραήλ) σε λιγότερο από 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους σε πισίνες στην Ελλάδα (Ρόδο και Κρήτη) – Δεν ήξεραν κολύμπι τα δύο κορίτσια στη Ρόδο – Συλλήψεις στη Κρήτη 

Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι θάνατοι τριών παιδιών από πνιγμό σε πισίνες ξενοδοχείου στην Ελλάδα μέσα σε μια ημέρα, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα με την έλλειψη ναυαγοσωστών τόσο στις παραλίες, όσο και στις πισίνες. Τα τραγικά περιστατικά σημειώθηκαν σε δύο νησιά, τα οποία αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Στη Ρόδο, δύο αδελφές πνίγηκαν σε μια από τις πισίνες του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, προσπαθώντας να βοηθήσει η μία την άλλη, ενώ στην Κρήτη, ένα 8χρονο κοριτσάκι από το Ισραήλ, έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο. Και τα τρία άτυχα παιδιά, είχαν έρθει για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα μας.

 «Να τηρούνται οι όροι ασφαλείας»

Οι όροι ασφαλείας μέσα στα ξενοδοχεία επιβάλλεται να τηρούνται. Είναι συγκεκριμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέπει, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. Ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζει ότι «οι ναυαγοσώστες, που επιβάλλεται να βρίσκονται, στις πισίνες δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο. Είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με έναν ή δυο ναυαγοσώστες σε μια πισίνα δεν θα γίνει το κακό. Όμως, με τους ναυαγοσώστες ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, έχουμε πολύ στεναχωρηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του τουρισμού κυρίως, αλλά τη θλίψη για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Μέσα σε λίγες ώρες τρεις ανθρώπινες ζωές, δύο στη Ρόδο και μία στη Χερσόνησο, είναι τραγικό».

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους από πνιγμό, καθώς ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 90 δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας, έβγαλε αφίσα, δίνοντας συμβουλές για ασφαλές κολύμπι.

Τραγωδία στη Ρόδο – Πνίγηκαν δυο αδελφές από τη Γαλλία

Οι δύο Γαλλίδες αδελφές, 16 και 19 ετών, είχαν έρθει με τους γονείς και τις άλλες δύο αδελφές τους για διακοπές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς τους, δήλωσαν πως τα δύο άτυχα κορίτσια δεν γνώριζαν κολύμπι. Όπως αναφέρουν μάρτυρες, όλοι τους έφαγαν στο ξενοδοχείο το μεσημέρι και λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους. Το απόγευμα όμως, οι δύο αδελφές, αποφάσισαν να πάνε στην πισίνα. Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, δείχνει τις κοπέλες να τρώνε από τον μπουφέ και στη συνέχεια να κατευθύνονται στη μία πισίνα από τις 3 που διαθέτει το ξενοδοχείο.

Οι δυο Γαλλίδες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, επέλεξαν να πάνε στην πισίνα, που έχει βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Δεν κατάφεραν όμως να βρουν ελεύθερη ξαπλώστρα κι έτσι πήγαν στην αμέσως μεγαλύτερη, της οποίας, όμως, το βάθος ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνέβη το μοιραίο. Εκτιμάται ότι μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν ακουμπούσαν τα πόδια τους στον πάτο, πανικοβλήθηκαν. Στην προσπάθειά τους να επιπλεύσουν, η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, είχε σχολάσει λίγο νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20.

Στο σημείο, έφτασαν και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τη 16χρονη κοπέλα, η οποία είχε ακόμη παλμούς, είχαν εντοπίσει οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν. Την ίδια στιγμή, ανήσυχοι οι γονείς τους, έψαχναν τη 19χρονη κόρη τους, νομίζοντας ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της. Αυτή όμως, δυστυχώς βρισκόταν νεκρή λίγα μέτρα πιο κάτω, στον πάτο της πισίνας, χωρίς κανένας να έχει αντιληφθεί το παραμικρό… Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή το τραγικό συμβάν, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη λύπη του.

Κρήτη: Θύμα πνιγμού σε πισίνα ένα 8χρονο κορίτσι από το Ισραήλ

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες κι άλλη μια ανήλικη, μόλις 8 χρονών, η οποία πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί με καταγωγή από το Ισραήλ, βρισκόταν με τους γονείς του για διακοπές στο νησί.

Η μικρή έχασε τη ζωή της σε πισίνα το νερό της οποίας δεν ξεπερνούσε τα 60 εκ., υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το άτυχο κοριτσάκι ανασύρθηκε αναίσθητο από την πισίνα. Οι διασώστες και οι γιατροί που έσπευσαν στο σημείο, προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

«Κληθήκαμε στο σημείο και σπεύσαμε άμεσα με ασθενοφόρο, αλλά και μικρό όχημα με το γιατρό. Στο ξενοδοχείο έφτασε και ασθενοφόρο από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής. Το παιδί ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε. Δυστυχώς, όμως, το παιδί δεν επανήλθε», ανέφερε ο εκπρόσωπος συντονιστικού του ΕΚΑΒ Κρήτης Γιάννης Ζαφειρίου.

Συλλήψεις για τον πνιγμό της 8χρονης

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών 42 και 56 ετών, που είναι προσωρινά υπεύθυνες στη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, στην πισίνα της οποίας πνίγηκε η 8χρονη, με καταγωγή από το Ισραήλ, προχώρησαν αστυνομικοί του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr – Φωτογραφία: Shutterstock

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες