Ελλάδα: Βάση διαδικτυακής ενημέρωσης για τους αγνοούμενους στην Ανατ. Αττική

Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Και είναι απόλυτα λογικό καθότι αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν συγγενείς, φίλους ή και γνωστούς μετά την χθεσινή λαίλαπα που έπληξε την Ανατολική Αττική και δη τις περιοχές Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα... 

Στην βάση αυτή αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.  Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 21 άτομα που αναζητούνται. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη καταγραφή αλλά για μια ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου οι άνθρωποι που με αγωνία ψάχνουν τα δικά τους πρόσωπα να μπορέσουν να τους βρουν. 

Επίσης, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται  σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων.  

Από νωρίς σήμερα πάντως, συγγενείς και φίλοι των αγνοουμένων απευθύνουν έκκληση και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαρία Μεγαγιάννη, η οποία προσπαθεί από το πρωί να εντοπίσει τους ανθρώπους της, με τους οποίους επικοινώνησε για τελευταία φορά στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας. και στην αναφορά της στα social media αναφέρει " Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7 ! Στην περιοχή της ραφηνας ! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου η με την Eleni Filippopoulou ! Σας παρακαλώ πολύ !! SOS τηλέφωνο επικοινωνίας 6955191144 Ελένη Φιλιπποπουλου ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ !! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !"

Για να δείτε την βάση δεδομένων δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News