Ευχαριστώ με ένα φιλί

Τη συγκλονιστική ιστορία του Ρούντυ, του 10χρονου Σύρου που έφτασε χθες τα ξημερώματα ασυνόδευτος από την Τουρκία μέσα στο δουλεμπορικό που ανατράπηκε ανοιχτά της Καλύμνου, παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός “Alpha” στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η Νίνα Γεωργιάδου από την Ομάδα Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Καλύμνου η οποία ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι όπου ήταν σε εξέλιξη η τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί, είδε τον μικρό Ρούντυ με τη φρίκη ζωγραφισμένη στα μάτια του. «Δεν είχε κανέναν να τον αγκαλιάσει. Τότε πήγα κοντά του και διαπίστωσα ότι το παιδί ταξίδευε μόνο του. Και έτσι όπως προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας- το αδύναμο χέρι βοήθειας, αλλά αυτό που μπορούμε-το κάναμε μια τεράστια αγκαλιά και το απλώσαμε γύρω από τον Ρούντυ».

Ο μικρός είχε στο λαιμό του ένα πλαστικό σακουλάκι με ένα αριθμό κινητού. Ήταν το τηλέφωνο του 25χρονου αδελφού του Καράμ, πρόσφυγα στη Σουηδία. Η νησιώτισσα εντόπισε τον μεγάλο αδελφό στη Σουηδία ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς και σήμερα τα δυο αδέλφια συναντήθηκαν στο σπίτι της στην Κάλυμνο.

«Πραγματικά χωρίς αυτούς θα ήμασταν χαμένοι.Είναι τόσο καλοί άνθρωποι. Έκαναν πολλά για μας» λέει συγκινημένος στην κάμερα ο 25χρονος Καράμ για την οικογένεια της Καλυμνιάς δεύτερης μάνας τους!

Το απόγευμα πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους. Ζει σε μια σκηνή έξω από το βομβαρδισμένο σπίτι τους στο Χαλέπι. Η γυναίκα από τη Συρία, θέλησε να μιλήσει στη νησιώτισσα που έσωσε το γιό της.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους η κ. Γεωργιάδου προσπάθησε να καθησυχάσει την μητέρα τον δύο παιδιών. Της είπε πως τα παιδιά της είναι σε καλά χέρια. «Δεν μπορεί να είναι καλύτερα από τα χέρια της μάνας τους, αλλά επειδή είμαι κι εγώ μάνα, της είπα πως το σπίτι μας, είναι σπίτι τους. Της είπα να είναι ήσυχη. Να ξέρει ότι το σπίτι μας και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές και πως όσο ζούμε και υπάρχουμε θα ξέρουν ότι έχουν μια δεύτερη οικογένεια, ένα δεύτερο σπίτι».

Η κ. Γεωργιάδου απηύθυνε έκκληση μέσω της τηλεόρασης στην πολιτεία προκειμένου να ξεπεραστεί η χρονοβόρα διαδικασία της γραφειοκρατίας και γρήγορα να επανενωθεί η οικογένεια….

Πηγή: Alphatv.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News