Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΦολέγανδρος - Kushila Stein: «Ακόμη μια τελευταία καραμέλα μου έμεινε, μαμά»

Φολέγανδρος – Kushila Stein: «Ακόμη μια τελευταία καραμέλα μου έμεινε, μαμά»

|

Η απίστευτη ιστορία της 47χρονης Kushila Stein που βρέθηκε σε ένα φουσκωτό στη μέση του Αιγαίου, με μόνη βοήθεια καραμέλες, και πλαστικές σακούλες…  

Αρχές Νοεμβρίου … και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στην …Φολέγανδρο. Ο λόγος; Η απίστευτη περιπέτεια που βίωσε 47χρονη από τη Νέα Ζηλανδία και η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (03/11) όταν και βρέθηκε στο …Ηράκλειο (!!!)  Η 45χρονη όπως γράψαμε αγνοείτο από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από την Αγκάλη στη Φολέγανδρο, όπου είχε μεταβεί με λέμβο, με σκοπό να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό και ψώνια πρώτης ανάγκης  Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς εξαντλημένη αλλά σώα και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο λιμάνι, προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο. Η τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, είχε έρθει για διακοπές στη χώρα μας, με τον σύζυγό της (!!!).

Ενιδιαφέρον όμως είχε η ιστορία της Kushila Stein, όπως αυτή είχε μεταφερθεί στις εφημερίδες της Νέας Ζηλανδίας.. Και με την αρωγή της Μάγδας Παράσχου, τις βρήκαμε, έστω και με καθυστέρηση… Τι είχε συμβεί; Πλαστικές τσάντες και καραμέλες χρησιμοποίησε Νεοζηλανδή  που  διασώθηκε στα ανοιχτά παράλια. «Ακόμη μια τελευταία καραμέλα μου έμεινε , μαμά.» Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις  της Kushila Stein που γεμάτη ενθουσιασμό μετέφερε στο τηλέφωνο και στην γεμάτη ανακούφιση μητέρα της Wendy, μετά από την διάσωσή της ενώ επέπλεε για 37 ώρες μεσοπέλαγα κοντά στα ελληνικά παράλια.

Η 47χρονη γυναίκα από το Warkworth είχε βοηθήσει τον βρετανό Mike, να μεταφέρει ένα γιώτ από την νότια πλευρά της Τουρκίας, στην Αθήνα. Μετά από ταξίδι τριών εβδομάδων και ενώ ήταν αγκυροβολημένοι στην Φολέγανδρο, η Kushila αποφάσισε να συνεχίσει με το φουσκωτό της κωπηλατώντας προς την ξηρά και έπειτα να περπατήσει προς το υψηλότερο σημείο του βουνού.

20559490-7645657-image-a-27_1572829025989.jpg

Τηλεφώνησε  τον φίλο της στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής, για να τον ενημερώσει πως το κινητό της είχε ήδη χαμηλή μπαταρία και γι αυτόν τον λόγο θα επέστρεφε. Όμως, καθώς γύριζε,  και ενώ ήταν στα ανοιχτά η 47 χρονη έχασε το ένα κουπί με αποτέλεσμα  οι άνεμοι να απομακρύνουν  το ιστιοφόρο στα ανοιχτά. Ο Μike άρχισε να την αναζητά  την Kushila στις 5 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (!!!). Στις 8 το πρωί και αφού δεν υπήρχε κανένα σημάδι επικοινωνίας της, ενημέρωσε τις αρχές.

Στις 11.00 το πρωί, η ομάδα διάσωσης , αποτελούμενη από έξι πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, ξεκίνησαν να την αναζητούν. Η μητέρα της Wendy Stein, επίσης από το Warkworth, είπε στον αξιωματικό του λιμενικού πως η κόρη της στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο γιώτ, έχασε το ένα κουπί και οι άνεμοι την παρέσυραν στα ανοιχτά και την έβγαλαν εκτός πορείας.

Η κόρη της ήταν έμπειρη ιστιοπλόος και εκπαιδεύτρια στην θαλάσσια διάσωση, οπότε έκανε ό,τι γνώριζε για να παραμείνει ζωντανή. Μετά από την πρώτη νύχτα στην θάλασσα, η Kushila έστυψε τις κάλτσες της και τις άπλωσε πάνω στην βάρκα για να στεγνώσουν έτσι ώστε να είναι στεγνές το βράδυ που η θερμοκρασία πέφτει.

Η 47χρονη δεν είχε καθόλου νερό, αλλά καθώς έψαχνε την τσάντα της βρήκε μερικές  καραμέλες που τις μοίρασε ισόποσα σε σακουλάκια κατά την διάρκεια της παραμονής της μεσοπέλαγα. Επίσης, ξέθαψε τρεις πλαστικές σακούλες τις οποίες χρησιμοποίησε για να τυλίγει τα χέρια της και άλλα μέρη του σώματός της για να την κρατούν ζεστή κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ημέρα φορούσε μια κόκκινη τσάντα στο κεφάλι για να τραβά την προσοχή.  Μια άλλη τσάντα ήταν δεμένη στο μοναδικό της κουπί που την χρησιμοποιούσε ως σημαία για τα αεροπλάνα.

Μια άλλη της κίνηση ήταν η τοποθέτηση από το μικρό καθρεφτάκι της στο μέρος της πλάτης πάνω στον οποίο αντανακλούσε ο ήλιος και μ αυτόν τον τρόπο τράβαγε την προσοχή των αεροπλάνων. Το όνομα και τηλέφωνο της μητέρας της ήταν γραμμένα στην πλευρά του ιστιοφόρου, σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να επιβιώσει. Μέχρι τότε η Wendy ανακάλυψε από φίλο της στην Αγγλία πως η κόρη της είχε χαθεί και επέπλεε με το ιστιοφόρο στα ανοιχτά του Αιγαίου για 14 ώρες.

Η έρευνα σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε το επόμενο πρωί. Αλλά η Wendy είπε πως ακόμη και την στιγμή που ματαιώθηκε η έρευνα το πρώτο βράδυ, παρέμενε αισιόδοξη πως η κόρη της θα βρισκόταν αφού γνώριζε πως δεν θα εγκατέλειπε  το πλωτό της. Η έρευνα συνεχίστηκε και την δεύτερη μέρα για λίγες ώρες όταν η μητέρα της 47χρονης έλαβε ένα μήνυμα από τον Mike πως οι άνθρωποι της ακτοφυλακής ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί της.  Η Wendy το μόνο που είπε ήταν: «βρέθηκε και είναι ζωντανή» . Η απάντηση, που συνοδεύτηκε από κραυγή ανακούφισης της μητέρας, ήταν πως η Kushila εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 55 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης.

Το Ελληνικό Λιμεναρχείο προχώρησε στην περισυλλογή της 47 χρονης γυναίκας και διαπίστωσαν πως μπορούσε να περπατήσει προς την βάρκα. Λίγο αργότερα, η Wendy έλαβε ακόμη ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό. Αυτή την φορά ήταν η Kushila που με εκστασιασμένα δυνατή φωνή έλεγε πως της έμεινε μία καραμέλα με την οποία θα πέρναγε σε περίπτωση που θα έμενε μεσοπέλαγα για τρίτο συνεχόμενο βράδυ.

Μετά το εξιτήριο  από το νοσοκομείο και την διαβεβαίωση πως όλα ήταν μια χαρά, η Kushila πήρε το καράβι για Σαντορίνη για να συναντήσει το φίλο της που είχε έρθει από Αγγλία για να βοηθήσει στις έρευνες. Η Wendy θα πήγαινε να συναντήσει τον Mike την Τετάρτη για συμπαράσταση. Αλλά πλέον δεν ήταν ανάγκη αφού τώρα περίμενε να ακούσει για το αν η κόρη της θα συνέχιζε τα ταξίδια της μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Η Wendy εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις ελληνικές αρχές που ηγήθηκαν της έρευνας διάσωσης της Kushila και όλα κατέληξαν αισίως. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air