Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΓερμανία: Εντυπωσιάζει ο 8χρονος ...Αϊνστάιν από την Πέλλα

Γερμανία: Εντυπωσιάζει ο 8χρονος …Αϊνστάιν από την Πέλλα

|

Ο μικρός «Αϊνστάιν» από την Πέλλα, Τάσος Γεραντίδης εντυπωσίασε και τους Γερμανούς καθηγητές του – Σε ηλικία 8 ετών έχει δείκτη νοημοσύνης 148,5 και στόχος του είναι να διαπρέψει στα μαθηματικά

Στη Γερμανία άνοιξε τα «φτερά» του στη γνώση ο 8χρονος Τάσος Γεραντίδης, το παιδί «Αϊνστάιν» από την Πέλλα, που κατάφερε να καταπλήξει του πάντες με τις ικανότητές του στα μαθηματικά, με τον δείκτη νοημοσύνης του ν’ «αγγίζει» το 148.5 με ανώτερο όριο το 150!

Ο 8χρονος, που κάνει σύνθετους υπολογισμούς με το μυαλό του σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γερμανία τον περασμένο Ιανουάριο και παρά τη σύντομη φοίτησή του στο σχολείο, λόγω της πανδημίας Covid-19, κατάφερε να εντυπωσιάσει και τους νέους του δασκάλους.

«Μέσα σε τρεις ημέρες που πήγε στο σχολείο ο Τάσος, μας κάλεσαν οι εκπαιδευτικοί διότι διέκριναν τις δυνατότητες και το προχωρημένο επίπεδό του στα μαθηματικά. Πήγαμε τα τεστ ΙQ, στα οποία υποβλήθηκε ο γιος μου και …”έπαθαν πλάκα” με το επίπεδό του», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του 8χρονου Ανδρέας Γεραντίδης.

«Τα παιδιά (σ.σ. ο Τάσος και η αδελφή του)», προσθέτει, «κάνουν εντατικά μαθήματα της γερμανικής γλώσσας και μαθαίνουν πολύ γρήγορα έτσι ώστε σύντομα να μπουν στα κανονικά τμήματα των σχολείων. Τώρα μένει να δούμε σε ποια τάξη θα πάει ο Τάσος, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να πάει στην ίδια τάξη με τα παιδιά της ηλικίας του».

Η πανδημία κράτησε τον Τάσο και την αδελφή του μακριά από το σχολείο, ωστόσο αμέσως μόλις άρχισαν και πάλι τα μαθήματα, οι δάσκαλοί του κατάλαβαν πως η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή.

«Ήμασταν λίγο άτυχοι. Αν και όλα πήγαν καλά, τακτοποιηθήκαμε αμέσως και ξεκίνησαν τα παιδιά το σχολείο, σε περίπου δέκα ημέρες σταμάτησαν, λόγω της κατάστασης με την πανδημία Covid-19. Τώρα ξεκίνησαν πάλι τα μαθήματα και αμέσως οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι ο Τάσος είναι διαφορετικός. Μας είπαν ότι έχει τεράστια διαφορά από τους συμμαθητές του και τού έδωσαν μαθήματα για δύο- τρεις μεγαλύτερες τάξεις. Γενικά, τα παιδιά στην Ελλάδα -και η κόρη μου- είναι πιο προχωρημένα από τα παιδιά της ίδιας ηλικίας εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 8χρονου.

Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι, οι εκπαιδευτικοί, όπως εξηγεί ο κ. Γεραντίδης, ήταν κοντά στα παιδιά. «Όλο το διάστημα της καραντίνας, έρχονταν και στο σπίτι και ενδιαφέρονταν πολύ για την ψυχολογία των παιδιών μας. Έφερναν φακέλους και φωτοτυπίες για να ασχολούνται τα παιδιά και ήταν συνέχεια κοντά μας. Μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ειδικά στο θέμα της παιδείας, είναι πολύ οργανωμένοι και ασχολούνται πάρα πολύ με τα παιδιά».

Περιγράφει, δε, με ζωντανά «χρώματα» τη νέα καθημερινότητα της οικογένειάς του στη Νυρεμβέργη. «Ζούμε μέσα στην πόλη και μας αρέσει πολύ. Τα παιδιά περνάνε πολύ όμορφα εδώ. Είναι όλα πάρα πολύ οργανωμένα, βρήκαμε αμέσως δουλειά -κι εγώ και η σύζυγός μου- και άμεσα έγιναν οι εγγραφές των παιδιών στα σχολεία τους. Εγώ πηγαίνω το πρωί στη δουλειά, επιστρέφω το απόγευμα και φεύγει η γυναίκα μου. Δεν σταματήσαμε καθόλου την εργασία μας εξαιτίας της πανδημίας και τα παιδιά ήταν συνεχώς απασχολημένα με εργασίες από το σχολείο τους. Παρά τις δυσκολίες, όλα πήγαν καλά».

Ο Τάσος και η οικογένειά του δεν θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. Όπως εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό θα γίνει πιθανότατα τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε θα πρέπει ο μικρός «Αϊνστάιν» να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να «κυνηγήσει» με όλες τις δυνάμεις του το όνειρό του, που είναι η διάκριση στα αγαπημένα του μαθηματικά.

Γονείς Αγρότες

Εμείς να σημειώσουμε ότι οι γονείς του Τάσου – έφυγε από την Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο ως μαθητής της Γ’ Δημοτικού, είναι αγρότες και όπως είχε αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πατέρας του Ανδρέας “ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα μαθηματικά και στο δημοτικό, (φέτος είναι στην τρίτη τάξη) μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα μαθηματικά και μάλιστα μάς ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς.. Ομως, εμείς δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες. Όλο αυτή κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν. Εμείς πάντως είμαστε κοντά του και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Μάλιστα, η πρώτη που … εντόπισε το χάρισμα του Τάσου ήταν η δικαστική ψυχολόγος – νευροψυχολόγος, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και είχε δηλώσει «λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει. Είναι πολύ καλός και γρήγορος στο να διαχειρίζεται το κομμάτι του συλλογισμού του, είναι πολύ ευφυής είναι πάρα πολύ γρήγορος στο να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έχει υψηλό δείκτη του ρέοντος συλλογισμού, δηλαδή τον τρόπο που λύνει τα προβλήματα και τις μαθηματικές πράξεις και για αυτό μπορεί ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε έναν ολόκληρο χρόνο να τα υπολογίσει και να δώσει πολύ γρήγορα την απάντηση με ακρίβεια. Τέλος είναι πολύ καλός και στο δείκτη οπτικοχωρικής αντίληψης, πως δηλαδή αντιλαμβάνεται τον χώρο και τις διαστάσεις. Σύμφωνα με το τεστ Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V), στο οποίο υποβλήθηκε ο Τάσος, είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και συνήθως τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη