Η Ελίζα Τζιρότο μας διδάσκει ότι η πραγματική αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ

Είναι ο έρωτας αιώνιος; Είναι η αγάπη παντοτινή; Η πρώτη απάντηση είναι «ναι»… Το βλέπουμε μέσα από τα βιβλία που μας έχουν αφήσει διάσημοι συγγραφείς όπου η αγάπη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που βιώνουμε όλοι. Και εκεί η αγάπη όταν εκφράζεται μέσα από απλά πράγματα μας αναγκάζει να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της…

Όπως στην περίπτωση της 40χρονης ιταλίδας που έχασε την ζωή της από καρκίνο και άφησε 17 δώρα στην κόρη της. Ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων, μέχρι να ενηλικιωθεί. Ο λόγος; Για την Ελίζα Τζιρότο, η ιστορία της οποίας συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία έχασε την μάχη κατά μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου, στον ιταλικό Βορρά. Όταν οι γιατροί, όμως, την πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να ζήσει μόνον για άλλους δυο μήνες, η Ελίζα είπε στον σύντροφό της:

 «Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι».

Παντρεύτηκαν αμέσως και από εκείνη την στιγμή, η Ελίζα Τζιρότο αποφάσισε να αφιερωθεί μόνον στην μικρή της κόρη, στην Αλίτσε, η οποία είχε γεννηθεί πριν από έναν χρόνο. Της αγόρασε δεκαεπτά δώρα, ένα για κάθε της γενέθλια. Κούκλες, μαριονέτες, βιβλία, αλλά και μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, με σημαίες πάνω σε όλες τις πόλεις τις οποίες η Ελίζα θα ήθελε να μπορούσε να επισκεφθεί με την κόρη της.

Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου) έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Παράλληλα άφησε στη μικρή δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει τη φωνή της. Ένας τρόπος για να μην διακοπεί ποτέ η σχέση μάνας και κόρης και ο θάνατος να μην μπορέσει να επιβάλει την δική του, άκαρδη λήθη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ