Η ιστορία του ανθρώπου με σκίτσα

Η ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου είχε δύο βασικά χαρακτηριστικά: έρωτα και βία.Αλλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε λίγο ...ορθόδοξα την εξέλιξη του ανθρώπου. Ξέρετε, με σκίτσα όπου απεικονίζουν αρχικά τον πίθηκο που σιγά-σιγά ανορθώνει το ύψος του, αρπάζει ένα ρόπαλο και στο τέλος βάζει και κουστούμι. Ή κάτι άλλα που ξεκινάνε από ένα homo sapiens και "εξελίσσονται" σκυφτοί σε ένα γραφείο με το PC τους.

Ομως, ο περίφημος ερωτικός σκιτσογράφος Milo Manara έπιασε το νόημα με το δικό του τρόπο. Τώρα αν πούμε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις θα ακουστεί πολύ κλισέ. Αλλά αυτή η φράση κολλάει τέλεια στην δουλειά του διάσημου κομίστα Milo Manara για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στο comic album Bolero ο έρωτας και η βία κυριαρχούν στην ιστορία και μέσα από αυτό μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα για το τι έχει κάνει ο άνθρωπος εδώ και αιώνες. Ο,τι πρέπει για λυκειοπαιδα που βαριούνται να ανοίξουν το βιβλίο.

Οπότε αφήστε στην άκρη την όποια σεμνοτυφία και χωρίς πάθος απολαύστε το ταξίδι στο κόσμο που ξεκινάει από την εποχή των σπηλαίων και περνώντας μέσα από όλες τις αλλαγές στο τρόπο ζωής και σκέψης του ανθρώπου φτάνει έω τον 21ο αιώνα 

Ο άνθρωπος των σπηλαίων 

Αρχαίοι πολιτισμοί 

Αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Βυζάντιο 

Μεσαίωνας 

Αναγέννηση, ανακάλύψη Αμερικής και Ιερά εξέταση 

Γαλλική επανάσταση και Αμερική 19ου αιώνα

Αποικίες... Α Παγκόσμιος Πόλεμος

Και ο 20ος αιώνας... 

εν αναμονή του επόμενου ...τεύχους όπως καταλαβαίνετε...