Η μάχη της 10χρονης Νεφέλης κόντρα στο σάρκωμα Ewing

Αγωνία… Μάχη… δάκρυα… Ελπίδα…. Πάθος…. Σκέψεις…. Συναισθήματα. Πολλά και έντονα. Όμως πάνω απ όλα αγώνας… Με το χρόνο. Οι γονείς της μικρής Νεφέλης, που τον Ιούλιο διεγνώσθη  με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης, παλεύουν να νικήσουν το χρόνο ώστε για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να μπορέσει το 10χρονο κοριτσάκι τους να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό (Ιταλία) για θεραπεία. Το χειρουργείο της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη μητέρα της, έχει προγραμματιστεί τέλος Σεπτέμβρη και η αγωνία της να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται, είναι μεγάλη.

Ο Ιατρικος Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)ανταποκρίθηκε στο αίτημα των γονιών της Νεφέλης που δίνει μάχη για τη ζωή του και απευθύνει έκκληση μαζί με τους γονείς για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό .

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας

 «Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο Κέντρο ,το οποίο κατά τους θεράποντες, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της.  Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην έγκαιρη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να είμαστε στο ανωτέρω Κέντρο την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 27.9.2017, προκειμένου να χειρουργηθεί η κόρη μας. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκ των προτέρων και βασιζόμαστε πλέον στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας», επισημαίνει η μητέρα του παιδιού Βενετία Κρόμπα.

Παράλληλα μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr περιέγραψε και τις πρώτες ημέρες και την αντίδραση της μικρής Νεφέλης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει «

Αρχικά ένα πρωινό όταν ξύπνησε, ένας έντονος πόνος εμφανίστηκε στο δεξί πόδι της και συγκεκριμένα στην κνήμη της. Πήγαμε στον ορθοπεδικό, μας είπε να κάνουμε ακτινογραφία, μαγνητική και μετά βιοψία. Εν αναμονή της βιοψίας οι γιατροί της έδωσαν αντιβίωση γιατί πίστευαν ότι μπορεί να έχει οστεομυελίτιδα. Τελικά αφού πέρασαν οι μέρες και βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας, το παιδί είχε καρκίνο .Ξεκινήσαμε άμεσα τις θεραπείες και παράλληλα οι γιατροί είδαν ότι αυτό δεν είχε κάνει μετάσταση σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός της. Στη συνέχεια οι γιατροί, μου εξήγησαν ότι στη μέση των θεραπειών θα πρέπει να γίνει ένα χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος.
Το παιδί με ρωτάει πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα "Τι είναι αυτό που έχω στο πόδι μου, μαμά; Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;" και δεν είναι πολύ μικρό για να μην καταλαβαίνει τίποτα, αλλά ούτε και πολύ μεγάλο για να της πω ότι έχει καρκίνο και ότι απειλείται η ζωή της. Ξέρει πράγματα για την πάθησή της, τι έχει συμβεί στο οστό του ποδιού της, πώς βοηθούν οι θεραπείες που κάνει, αλλά δεν μπορούμε να της πούμε ότι όλα αυτά τα προκαλεί ο καρκίνος. Γι' αυτό λοιπόν, στις 28 Σεπτεμβρίου, πρέπει να γίνει η εισαγωγή σε νοσοκομείο της Ιταλίας και το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί 1 με 2 Οκτωβρίου. Αυτό παλεύω να καταφέρω και ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου να γίνει το χειρουργείο στην Ιταλία».

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει σελίδα στο Facebook με το όνομα της Νεφέλης.

Απευθυνόμενοι στην ευαισθησία σας παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Ο λογαριασμός θα παραμείνει ενεργός μέχρι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

182/5 4501 606

IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606

SWIFT / BIC: ETHNGRAA

Όνομα δικαιούχου: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News