Η προσπάθεια του Λευτέρη για επιβίωση (vid)

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει αγγίξει πραγματικά τα νησιά ειδικά στις Κυκλάδες γιατί υπάρχει ο τουρισμός και δίνει οικονομικές ανάσες στους κατοίκους. Όμως, η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Λόγος των Κυκλάδων» σε συνεργασία με την ιστοσελίδα «Cyclades24.gr” ρίχνουν φως σε μία ιστορία που συγκλονίζει τη Σύρο και το σύνολο των Κυκλάδων.
Τον Λευτέρη το γνωρίζουν και οι ''πέτρες '' στο νησί καθώς προσπαθεί εδώ και χρόνια να επιζήσει πουλώντας μια χειρόγραφη εφημερίδα ,παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας με τον δικό του τρόπο ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο κόσμος όσο και αν δεν είναι τόσο εφικτό στην εποχή μας ,καθώς όλοι περνάμε ο καθένας ξεχωριστά την δική μας κρίση.

Εδώ και 41 μέρες ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταλήξει να είναι άστεγος, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το ενοίκιο του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει βρει «καταφύγιο» σε ένα γκρεμισμένο σπίτι στην περιοχή Καμίνια όπου ζούσε μικρός εκεί που τον μεγάλωσε η αγαπημένη του γιαγιά. Οι συντάκτες του Cyclades24.gr βρέθηκαν στο ''χάλασμα'' όπως δήλωσε και ο ίδιος για να δούν από κοντά το πρόβλημά του να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να δώσουν λύση όσο αυτό είναι εφικτό.

Και η εικόνα που συνάντησαν ήταν σοκαριστική και μάλιστα υπό βροχή… Για κρεβάτι του μια παλιά ξύλινη πόρτα ,με ένα ''σπίτι '' που μπάζει κρύο και νερό. Χωρίς φως, νερό, θέρμανση ο 38χρονος προσπαθεί να επιβιώσει.   Από την πλευρά του το μόνο που επιθυμεί είναι να βρει ένα προκειμένου να μένει αξιοπρεπώς. Το εισόδημα τού φυσικά δεν του επιτρέπει να ζει άνετα καθώς το προνομιακό επίδομα δεν ξεπερνάει τα 300 ευρώ το μήνα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Δήμος ενημέρωσε ότι προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια (!!!) και μάλιστα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βοηθηθεί ο Λευτέρης. Για το θέμα της διατροφής ο 38χρονος βρίσκει κάποια ανταπόκριση- βοήθεια καθημερινά, μέσα από τα γεύματα αγάπης του Δήμου. Ακόμα η ''βοήθεια στο σπίτι'' έχει αναλάβει την φροντίδα όποτε κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη. Τέλος στην βοήθεια που παρέχεται συμπεριλαμβάνεται  η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και  το προνομιακό επίδομα.

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη στέγης καθώς οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει δεν καρποφορήσει. Στα σχέδια του Δήμου είναι δημιουργία χώρου για φιλοξενία αστέγων στο προσεχές μέλλον  αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση. Αναμφίβολα η συγκεκριμένη ιστορία μόνο θλίψη και προβληματισμό δημιουργεί σε όλους στη Σύρο. 

Πηγή: cyclades24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News