Κανείς δεν γλυτώνει από την εφορία

Αμερική λένε ότι «από δύο πράγματα δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει, από το θάνατο και την εφορία»… Και στην Ελλάδα ισχύει κάτι τέτοιο… Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι πρόσφατα η σύζυγος του Ιωάννη Συμεωνίδη, ενός εκ των εννέα αγνοουμένων του ναυτικού δυστυχήματος με το φλεγόμενο «Norman Atlantic» σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και άκουσε μία φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής που δεν αστειευόταν. Αντίθετα, ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον Ιωάννη Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι τον… ψάχνει η Εφορία και εφόσον δεν διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα τον σύρουν στα δικαστήρια και μάλιστα πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση. Γι’ αυτή τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος της έχεις γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό.

Όμως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, όπως περιγράφει στην Espresso η στενή φίλη της Μαρία Σιδηροπούλου: «Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δεν μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως αισθανόμαστε τέσσερις μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σε αυτήν τη χώρα;».

Η κυρία Σιδηροπούλου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στον αγώνα που δίνουν για να λάβουν απαντήσεις τόσο την οικογένεια Συμεωνίδη όσο και τους συγγενείς των υπόλοιπων αγνοουμένων. Όπως αποκαλύπτει η ίδια στην Espresso πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο σοροί Ελλήνων, όμως οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, έως ότου περάσει το διάστημα των 20 ημερών που χρειάζεται για να μεταφερθούν στην Ελλάδα

Να σημειώσουμε εδώ ότι το θέμα τελικά ρυθμίστηκε δύο ημέρες αργότερα αλλά ο Γολγοθάς της οικογένειας Συμεωνίδη συνεχίζεται… Επίσης την 1η Απριλίου επιταγή ύψους 1000 ευρώ παρέδωσε η  Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) στις οικογένειες τριών αγνοουμένων μελών της, θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 2014. Πρόκειται για τις οικογένειες των Αλέξανδρου Κουφογεώργου, Βασίλειου Τσάμη και Ιωάννη Συμεωνίδη, συγγενείς και φίλοι των οποίων παρέλαβαν τις επιταγές. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, θα σταλούν, επίσης, επιταγές με το ίδιο ποσό στις οικογένειες των αγνοουμένων Απόστολου Νικολάρα και Ιωάννη Σοφού και τις οικογένειες των νεκρών Γεράσιμου Καζαντζίδη και Κωνσταντίνου Κουφόπουλου. Εκτός από τις επιταγές που παραδόθηκαν “η παγκόσμια Ένωσή μας θα στείλει ένα συμβολικό ποσό στις οικογένειες” πρόσθεσε ο κ. Κενανίδης. Συμπλήρωσε δε ότι, η ΟΦΑΕ βοηθά με κάθε τρόπο που μπορεί τις οικογένειες.

Πηγή: Espresso, News247.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News