Κίμωλος: Η +πλεύση έπιασε ...δουλειά με το καλημέρα

Με εξαιρετικό καιρό ξεκίνησε ο Διάπλους του Απόλλωνα και τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης έφτασαν στην Κίμωλο όπου και παρέδωσαν άμεσα το πρώτο από τα έργα υποδομής στα νησιά, ξεκινώντας μία διαδρομή με ιδιαίτερη σημασία για όλους.

Ο ΣΚΑΪ και ο Alpha βρέθηκαν από νωρίς δίπλα μας, στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, για να καλύψουν τον απόπλου της ομάδας.  Ο αντιπρόεδρος της +πλευσης μίλησε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φετινού Διάπλου που συμπυκνώνεται στο όνομά του, Διάπλους του Απόλλωνα.

Άλλοι εθελοντές της +πλευσης περιέγραψαν αναλυτικά τις ποικίλες δράσεις της ομάδας, από τις ιατρικές υπηρεσίες ως τα έργα υποδομής και από την υποστήριξη των σχολείων με εξοπλισμό μέχρι τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά, ολοκληρώθηκε η επιβίβαση στα φουσκωτά και η +πλευση βγήκε, για μία ακόμη χρονιά, στη θάλασσα, με προορισμό την Κίμωλο, πρώτο σταθμό του Διάπλου του Απόλλωνα.

Οι εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες προσέφεραν μία πολύ όμορφη διαδρομή, για κυβερνήτες, συγκυβερνήτες και πληρώματα και το μεσημέρι φτάσαμε στο λιμάνι της Κιμώλου.

Οι εθελοντές αποβιβάστηκαν αμέσως, καθώς στο ντόκο μας περίμενε το πρώτο έργο της +πλευσης, για να το παραδώσουμε στο δήμο του νησιού: ένα ανατρεπόμενο όχημα για την μεταφορά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, χορηγία της STANLEY BLACK&DECKER, καθώς οι τοπικές αρχές θέλουν και μπορούν να τα διαχειριστούν κατάλληλα.

Μετά τον καθιερωμένο σε αυτές τις περιπτώσεις αγιασμό, οι εθελοντές επέστρεψαν στις βάρκες, από όπου όλα τα υλικά των ιατρείων της επόμενης ημέρας φορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν στα ιατρεία, ώστε αυτά να είναι έτοιμα για το επόμενο πρωί και τους κατοίκους της Κιμώλου.

Το απόγευμα, στο Δημοτικό του νησιού, παρουσιάστηκε για τους μικρότερους φίλους μας παράσταση θεάτρου σκιών, την οποία απόλαυσαν τόσο αυτοί όσο και αρκετοί μεγάλοι.

Ακολούθησε το εργαστήρι συλλογικής συγγραφής παραμυθιού, με τα παιδιά της Κιμώλου να παίρνουν τη σκυτάλη από το Καστελλόριζο (κατά την Φθινοπωρινή Αποστολή του 2017).

Το βράδυ, ο δήμος παρέθεσε στους εθελοντές δείπνο σε εστιατόριο του νησιού.

Και επόμενος σταθμός σήμερα το απόγευμα η Ηρακλειά στις Μικρές Κυκλάδες 

Επίσημη ιστοσελίδα symplefsi...