Κοντοπόδης «Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο και εκεί κλείνει»

Αφοσιωμένος  στο θέατρο εδώ και 16 χρόνια. Φέτος κάνει την διαφορά. Τολμάει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο επιτυχημένο σήριαλ του Αντ1 «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια». Ο λόγος για τον Γιώργη Κοντοπόδη, που υποδύεται τον γκέι Κρητικό στην κωμική τηλεοπτική σειρά. Ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ελεύθερο Ζευγάρι» και στον θεατρικό μονόλογο «Και τα αγόρια κλαίνε». Πως τα καταφέρνει όλα αυτά; Μόνο εκείνος ξέρει.. και το απολαμβάνει.

Της Ελένης Μουστάκη 

 Γιατί φέτος  τηλεόραση;

"Μέχρι τώρα έκανα ωραίες θεατρικές δουλειές. Δεν είμαι ο τύπος που πηγαίνει σε ακροάσεις. Και κάποιες δουλειές που μου ‘χαν προταθεί τηλεοπτικά δεν με κάλυπταν. Είμαι γενικά της άποψης οτι όλα έρχονται, όταν πρέπει να έρθουν και αν πρέπει να έρθουν. Έλεγα̇ κάνε τη δουλειά σου στο θέατρο και αν έρθει κάτι ωραίο στην τηλεόραση, θα έρθει. Αυτό που κάνω τωρα στην τηλεοραση μου αρέσει εξίσου με αυτό που κάνω στο θέατρο. Δεν θα έκανα ποτέ κατι που δεν θα μου άρεσε".

Η παράσταση «Ελεύθερο Ζευγάρι» τα σπάει και παίρνει συνεχώς παράταση..

"Η παράσταση πράγματι, πήγε πολύ καλά και συνεχίζεται πέραν του αρχικού προγραμματισμού. Είναι η  ιστορία ενός ανδρογύνου, που  ο σύζυγος απατά τη γυναίκα του κατ’ εξακολούθηση. Η σύζυγος ενίσταται κι εκείνος της ζητάει να κάνουν πιο ελεύθερη τη σχέση τους, τότε αντιστρέφονται οι όροι και αρχίζει αυτός να παθαίνει κρίσεις.  Το κοινό διασκεδάζει πολύ, γιατί ένα μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει τον ενεργό ρόλο των θεατών, κάνουμε διάλογο και ακολουθεί πολύς αυτοσχεδιασμός, γιατί ούτε εγώ δεν ξέρω κάθε φορά τι θα μου απαντήσουν".

Τον χειμώνα συμπρωταγωνιστούσες  με τη δική μας Νίτσα Μαμουζέλου

"Ναι, και είναι μια απο τις πολύ πολύ ωραίες συνεργασίες μου. Η Νίτσα είναι ένα άτομο που θα πάρω τηλέφωνο και θα βρεθούμε και εκτός θεάτρου, αν και συνήθως δεν θες να κάνεις  παρέα με συναδέλφους, γιατί λες πάλι για θέατρο. Γενικά όμως, είμαι μοναχικός τύπος, μου αρέσει να μένω σπίτι. Χρειάζεσαι χρόνο για να μπορέσεις να αποφορτίσεις, να δεις τι έγινε στην παράσταση σήμερα, τι ίσως έκανες λάθος. Για μένα πρέπει κάθε παράσταση να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει μέχρι τελευταία μέρα ν’ αλλάζεις, αλλιώς βαριέσαι και είναι μια στείρα αναπαραγωγή".

Είναι συνήθεια η τακτική να εξαπατας τον συντροφο σου;

"Ειναι τρόπος ζωης και θέμα μυαλού. Απατάς τον σύντροφο σου, επειδή σου λείπει κάτι. το οποίο μπορεί να σου δώσει ο σύντροφος σου σαρκικά. Είναι στάση ζωης".

Οι άντρες θέλουν να είναι όλα καλά στο σπίτι και να διατηρούν και την εξωσυζυγική σχέση;

"Δεν θεωρώ οτι είναι μόνο στους άνδρες αυτό, απλά οι άνδρες είναι αυτοί που φαίνονται συνήθως, γιατί δεν έχουν την πονηρία που έχουν οι γυναίκες για να το κρύψουν. Θεωρώ οτι και στα δύο φύλα συμβαίνει".

Μπορει ένα τρίτο πρόσωπο να ανανεώσει μια τετριμμένη σχέση;

"Όχι, ο έρωτας γεννήθηκε για δύο κι εκεί κλείνει. Αν σου τελειώσει, να έχεις το θάρρος να πεις μη σε ταλαιπωρώ, μη με ταλαιπωρώ πάω παρακάτω, φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι και αυτό είναι το πρόβλημα".

Το πάθος μπορεί να διατηρηθεί στα χρόνια;

"Θεωρητικά μπορώ να σου απαντήσω πως ναι. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει φθορά, όμως υπάρχει και ανάκαμψη, αλλά αν μας αφορά ο άλλος, μπορούμε να το επαναδημιουργήσουμε. Να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση".

Αν απιστούσες θα το έλεγες;

"Ναι, θα το έλεγα. Επειδή δεν έχω απιστήσει δυστυχώς. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ. Είμαι απ’ αυτούς τους ανόητους ανθρώπους που δεν απιστούν. Αν βαρεθούν το λένε. Ξερεις βαρέθηκα, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Δεν είναι ιδιαίτερα ευφυές αυτό, γιατί μένεις συχνά μόνος σου. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και μόνος μου περνάω καλά".

Και ένα ...tip για τον θεατρικό μονόλόγο "Και τα αγόρια κλαίνε»: Ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει να κάνει με τη ζωή του Τζον Γουέην Κέισυ.  Ενός απο τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής. Η προσωπικότητα του διττή: το πρωί ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης και τη νύχτα εμφανίζεται ο Πόγκο, ο κλόουν εκείνος που αγαπάει τα νεαρά αγόρια τα οποία καταλήγουν να κοιμούνται στο υπόγειο, αφού τα έχει κάνει να κλάψουν με τον βιασμό και τελικά τον θάνατο τους. Η κατάληξη του, να καταδικαστεί σε θάνατο - αμετανόητος - αφού αποκαλύφθησαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει.

Το έργο συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο "Μπέλλος" είναι σε σκηνοθεσία Αλ. Λιακόπουλου, έχει διάρκεια 80 λεπτά και είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.. .

Θέατρο Μπέλλος

Κέκροπος 1,Πλάκα

Τηλ.: 2103229889

Το Θεατρικό έργο "Ελεύθερο Ζευγάρι"

Μέχρι : 27/5

Παραστάσεις : Σάβ. 9.30 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ.

Τιμή : € 15, 10.

Το Θεατρικό έργο "Και τα αγόρια κλαίνε"

Μέχρι : 31/5

Παραστάσεις : Τετ., Πέμ. 9.45 μ.μ.

Τιμή : Tιμή : € 10, 7.