Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΚοντοπόδης «Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο και εκεί κλείνει»

Κοντοπόδης «Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο και εκεί κλείνει»

|

Ο Γιώργος Κοντοπόδης που γνωρίσαμε στο «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια» μας μιλάει για την θεατρική παράσταση «Ελεύθερο Ζευγάρι» όπου είχε ως συμπρωταγωνίστρια την Ναξιώτισσα Νίτσα Μαμουζέλου και τονίζει ότι «είμαι από τους ανόητους που δεν απατούν»

Αφοσιωμένος  στο θέατρο εδώ και 16 χρόνια. Φέτος κάνει την διαφορά. Τολμάει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο επιτυχημένο σήριαλ του Αντ1 «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια». Ο λόγος για τον Γιώργη Κοντοπόδη, που υποδύεται τον γκέι Κρητικό στην κωμική τηλεοπτική σειρά. Ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ελεύθερο Ζευγάρι» και στον θεατρικό μονόλογο «Και τα αγόρια κλαίνε». Πως τα καταφέρνει όλα αυτά; Μόνο εκείνος ξέρει.. και το απολαμβάνει.

Της Ελένης Μουστάκη 

 Γιατί φέτος  τηλεόραση;

“Μέχρι τώρα έκανα ωραίες θεατρικές δουλειές. Δεν είμαι ο τύπος που πηγαίνει σε ακροάσεις. Και κάποιες δουλειές που μου ‘χαν προταθεί τηλεοπτικά δεν με κάλυπταν. Είμαι γενικά της άποψης οτι όλα έρχονται, όταν πρέπει να έρθουν και αν πρέπει να έρθουν. Έλεγα̇ κάνε τη δουλειά σου στο θέατρο και αν έρθει κάτι ωραίο στην τηλεόραση, θα έρθει. Αυτό που κάνω τωρα στην τηλεοραση μου αρέσει εξίσου με αυτό που κάνω στο θέατρο. Δεν θα έκανα ποτέ κατι που δεν θα μου άρεσε”.

Η παράσταση «Ελεύθερο Ζευγάρι» τα σπάει και παίρνει συνεχώς παράταση..

“Η παράσταση πράγματι, πήγε πολύ καλά και συνεχίζεται πέραν του αρχικού προγραμματισμού. Είναι η  ιστορία ενός ανδρογύνου, που  ο σύζυγος απατά τη γυναίκα του κατ’ εξακολούθηση. Η σύζυγος ενίσταται κι εκείνος της ζητάει να κάνουν πιο ελεύθερη τη σχέση τους, τότε αντιστρέφονται οι όροι και αρχίζει αυτός να παθαίνει κρίσεις.  Το κοινό διασκεδάζει πολύ, γιατί ένα μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει τον ενεργό ρόλο των θεατών, κάνουμε διάλογο και ακολουθεί πολύς αυτοσχεδιασμός, γιατί ούτε εγώ δεν ξέρω κάθε φορά τι θα μου απαντήσουν”.

Τον χειμώνα συμπρωταγωνιστούσες  με τη δική μας Νίτσα Μαμουζέλου

“Ναι, και είναι μια απο τις πολύ πολύ ωραίες συνεργασίες μου. Η Νίτσα είναι ένα άτομο που θα πάρω τηλέφωνο και θα βρεθούμε και εκτός θεάτρου, αν και συνήθως δεν θες να κάνεις  παρέα με συναδέλφους, γιατί λες πάλι για θέατρο. Γενικά όμως, είμαι μοναχικός τύπος, μου αρέσει να μένω σπίτι. Χρειάζεσαι χρόνο για να μπορέσεις να αποφορτίσεις, να δεις τι έγινε στην παράσταση σήμερα, τι ίσως έκανες λάθος. Για μένα πρέπει κάθε παράσταση να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει μέχρι τελευταία μέρα ν’ αλλάζεις, αλλιώς βαριέσαι και είναι μια στείρα αναπαραγωγή”.

Είναι συνήθεια η τακτική να εξαπατας τον συντροφο σου;

“Ειναι τρόπος ζωης και θέμα μυαλού. Απατάς τον σύντροφο σου, επειδή σου λείπει κάτι. το οποίο μπορεί να σου δώσει ο σύντροφος σου σαρκικά. Είναι στάση ζωης”.

Οι άντρες θέλουν να είναι όλα καλά στο σπίτι και να διατηρούν και την εξωσυζυγική σχέση;

“Δεν θεωρώ οτι είναι μόνο στους άνδρες αυτό, απλά οι άνδρες είναι αυτοί που φαίνονται συνήθως, γιατί δεν έχουν την πονηρία που έχουν οι γυναίκες για να το κρύψουν. Θεωρώ οτι και στα δύο φύλα συμβαίνει”.

Μπορει ένα τρίτο πρόσωπο να ανανεώσει μια τετριμμένη σχέση;

“Όχι, ο έρωτας γεννήθηκε για δύο κι εκεί κλείνει. Αν σου τελειώσει, να έχεις το θάρρος να πεις μη σε ταλαιπωρώ, μη με ταλαιπωρώ πάω παρακάτω, φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι και αυτό είναι το πρόβλημα”.

Το πάθος μπορεί να διατηρηθεί στα χρόνια;

“Θεωρητικά μπορώ να σου απαντήσω πως ναι. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει φθορά, όμως υπάρχει και ανάκαμψη, αλλά αν μας αφορά ο άλλος, μπορούμε να το επαναδημιουργήσουμε. Να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση”.

Αν απιστούσες θα το έλεγες;

“Ναι, θα το έλεγα. Επειδή δεν έχω απιστήσει δυστυχώς. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ. Είμαι απ’ αυτούς τους ανόητους ανθρώπους που δεν απιστούν. Αν βαρεθούν το λένε. Ξερεις βαρέθηκα, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Δεν είναι ιδιαίτερα ευφυές αυτό, γιατί μένεις συχνά μόνος σου. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και μόνος μου περνάω καλά”.

Και ένα …tip για τον θεατρικό μονόλόγο “Και τα αγόρια κλαίνε»: Ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει να κάνει με τη ζωή του Τζον Γουέην Κέισυ.  Ενός απο τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής. Η προσωπικότητα του διττή: το πρωί ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης και τη νύχτα εμφανίζεται ο Πόγκο, ο κλόουν εκείνος που αγαπάει τα νεαρά αγόρια τα οποία καταλήγουν να κοιμούνται στο υπόγειο, αφού τα έχει κάνει να κλάψουν με τον βιασμό και τελικά τον θάνατο τους. Η κατάληξη του, να καταδικαστεί σε θάνατο – αμετανόητος – αφού αποκαλύφθησαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει.

Το έργο συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο “Μπέλλος” είναι σε σκηνοθεσία Αλ. Λιακόπουλου, έχει διάρκεια 80 λεπτά και είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.. .

Θέατρο Μπέλλος

Κέκροπος 1,Πλάκα

Τηλ.: 2103229889

Το Θεατρικό έργο “Ελεύθερο Ζευγάρι”

Μέχρι : 27/5

Παραστάσεις : Σάβ. 9.30 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ.

Τιμή : € 15, 10.

Το Θεατρικό έργο “Και τα αγόρια κλαίνε”

Μέχρι : 31/5

Παραστάσεις : Τετ., Πέμ. 9.45 μ.μ.

Τιμή : Tιμή : € 10, 7.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Δείτε τι εταιρίες

Πως τα 50 ευρώ έγιναν 37 μέσα σε δύο χρόνια και άλλοι ελληνικοί …μύθοι

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα δρώμενα της εβδομάδας που μας πέρασαν μέσα από τις ιστορίες για ...δράκους. Τα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ιράν αλλά και η Ακρίβεια με την Ελλάδα να επιμένει ότι ανήκει στη Δύση ...

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...