Κρήτη: Οδηγοί ΤΑΧΙ αναλαμβάνουν την δωρεάν μετακίνηση ηλικιωμένων

Ο κλάδος τους έχει ακούσει πολλά. Πολλές φορές άδικα κι άλλες τόσες δικαιολογημένα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε στους ταξιτζήδες και σε οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα, είναι το εξής: δεν πρέπει να… τσουβαλιάζουμε τους ανθρώπους, κοντά στον κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ή και το αντίστροφο.

Ο παραπάνω πρόλογος, έρχεται να «αγκαλιάσει» μια φανταστική πρωτοβουλία, μια κίνηση ανθρωπιάς με ιδιαίτερο συμβολισμό από τους ταξιτζήδες των Χανίων και τον πρόεδρό του Σωματείου τους, Ηλία Καραπατάκη. 

Τι έκαναν;

Πολύ απλά, διέθεσαν 12 ταξί του Σωματείου τα οποία μέσα στο καλοκαιρινό λιοπύρι ανέλαβαν να πάνε μέχρι το Δημοτικό Γηροκομείο στην περιοχή της Χαλέπας και να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους στη δροσιά του Δημοτικού Κήπου, προκειμένου να απολαύσουν έναν κρύο καφέ, ένα παγωμένο αναψυκτικό και μπόλικη δόση… αλληλεγγύης!

Περιττό να αναφέρουμε τη χαρά και την έκπληξη των τρόφιμων του Γηροκομείου, οι οποίοι απέδειξαν πως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Ας φροντίσουμε όλοι μας, να το προσφέρουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας απλόχερα και με την πρώτη ευκαιρία

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα daynight.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News