Κυκλάδες - Φόρτωμας: "Κόντρα στον "ιό της μοναξιάς", εγώ κι αυτός σε ένα δωμάτιο"

Φόρτωμας

Για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό μιλάει στο ethnos.gr ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος έμεινε για 2 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλάει για τις τελευταίες στιγμές προτού διασωληνωθεί, την πίστη του προς τον Θεό ενώ αποκαλύπτει ποια ήταν η τελευταία του κίνηση προτού βρεθεί σε ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον κορονοϊό ως το «ιό της μοναξιάς» και αποκαλύπτει τι έκανε όταν τελικά αποσωληνώθηκε. Τέλος, μετά την περιπέτειά του στέλνει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον εμβολιασμό, στέλνοντας σε προσωπικούς τόνους ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στο οποίο και νοσηλεύτηκε.

- Πριν από μερικές μέρες πήρατε εξιτήριο από το νοσοκομείο και πλέον σταδιακά επιστρέφετε στην καθημερινότητα. Ήταν μια δύσκολη μάχη από την οποία βγήκατε νικητής. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε μετά από αυτήν την περιπέτεια;

Ήταν πράγματι μια δύσκολη μάχη, όπως είναι όλες οι μάχες που αφορούν θέμα υγείας. Σε αυτήν την μάχη όμως με τον κορωνοϊό, σύμμαχός μου ήταν το εμβόλιο, που είχα ήδη πραγματοποιήσει. Αν δεν είχα εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις ίσως αυτός ο αγώνας να ήταν άνισος και ενδεχομένως επικίνδυνος για την υγεία μου, αλλά ακόμα και για τη ζωή μου. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι, για όσους δεν το έχουν πράξει, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτρέψουν ή να μειώσουν τους κινδύνους τυχόν νόσησής τους από αυτόν τον ιό. Η επιστήμη μας έχει δώσει ένα εργαλείο που πρέπει να εμπιστευτούμε, ώστε σύντομα όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια να αποτελέσει παρελθόν.

- Πως αισθανθήκατε όταν οι θεράποντες γιατροί σας ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να εισαχθείτε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Ανησυχήσατε για τη ζωή σας;

Εκείνη την ώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνεις να νιώσεις πολλά πράγματα. Ειδικά όταν σου ανακοινώνουν ότι πρόκειται να διασωληνωθείς. Σαφώς και ανησύχησα. Επικοινώνησα με τους οικείους μου πρώτα από όλα.  Επειδή προσωπικά έχει πίστη στο Θεο, έκανα το σταυρό μου και συνέχισα.  Με διακατείχε ένα συναίσθημα ότι θα αποσωληνωθώ γρήγορα και θα βγω από τη Μ.Ε.Θ, κάτι που έγινε μέσα σε δύο μόλις μέρες.

- Όταν τελικά εξήλθατε από την ΜΕΘ ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;

Όταν επανέρχεται ο οργανισμός σου, από την κατάσταση της πλήρους καταστολής που βρίσκεται κατά τη διασωλήνωση, βρίσκεται σε μία φάση ανασυγκρότησης. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι γύρισα πίσω ζωντανός και ότι πρέπει να συνεχίσω να δυναμώνω, ώστε να γυρίσω πίσω στους δικούς μου ανθρώπους, στη ζωή μου, στις υποχρεώσεις μου και στην καθημερινότητά μου.

- Μείνατε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. Είναι τελικό ο κορονοϊός ο ιός της μοναξιάς;

Έμεινα στο νοσοκομείο συνολικά δεκαέξι ημέρες. Ο κορωνοϊός είναι όντως ο «ιός της μοναξιάς». Σε όλο αυτό, είσαι εσύ και εκείνος. Μόνοι, αντιμέτωποι σε ένα δωμάτιο. Είναι μια μάχη μοναχική. Χωρίς τους συγγενείς σου και με ελάχιστη ή καθόλου επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Μόνοι σου αρωγοί και συνοδοιπόροι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

- Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το υγειονομικό προσωπικό ως «ήρωες». Με βάση τη δική σας εμπειρία κάτι τέτοιο ισχύει;

Είναι ήρωες χωρίς εισαγωγικά. Είναι οι άνθρωποι που χωρίς φόβο, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα των καταστάσεων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό. Είναι εκείνοι που θα σε στηρίξουν, θα σου μιλήσουν, θα σε φροντίσουν. Είναι εκείνοι που έχουν την ακριβή εικόνα του τι μπορεί να κάνει ο κορωνοϊός σε κάποιον που τον βρίσκει αδύναμο ή σε κάποιον που είναι ανεμβολίαστος. Το δικό μου ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό, του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, το λέω μέσα από τη ψυχή μου, και είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπό τους, για το λειτούργημα που ασκούν με ζήλο και ευσυνειδησία.

- Η επιστροφή στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα είναι κάτι που θα γίνει άμεσα ή θα πάρει μια μικρή… παράταση;

Μόλις πριν λίγες μέρες έλαβα εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκομαι στο σπίτι μου, σε απομόνωση για μία εβδομάδα ακόμα, καθώς συνεχίζω να λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και οι οδηγίες των ιατρών είναι συγκεκριμένες. Η κατάσταση αυτή σε καταβάλει και σε εξασθενεί και απαιτείται ένα χρονικό διάστημα ώστε να επανέλθεις πλήρως. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα είμαι σε θέση να επιστρέψω στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω ήδη αρχίσει να εργάζομαι από το σπίτι και να ασχολούμαι με τα θέματα που απασχολούν την εκλογική μου περιφέρεια, αυτή των Κυκλάδων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News