Κυκλάδες: Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον "δικό μας" Αλέκο Φλωράκη

Αντιγράφουμε από την προσωπική ιστοσελίδα του Κώστα Δανούση που αναφέρει " Ο συντοπίτης μας και καλός φίλος Δρ Εθνολογίας-Λαογραφίας κ. Αλέκος Ε. Φλωράκης τιμήθηκε σήμερα (21/12) από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του επιστημονικού του έργου. Τιμή επάξια, τιμή για τον ίδιο, τιμή για τον τόπο μας! Αλέκο υγεία και μακροημέρευση…  Θυμήσου τον «Οδυσσέα» του Alfred Tennyson: 

"Tho' much is taken, much abides; and tho' 
We are not now that strength which in old days 
Moved earth and heaven, that which we are, we are; 
One equal temper of heroic hearts, 
Made weak by time and fate, but strong in will 
To strive, to seek, to find, and not to yield"!

Και όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών " Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2018 απονεμήθηκαν (21/12) κατά την διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίας. Η συνεδρία ξεκίνησε με την Έκθεση του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2018. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Κουνάδης παρουσίασε το έργο των Κέντρων και των Γραφείων Ερευνών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους".

Και ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα και δη στην κατηγορία " Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών" ο δικός μας, ο Κυκλαδίτης (με καταγωγή τη Τήνο όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια) Αλέκος Φλωράκης ...  Χαλκό Μετάλλιο στον κ. Αλέκο Φλωράκη για το σύνολο του εξαιρέτου συγγραφικού του έργου, λαογραφικού και εθνογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος".

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο Αλέκος Ε. Φλωράκης (γενν. 1948) είναι Έλληνας ποιητής και εθνολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στην Αθήνα πολιτικές επιστήμες και στο Παρίσι εθνογραφία, εθνολογία και κοινωνική ανθρωπολογία, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. DEA της Εcole des Hautes Εtudes en Sciences Sociales (Ανθρωπολογία της Θρησκείας), διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Προβιομηχανική Τεχνολογία). Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις και εργάστηκε για ένα διάστημα ως δημοσιογράφος

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας και της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών (της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος), της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας Ελλάδος κ.ά. Έχει τιμηθεί με Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων και της Εν Αθήναις Γλωσσικής Εταιρείας, με τιμητική διάκριση του Επαρχείου Τήνου και του Δήμου Εξωμβούργου Τήνου, με τιμητικό δίπλωμα της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και με άλλες διακρίσεις. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 19 ετών, στη "Φιλολογική Βραδυνή". Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει εφτά ποιητικές συλλογές κι ένα βιβλίο με δοκίμια. Από τους πρωτεργάτες της ποιητικής γενιάς του '70, δημοσίευσε το 1971, σε συνεργασία με τον Στέφανο Κ. Μπεκατώρο, την ποιητική ανθολογία "Η νέα γενιά 1965-1970" (εκδ. Κέδρος), την πρώτη που αποτίμησε μια σειρά νέων τότε ποιητών που αργότερα καθιερώθηκε να ονομάζονται "Γενιά του '70". Το 2001 εκδόθηκε από το Δήμο Τήνου η πολυσέλιδη ανθολογία του "Τηνίων Πολιτεία", ανθολόγιο λογοτεχνίας και πολιτισμού. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Ζει και εργάζεται στην Τήνο τα τελευταία χρόνια... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News