Κυκλάδες: Ο Αλέξης Σοφοκλέους θέλει να περπατήσει τα νησιά των Κυκλάδων (video)

Μπορεί κάποιος να περπατήσει όλα τα νησιά των Κυκλάδων; Ναι. Γιατί όχι.. Αρκεί να τπάρχει ένας καλός σκοπός. Και ο Αλέξης Σοφοκλέους έρχεται από τη Κύπρο για να γράψει ιστορία. Αλλά για καλό σκοπό…  Ας δούμε τι έχουμε διαβάσει στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης με τίτλο «Βήμα – Βήμα τις Κυκλάδες»… Από την Κύπρο στις Κυκλάδες όπως θα καταλάβετε αμέσως

«Με την συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο  εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους, συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο περπατώντας όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς ενίσχυση αναγκών φιλανθρωπικών συνδέσμων της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους θα διεξάγει πεζοπορίες στα 33 Κυκλαδίτικα νησιά μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης που τόσο έχουμε συνεχώς ανάγκη.

Ταυτόχρονα θα κατορθώσει άλλο ένα επίτευγμα, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε όλα τα νησιά των Κυκλάδων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι πορείες ξεκινούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 από την Σαντορίνη και ακολούθως σε όλα τα 33 νησιά των Κυκλάδων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου οπότε και θα επιστρέψει πίσω στην Κύπρο.

Τις πορείες στηρίζουν αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων με τους Δήμους τους να στέκονται δίπλα στον εθελοντή-πεζοπόρο με φιλοξενία και βοήθεια.

Οι πεζοπορίες εντάσσονται μέσα στην μεγάλη δραστηριότητα «Βήμα-Βήμα την Κύπρο» που ξεκίνησε το 2020 με το επίτευγμα της πεζοπορίας περιμετρικά ολόκληρης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των κατεχομένων, σε 29 μέρες και 740χλμ και ακολούθως με 33 φιλανθρωπικές και κοινωνικές πεζοπορίες όπου ενισχύθηκε το έργο πολλών ΜΚΟ.

Με αυτές τις δραστηριότητες ο Αλέξης Σοφοκλέους προτάθηκε για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και έτυχε μεγάλης προβολής από ΜΜΕ ως επίσης και του Euronews.

Στο Υou Τube υπάρχουν εκτενή στιγμιότυπα από την πορεία περιμετρικά της Κύπρου.

Την μοναδική αυτή δραστηριότητα μπορεί κανείς να την ακολουθεί μέσω της σελίδας «Βήμα-Βήμα την Κύπρο» στο facebook με οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που ο εθελοντής-πεζοπόρος θα αναρτά καθημερινά.

Δίπλα στον εθελοντή-πεζοπόρο στέκουν οι εταιρείες  OJO,  Swissport Cyprus,  Kannides Trading co,  Kapparis Taste Avenue και  Petros Sports"

Ποιος είναι ο Αλέξης Σοφοκλέους 

Ο Αλέξης Σοφοκλέους γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου το 1968. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Β και ακολούθως σπούδασε στην Αμερικανική Ακαδημία δραματικών τεχνών της Νέας Υόρκης. Έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός στις Κυπριακές Αερογραμμές, μέχρι το 2015, καθώς και στο κέντρο επιχειρήσεων επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών της εταιρείας Swissport.

Στην επαγγελματική του κατάρτιση περιλαμβάνονται δεξιότητες διαχείρισης και συντονισμού κρίσεων, πρώτες βοήθειες και παρουσίασης σεμιναρίων αεροφοβίας. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα πολιτιστικά δρώμενα, με έγνοια την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας, έννοιες αλληλένδετες. Μεταξύ άλλων έχει ενασχοληθεί με την παραγωγή θεαμάτων (συναυλίες, όπερες, μιούζικαλ), την παραγωγή ντοκιμαντέρ, καθώς και την παραγωγή φωτογραφικών εκθέσεων και θεματικών.

Είναι ιδρυτής της πρώτης ιδιωτικής Συμφωνικής Ορχήστρας (Avanti Crossover Symphonic Orchestra) και ιδρυτής και ερμηνευτής του πρώτου Κλασικού Φωνητικού Κουαρτέτου (Vocal Quartet Avanti4). Είναι επίσης ιδρυτής του Πολιτιστικού χώρου Avanti Cultural Point. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει τον πολιτισμό από τη θέση του κριτή κινηματογραφικών ταινιών, εκφωνητή ραδιοφωνικών ειδήσεων του ΡΙΚ, είναι εκφωνητής κοινωνικών και φιλανθρωπικών σποτ, παρουσιαστής εκδηλώσεων, μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου, μέλος του οργανισμού Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων (PRS) και μέλος κριτικής επιτροπής για τη Eurovision.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συμμετοχή του στην κοινωνική ζωή της Κύπρου και το θεάρεστο κοινωνικό του έργο. Έχει υπάρξει μέλος Δ.Σ Εθελοντών Ιατρών της Κύπρου, (Διευθυντής Αποστολών Εξωτερικού) με αποστολές στην Αφρική, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, τη Συρία και την Ιορδανία.

Eχει διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων για στήριξη φιλανθρωπικών και κοινωνικών σκοπών. Με την πιο πρόσφατη ενέργειά του «Βήμα-Βήμα την Κύπρο» (Facebook) περπάτησε την Κύπρο περιμετρικά επί 29 ημέρες με συνολική απόσταση 740χλμ (22 Φεβ. 2020 – 21 Μαρ. 2020). Παράλληλα από τον Νοέμβριο του 2020 στο πλαίσιο της ενέργειας «Βήμα-Βήμα την Κύπρο βοηθώντας», περπατά και συνεχίζει να στηρίζει Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Συνδέσμους και Οργανώσεις εβδομαδιαία. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη λογοτεχνία, την αντισφαίριση και τη δημιουργία Παζλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News