Κυκλάδες - Σαντορίνη: Υψώθηκε η μεγαλύτερη σημαία (video)

Το χρωστούσαν αρχικά στον εαυτό τους, στα παιδιά τους και βέβαια στη Σαντορίνη. Αναφερόμαστε στους πρωταγωνιστές της ημέρας για την Σαντορίνη.  Τους Βασίλη Τσατσανίδη και Γιάννη Συκηνιώτη, οι οποίοι σύμφωνα με τη σελίδα Hellenicdailynewsny.com .

Εκεί είχαμε διαβάσει τον περασμένο Μάρτιο ανάμεσα στα άλλα " Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα παιδιά του Βασίλη Τσατσανίδη και του Γιάννη Συκηνιώτη ζήτησαν από τους γονείς τους να φτιάξουν μία σημαία που να ξεχωρίζει. Οι γονείς τους ενστερνίστηκαν την ιδέα τους, και γρήγορα έβαλαν το σχέδιο σε εφαρμογή. Ένα σχέδιο, το οποίο αγκάλιασε η τοπική κοινωνία, αλλά και οι Ομογένεια. Η «γαλανόλευκη της Σαντορίνης» θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Ο Βασίλης και ο Γιάννης μου είπαν την ιδέα να σηκώσουμε μία σημαία. Στην αρχή λέγαμε για 20 μέτρα, και, τελικά, φτάσαμε στα 50Χ30μ. Η σημαία κατασκευάστηκε σε ελληνική εταιρεία. Η κατασκευή της έγινε κομμάτι – κομμάτι, ράφτηκε και ήρθε στο νησί".

Η προσπάθεια του περασμένο Μαρτίου (με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου) λόγω καιρικών συνθηκών δεν ευοδώθηκε. Ο Γερανός ήταν στη θέση του, οι εθελοντές το ίδιο αλλά διάβολε μία σημαία μήκους 50 μέτρων, σχεδόν 170 κιλά βάρος και έκτασης 1500 m2 μόνο εύκολο είναι να σηκωθεί, ειδικά όταν έχει μποφόρ... 

Τότε έμεινε απλωμένη στο ΔΑΠΠΠΟΣ. 

Φέτος, όμως σηκώθηκε... Νωρίς το μεσημέρι με τον Μανόλη Ορφανό - δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ - να έχει το ρόλο συντονιστή.  Και όπως ακούγεται - γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια - να λέει " «Είναι για το βιβλίο Γκίνες! Μπράβο παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους. Παγκόσμιο ρεκόρ, η μεγαλύτερη σημαία στη Σαντορίνη» 

 

Ευχαριστούμε τον Thanos Rivios για τις φωτογραφίες 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News