Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΚυκλάδες: “ΘηλάΖΩ… Είμαι ασφαλής”

Κυκλάδες: “ΘηλάΖΩ… Είμαι ασφαλής”

|

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 11:00 π.μ. μια διαδικτυακή εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

“Η Νάξος για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, διαδηλώνοντας-θηλάζοντας τα μωρά και τα νήπιά της και υποστηρίζοντας το δικαίωμα του κάθε παιδιού να μπορεί να θηλάσει όταν θελήσει, όπου θελήσει και όσο θελήσει! Συγκεκριμένα, η εκδήλωση είχε 33 συμμετοχές εκ των οποίων οι 24 ήταν θηλάζουσες και οι 13 θηλάσανε ταυτόχρονα τα μωρά-νήπιά τους και 2 εγκυμονούσες! Το μικρότερο μωρό 65 ημερών και το μεγαλύτερο νήπιο 43 μηνών!  Επίσης, μια μαμά μας έστειλε μήνυμα στη σελίδα της εκδήλωσης και ανέφερε ότι μπορεί να μην κατάφερε να παρευρεθεί αλλά θήλασε και αυτή μαζί μας από το σπίτι της το 32 ημερών μωράκι της!  Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν πάρα πολλές πρώην θηλάζουσες, οι οποίες θέλησαν με την παρουσία τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας αλλά και το μητρικό θηλασμό”.

Αυτό μας είχε αναφέρει πέρυσι τέτοια ημέρα η Ειρήνη Καραμανλή και στα πλαίσια του 10ου ετήσιου δημόσιου θηλασμού σε μία προσπάθεια να πετάξουμε από πάνω μας τις όποιες ενοχές έχουμε όλοι για κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Το δικαίωμα σε γυναίκα και παιδί να φάει την ώρα που αυτό θέλει χωρίς να σκέφτεται η μητέρα ποιος με βλέπει, εάν είναι σωστό για τα … ηθικά μάτια της κοινωνίας ή όχι…

Φέτος;  Η Ειρήνη καταθέτει την άποψη της.. . “Με αφορμη την εβδομαδα μητρικου θηλασμου που ειναι 1-7 Νοεμβριου 2010 εχω να κανω μια προταση. Θα μπορουσαμε αραγε να διοργανωσουμε ενα Event ταυτοχρονου θηλασμου?” είχε γράψει η Eleni Moustaka, από την Θεσσαλονίκη, και έτσι άρχισαν όλα Και αισίως μετράμε 11! χρόνια, με συνεχή συμμετοχή των Κυκλάδων στην εκδήλωση. Μία εκδήλωση η οποία ξεκίνησε δειλά, ως μία απλή συνάντηση και έχει καταλήξει στην πιο μεγάλη γιορτή για τον θηλασμό, σε όλη την Ελλάδα.

Είπαμε…  βέβαια όλα είνα διαφορετικά... Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 11o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.


75233539_2184073231894514_5439215895836622848_n.jpg

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 11:00 π.μ. σε μια διαδικτυακή εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Φέτος, εξαιτίας των πρωτόγνωρων και δυσμενών συνθηκών που όλοι και όλες βιώνουμε από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας #Covid19, η γιορτή μας όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια μορφή που είχε τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, οι ομάδες του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας, με αίσθημα ευθύνης, θα δώσουν το παρών και αυτή τη χρονιά, είτε πραγματοποιώντας μια συνάντηση-γιορτή δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκδηλώσεων της κάθε ομάδας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην κάθε περιοχή.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για ενδέκατη! συνεχόμενη χρονιά και για άλλη μία χρονιά, μας δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

74448326_2184073551894482_4696414092406030336_n.jpg

Και όπως είχε σημειώσει πέρυσι η Ειρήνη Καραμανλή …

Κάθε χρονιά, όπως και φέτος η συνάντηση και η μαγική αυτή στιγμή του Ταυτόχρονου Θηλασμού είναι μοναδική, για όλες τις θηλάζουσες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς νιώθουν με όλες τους τις αισθήσεις ότι εκείνη τη στιγμή δεν είναι μόνες τους, δεν είναι μόνο με τις θηλάζουσες που βρίσκονται δίπλα τους και διαδηλώνουν μαζί θηλάζοντας δημόσια τα μωρά ή τα νήπιά τους αλλά είναι μαζί με ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες θηλάζουσες ανά την Ελλάδα και η ενέργεια που βιώνουν είναι συγκλονιστική. Είναι μέρος και κομμάτι όλης αυτής της ενέργειας όχι μόνο του Ταυτόχρονου Δημόσιου θηλασμού που λαμβάνει χώρα εκείνη τη στιγμή αλλά και όλων των προηγούμενων, γιατί αυτή η ενέργεια και η αγάπη μεταλαμπαδεύεται και στις επόμενες, είναι μια ενέργεια που υπάρχει μέσα σε όλες τις θηλάζουσες που συμμετείχαν, θα συμμετέχουν. Γιατί, η ενέργεια αυτή είμαστε όλες εμείς, οι προηγούμενες θηλάζουσες και οι επόμενες, οι επόμενες γενιές!!

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί χρειάζεται να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις, για κάτι που θεωρείται πλέον δεδομένο και αυτονόητο. Η αλήθεια είναι ότι όντως μέσα στο πέρασμα αυτών των δέκα χρόνων, έχει επιτευχθεί αυτό που το πρώτο διάστημα φάνταζε αδύνατον. Ο θηλασμός έχει αρχίσει να είναι μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας. Καθημερινά, όλο και περισσότερες γυναίκες θηλάζουν ελεύθερα χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής τα μωρά και νήπιά τους. Η εικόνα της θηλάζουσας έχει αρχίσει να γίνεται φυσιολογική και φυσική. Για κάποιους λοιπόν μπορεί να μην είναι απαραίτητη αυτή η γιορτή-εκδήλωση και να έχουν και δίκιο όμως όσο υπάρχουν γυναίκες οι οποίες διστάζουν ή ντρέπονται να θηλάσουν δημόσια γιατί σκέφτονται τι θα πει ο περαστικός ή ο διπλανός τους, όσο υπάρχουν επιχειρηματίες που διαμορφώνουν χώρους θηλασμού μέσα στις τουαλέτες και όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο θηλασμός είναι κάτι προσωπικό και δεν πρέπει να εκτίθεται σε δημόσια θέα, τότε αυτή η εκδήλωση οφείλει να συνεχίσει να πραγματοποιείται! Οφείλει να συνεχίσει να αφυπνίζει όλες εκείνες τις μητέρες που τους έχουν πείσει ότι ο θηλασμός είναι κάτι μυθικό, κάτι δύσκολο, κάτι προσωπικό που πραγματοποιείται υπό κατ’οίκον περιορισμό. Ο μητρικός θηλασμός είναι ότι πιο φυσικό υπάρχει! Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν όλες οι μητέρες είναι να κλείσουν τα αυτιά τους και να εμπιστευτούν την καρδιά τους και το ένστικτό τους, αφήνοντας τη μητέρα φύση να τους καθοδηγήσει σε αυτό για το οποίο τους έχει η ίδια προορίσει..!!

Για περισσότερες πληροφορίες… www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos / kykladesthilasmos@yahoo.com & kykladesbf@yahoo.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη