Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΚυκλάδες - Τήνος: Οταν η "επιλογή" ενός πολίτη για ακτινογραφία είναι το...

Κυκλάδες – Τήνος: Οταν η “επιλογή” ενός πολίτη για ακτινογραφία είναι το κτηνιατρείο (!!!)

|

Πολίτης στην Τήνο δέχτηκε “συμβουλή” να πάει για ακτινογραφία σε κτηνιατρείο γιατί είναι χαλασμένο το αντίστοιχο μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας… Στην Τήνο του 2022. Η καταγγελία από τον κτηνίατρο  Μανώλη Βορίσση μέσα από την σελίδα του στα social media και η αναφορά του μέσα από το MegaTV  – Tι λέει η κα Παπαδοπούλου (Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Τήνου) (video) 

«Ένας πολίτης ήθελε μία ακτινογραφία ρουτίνας, δεν ήταν για κάποια επείγουσα ανάγκη και επειδή δεν μπορούσε να έχει αυτήν την υπηρεσία στην Τήνο, του προτείνανε να απευθυνθεί σε εμένα».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Mega TV ο Μανώλης Βορίσσης, κτηνίατρος, ένα απίστευτο περιστατικό με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος όταν νεαρός από την Τήνο προκειμένου να μπορέσει να βγάλει ακτινογραφία, απευθύνθηκε σε αυτόν αφού το ακτινολογικό του νησιού είναι εκτός λειτουργίας.

«Δεν ήμουν σε θέση να του παρέχω αυτήν την υπηρεσία και αυτό με στεναχώρησε. Ο σκοπός μου εμένα είναι να ακτινογραφώ ζώα, σκύλους, γάτες και να κάνω την ιατρική μου». Ο κτηνίατρος του νησιού διαπίστωσε με έκπληξη πως η ακτινογραφία θώρακος που του ζητούσε ο νεαρός ήταν για τον ίδιο και όχι για κάποιο κατοικίδιο.

«Όταν ρώτησα πού μπορώ να κάνω την ακτινογραφία μου είπαν ή στη Σύρο ή να ρωτήσω εσάς αν μπορείτε να μου βγάλετε ακτινογραφία, μου φάνηκε λίγο κάπως γιατί ξέρω την ειδικότητά σας, αλλά αν γίνεται θα με βγάλετε από τον κόπο», του είπε ο νεαρός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δε συμβαίνει λόγω βλάβης. «Γνωστοί μου είχανε περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπορέσανε να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος».

Το Κέντρο Υγείας της Τήνου από την άλλη ισχυρίζεται πως περιμένει έναν ολόκληρο μήνα την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού. «Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα», λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου.

Εν ολίγοις, οι κάτοικοι της Τήνου που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ακτινογραφία θα πρέπει να… ξενιτευτούν σε γειτονικά νησιά. «Δυστυχώς πρέπει να πάει σε άλλο νησί, είτε στη Μύκονο είτε στη Σύρο που καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία πνευμονία».

«Για εμάς τους νησιώτες αυτό είναι μεγάλος Γολγοθάς το να φύγουμε να πάμε σε άλλο νησί, πολλές φορές μπορεί να λείψεις μία ολόκληρη μέρα για να βγάλεις μία απλή ακτινογραφία. Είναι λυπηρό έως και εξοργιστικό, η ακτινογραφία είναι βασική ιατρική», λέει ο κτηνίατρος.

Το νησί αντιμετωπίζει καιρό προβλήματα στο σύστημα υγείας με τους μόνιμους κατοίκους να μην έχουν πρόσβαση σε απλές ιατρικές πράξεις. 

 

Βορίσσης “Πείτε στον πρωθυπουργό τι γίνεται” 

Ας δούμε και την ανάρτηση του κου Βορίσση που προκάλεσε αυτή την αντίδραση και έγινε γνωστό το θέμα σε Πανελλαδικό επίπεδο 

“Ενημερώστε τον αξιότιμο πρωθυπουργό μας ότι στην Τήνο , που διατηρεί εξοχικό, ο σκύλος του μπορεί να βγάλει ακτινογραφία αν χρειαστεί , ενώ οι Τηνιακοί πολίτες θα πρέπει να ταξιδεύουν Μύκονο ή Σύρο. Τα πρωινά χάδια στον γιό μου φέρνουν αυτές τις στιγμές ευτυχίας και ταυτόγχρονα έπρεπε να κρύψω τη στεναχώρια μου , αφού μόλις πριν λίγα λεπτά, ένας πολίτης της Τήνου με ρωτούσε στο κινητό μου αν μπορούσα να τον εξυπηρετήσω με ακτινογραφία για θέμα υγείας του, στην κτηνιατρική κλινική που διατηρώ στο νησί.

Οι Τηνιακοί φίλοι μου έλεγαν ‘ γιατρέ τώρα που έβαλες ακτινολογικό , θα σου έρχονται και άνθρωποι …χαχα ‘ . Δίκιο είχαν οι φίλοι μου αλλά θα ήθελα να ήταν δίπλα μου να δουν πως αυτό το ‘χαχα’ σου γίνεται βάρος , όταν ο συνάθρωπός σου αναζητά την υγειά του στον κτηνίατρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χαλάει το ακτινολογικό του κέντρου υγείας Τήνου και ένα μηνα είναι σβηστό. Σε περιόδο πανδημίας που μια ακτινογραφία θώρακα θα δείξει βλάβη στους πνεύμονες ή όχι και θα καθορίσει και το θεραπευτικό πλάνο ( μένεις σπίτι , ή μένεις στο κεντρο ή πας Σύρο για ΜΑΦ ή Αθήνα για ΜΕΘ) , το ακτινολογικό δε δουλεύει.

Όταν εγκατέστησα το ακτινολογικό στην Τήνο μου ήταν σαφές ότι η απόσβεση δύσκολα θα γίνει αφού η αγορά είναι πολύ μικρή , πόσο μάλλον να αφήσει και χρήματα. Ήμουν όμως πολύ χαρούμενος, σα να μου έφερε ο Αγιος Βασίλης το τέλειο δώρο. Αφενός θα εξυπηρετούσα τους ασθενείς μου, κυρίως σκύλους και γάτες , αφετέρου το νησί θα αποκτούσε αυτονομία και αυτό το τελευταίο με έφτιαχνε. Ανακούφιση για όλους , ιδιοκτήτες , ζώα , κτηνίατρο. Αυτό που για πιο μεγάλα αστικά και οικονομικά κέντρα είναι αυτονόητο ( βγαίνεις από την πόρτα σου και πας το σκύλο σου στη γωνία για ακτινογραφία) στα μικρότερα νησιά είναι πολυτέλεια. Είναι περιπέτεια να ταξιδέψεις το ζώο σου , πολλές φορές και να διανυκτερέυσεις , για μία ακτινογραφία. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους σε πολλά μέρη.

Το καλοκαίρι χρειάστηκα στην Τήνο ασθενοφόρο για έναν άνθρωπο και μου είπαν ότι ‘ένα έχουμε’ και δεν ξέρουν που να το στείλουν. Μετά πανυγηρίσαμε ένα καινούργιο που παρέλαβε το κέντρο υγείας αλλά επί της ουσίας το νησί είναι τόσο μεγάλο και ο κόσμος τόσο πολύς το καλοκαίρι που θα έπρεπε να είναι 3 αξιόπιστα με τους φτωχούς μου κτηνιατρικούς υπολογισμούς.

Αρνήθηκα με πολύ λύπη να εξυπηρετήσω τον κύριο για λόγους που του εξήγησα. Για τα πανηγύρια καλοί είμαστε. Την υπευθυνότητα ψάχνουμε”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Η Κυκλαδίτισσα Κατερίνα Γιαννακά συμμετέχει στο ευροψηφοδέλτιο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι δήλωσε η Κατερίνα Γιαννακά που εκλέχτηκε από το Νότιο Αιγαίο στους προκριματικούς

ΣτΕ – Αμοργός: Ακύρωσε την απόφαση του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει απόφαση του ΥΠΕΝ για το ύψος των κτιρίων σε παραδοσιακό οικισμό με φόντο την Αμοργό

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Γιατί πρέπει να ταξιδεύετε έχοντας κατά νου την άνεσή σας;

ποια είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και οικονομίας για ένα ταξίδι ...

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024