Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίες"Λουκέτο" στο ποδόσφαιρο - Τσίπρας "δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος"

“Λουκέτο” στο ποδόσφαιρο – Τσίπρας “δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος”

|

Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή του πρωταθλήματος της Super League επ ‘ αόριστον – Αλέξης Τσίπρας ” «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους» – Κόντρα με Γεννημάτα – Δεν βρίσκουν τον Ιβάν Σαββίδη 

Τα όσα έγιναν στη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής και με σημείο αναφοράς την εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, λειτούργησε ως το κερασάκι (αφορμή) για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να ανακοινώσει το μεσημέρι απόφασή του για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν να ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε:

«Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, την Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο από όλους ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες»

«Συνεχίζουμε την μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει κανένας τις ευθύνες του», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ενδεχόμενου ποδοσφαιρικού Grexit. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και την Λίγκα. Πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή. Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων».

Η πιο ηχηρή παρέμβαση όμως έρχεται από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ φέρεται να έχει δηλώσει «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». 

Αντίδραση Γεννηματά 

Με αφορμή τη φράση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος στο θέμα του ποδοσφαίρου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έστρεψε τα βέλη της στον ίδιο και την κυβέρνηση. «Δεν μπορεί πράγματι να συνεχίζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Επειδή όμως πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας έκανε μια δήλωση, δεν μπορώ παρά να σταθώ σε αυτήν. Μας είπε, ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση στο χώρο χωρίς  να υπολογίζει κάνεις το πολιτικό κόστος . Και εγώ τον ρωτώ ευθέως. Γιατί δεν το έπραξε μέχρι σήμερα; Ποιος τον εμπόδισε; Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;».

Η FIFA απειλεί με ποδοσφαιρικό Grexit

Την άμεση εφαρμογή δραστικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων απαιτεί η FIFA. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμπιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί πως είναι έτοιμη να εφαρμόσει κυρώσεις και απειλεί ανοιχτά με αποκλεισμό.

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Super League για την σεζόν 2017/2018. Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης». 

Γραμμένος: Θα ληφθούν μέτρα

Αργότερα, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με τον τελευταίο να αναφέρεται στην ανάγκη λήψης μέτρων σε συνεννόηση με τις ομάδες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. «Πληροφορήθηκα την απόφαση της Πολιτείας, είχαμε ανταλλαγή απόψεων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και εξελίχθηκε με τς γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο επόμενο διάστημα και έπειτα από διαβούλευση με τη Super League, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η αναβολή είναι ειλημμένη απόφαση της Πολιτείας, για να αποφευχθούν κίνδυνοι. Θα ληφθούν μέτρα για την ομαλότητα και την ασφάλεια των αγώνων»

Μητσοτάκης: Τραγικές οι εικόνες για το ποδόσφαιρο

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι χθεσινές εικόνες είναι τραγικές και πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Grecian Echoes” στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Καταζητείται ο Σαββίδης και οι άνδρες της ασφάλειάς του 

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και 4 ακόμη άτομα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.  Τόσο ο κ. Σαββίδης όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα (μέλη της προσωπικής του φρουράς) αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. 

Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο. Εκτός όμως από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και τα άτομα της προσωπικής του ιδιωτικής φρουράς αναζητείται και ένας αστυνομικός, τον οποίο έχει διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία στη φρουρά του Ιβάν Σαββίδη. Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι έως τώρα η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει όχι μόνο τον Ιβάν Σαββίδη και την ασφάλεια του, αλλά ούτε καν τον αστυνομικό.  

Και τέλος, τη δική του διάσταση για όσα έγιναν στην Τούμπα έδωσε ο εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τόνισε πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν απείλησε κανέναν κατά την εισβολή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ απέδωσε σε… νεύρα από τις προκλήσεις που δέχεται ο σύλλογος τη συγκεκριμένη κίνηση. «Δεν απείλησε κανέναν με όπλο. Το να φοράει το όπλο είναι κάτι που δεν απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ παλεύει για τον πρωτάθλημα και επειδή έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς, άρχισαν κάθε είδους προκλήσεις, με δικαστικές αποφάσεις, αφαίρεση βαθμών, ακύρωση γκολ σε τέρμα που αρχικά μετρήθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε για να επιστραφεί εν τέλει έπειτα από δύο ώρες. Όλα αυτά προκαλούν νεύρα και εντάσεις».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Ferries: Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Πως διαμορφώνονται τα σημερινά δρομολόγια της Blue Star Ferries λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χατζηδάκης: Nομοθετική παρέμβαση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

H μείωση αφορά σε ποσά έως 10 ευρώ - Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Fast Ferries: Τροποποιήσεις δρομολογίων “Θεολόγου Π” και “Αικατερίνη Π” ελέω καιρού

Διαμόρφωση των δρομολογίων του "Θεολόγος Π" και του "Αικατερίνη Π" το διήμερο 23 και 24 Απριλίου , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Blue Star Chios: Αναχώρηση από Ρόδο στις 2 το μεσημέρι για Κυκλάδες – Πειραιά

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το Blue Star Chios θα αναχωρήσει από Ρόδο για την επιστροφή στον Πειραιά στις 2 το μεσημέρι

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Επίσκεψη στην Αμοργό, ανέβηκε στην Χοζοβιώτισσα (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην Αμοργό - Η παρουσία του απέναντι σε φορείς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η επίσκεψη στην Παναγία Χοζοβιώτισσα (video)

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Μαθήματα κατασκευής σταυρών (βάγια)

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου μας καλεί σε μαθήματα κατασκευής σταυρών από βάγια

Aligenis Milos Meeting: Ερχεται η πρωταθλήτρια Lovisa Karlsson

H Σουηδέζα Lovisa Karlsson στο Aligenis Milos Meeting

Φασολάδα: Με τι …φασούλια φτιάχνεται το εθνικό μας φαγητό

Σκέψου να ’ταν πλημμυρισμένα τα μαγαζιά με ντόπια φασούλια και ντόπια ροβύθια και φακές. Σκέψου να τα μαγειρεύαμε με γνώση, σεβασμό και επίγνωση του μεγαλείου τους

Πάρος: Υπό απόλυτο έλεγχο η φωτιά, τι δηλώνει ο κος Μπιζάς

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί περί τις 4:30 στην περιοχή Ελητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες, ενώ στο νησί έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι που άγγιζαν σε ένταση τα 8 μποφόρ

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....