Μικρές Κυκλάδες: Ενας "Ενοχος" στον Πάνερμο (Νάξος) πριν βρεθεί Ηρακλειά

Όταν μιλάμε για mega yacht καλό είναι πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούμε απέναντι σε ένα τέτοιο που θα μας κάνει να αισθανθούμε παράξενα… Γιατί όχι και «ένοχοι» για την αδυναμία μας να αντιληφθούμε αυτό που θέλει να πει ο … ποιητής.

Και για να μην χάνουμε το χρόνο μας, όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον Πάνερμο και λίγο αργότερα στην Ηρακλειά μπορεί να πίστεψαν ότι είτε άνοιξε το τριώδιο, είτε ότι ετοιμαζόμαστε για πόλεμο… Ο λόγος; Μα γιατί έκανε την εμφάνισή του στα νησιά μας το Guilty, ένα σούπερ γιοτ που όταν κατασκευάστηκε το 2008 ήρθε να ταράξει τα νερά..

Ιδιοκτήτης του; Ο Κύπριος επιχειρηματίας (συλλέκτης έργων Τέχνης) Δάκης Ιωάννου που έδωσε την δυνατότητα στο δίδυμο Jeff Koons (πρωτοπόρος της Pop Art) - Ivana Porfiri (ιταλίδα designer) να δημιουργήσουν ένα σκάφος χωρίς προηγούμενο. Μίξη έντονων χρωμάτων και γεωμετρικών σχεδίων καλύπτουν το εξωτερικό του σκάφους 35 μέτρων, με τον Koons να λέει ότι εμπνεύστηκε από το καμουφλάζ των πλοίων του Βρετανικού Ναυτικού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και η πολυτέλεια δεν του λείπει. Το mega yacht, με μέγεθος 35 μέτρων και ταχύτητα 26 κόμβων, διαθέτει τρία επίπεδα, πέντε  υπνοδωμάτια, σαλόνι, έπιπλα από τον ιταλικό οίκο Radical Design, έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του Ιωάννου, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως πλωτός εκθεσιακός χώρος.

Όσο για την τιμή του Guilty; Όπως είχε πει ο Δάκης Ιωάννου στο Forbes «τιμή; Δεν ενδιαφέρομαι για αυτή. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η καλλιτεχνική αξία, το μόνο πράγμα, δηλαδή, που δε μπορεί να διαπραγματευτεί ένας πωλητής έργων τέχνης. Μακροπρόθεσμα, ο χρόνος είναι ο μοναδικός και τελικός κριτής». 

Με πληροφορίες από το andro.gr 

Ευχαριστούμε τους φίλους της σελίδας για τις φωτογραφέις από Πάνερμο και Ηρακλειά 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News