Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΜπέμπα Μπλανς: "Εφυγε" η ντίβα της μουσικής

Μπέμπα Μπλανς: “Εφυγε” η ντίβα της μουσικής

|

Μία από τις κορυφαίες ντίβες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, η Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών – Απίστευτες ιστορίες πάθους με πρωταγωνιστές άνδρες και γυναίκες που την λάτρεψαν αλλά και την μίσησαν – Η περίφημη κόντρα της με την Ζωζώ Σαπουντζάκη 

“Όλοι οι πελάτες ρωτάνε αν φοράτε σουτιέν” ρωτάει η μαμά Σαπουντζάκη την Μπέμπα Μπλανς ένα βράδυ όπου Ζωζώ και Μπέμπα Μπλανς είναι στο ίδιο σχήμα…  Και η απάντηση της Μπέμπα Μπλανς; “Αφού ρωτάνε, πείτε τους ότι φοράω μόνο ένα κιλοτάκι…”» Αποστομοτική. Όπως άλλωστε και όλες οι δηλώσεις της… Αλλά και οι κινήσεις της. Αφηναν άνδρες και γυναίκες με το στόμα ανοιχτό…

Γυναίκα με μπρίο, ταπεραμέντο και μία εξωτερική εμφάνιση που λάβωνε τις αντρικές καρδιές… Γυναίκα που γεννήθηκε για να την λατρέψουν οι άνδρες και να την μισήσουν οι γυναίκες. Αγγελική Κωνσταντοπούλου όμως οι περισσότεροι την γνώρισαν, την θαύμασαν και τραγούδησαν τις επιτυχίες της Μπέμπα Μπλανς. Και η ελληνική μουσική σκηνή από σήμερα είναι φτωχότερη… Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο που την κυνήγησε αλύπητα για μία δεκαετία σχεδόν.

Η Μπέμπα Μπλανς έζησε το δικό της μύθο με μυστήριο, μία ντίβα και σεξοβόμβα, που ακόμα και τώρα που έφυγε από τη ζωή θα παραμείνει χαραγμένη στη συνείδηση του κοινού. Όπως, άλλωστε, φρόντιζε να λέει η ίδια; «Αυτά που έχω ζήσει δεν νομίζω ότι τα έχει ζήσει άλλη γυναίκα. Μπορεί να έχασα πολλά εκατομμύρια στο Χρηματιστήριο και να μη ζω όπως κάποτε, είμαι όμως πολύ γεμάτη. Όλα τα έκανα στην ώρα τους, στην ηλικία που έπρεπε».

Ηταν ουσιαστικά η πρώτη τραγουδίστρια που υιοθέτησε το αποκαλυπτικό λουκ, χωρίς ενδοιασμούς. Τουαλέτες με διαφάνειες, σκισίματα και εσώρουχα με χαραγμένα τα αρχικά της ΜΜ αναστάτωναν τα αρσενικά που έπιναν νερό στο όνομά της. «Κοριτσάκι, τραγουδούσα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ήμουν ήδη βεντέτα. Είχα πάει λοιπόν σε μια καλή μοδίστρα που μου είχε φτιάξει ένα πολύ ωραίο φόρεμα με βολάν. Το φόραγα μαζί με λευκά σατέν βρακάκια που πάνω τους είχαν τα αρχικά μου, τα δύο “Μ”. Το “σώσε” γινόταν με το φόρεμα αυτό» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της.

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα reader.gr διά χειρός Κατερίνας Θεοδωροπούλου «Άνθρωποι που έζησαν το βίο της έχουν παραδεχτεί ότι η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό «κατεδάφιζε εργοστάσια και… εργοστασιάρχες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς δεν αντιστεκόταν στη γοητεία της. «Κάποιοι έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας. Έκοβαν τις φλέβες τους για να τους δώσω σημασία, για να τους μιλήσω» δήλωνε κάποτε η ίδια. «Είχα πάει να τραγουδήσω στο Ισραήλ και με ειδοποίησαν ότι πρέπει να φύγω από τη χώρα, γιατί δύο σημαίνοντα πρόσωπα τσακώνονταν μέχρι… θανάτου για μένα. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Σε μένα συνέβησαν όλα αυτά; Θυμάμαι που ένας επιχειρηματίας, πολύ γνωστής φίρμας ψωμιού, προκειμένου να μην πάω στη Μύκονο ένα Σαββατοκύριακο και να μείνω μαζί του, μου χάρισε ένα κρις κραφτ. Ήθελε να μου δώσει ή ένα διαμέρισμα ή ένα σκάφος, και εγώ προτίμησα το δεύτερο» είχε πει.

«Με το νυχτικό σου ήρθες να τραγουδήσεις;» της είπε κάποτε ο Ζαμπέτας, ο μέντοράς της, αφού στο σχήμα, βλέπεις, υπήρχαν η Τζένη Βάνου και η Γιοβάννα!

Για πάρτη της κάποτε η Σωτηρία Μπέλλου παραλίγο να κάνει μακελειό στο Κύτταρο της οδού Ηπείρου, που τότε δεν λεγόταν ακόμα Κύτταρο αλλά όλοι έλεγαν «πάμε στου Μαργωμένου». «Την είχε καψουρευτεί άσχημα τη νεαρή καλλονή και σαν την είδε με τον συνοδό της, η Σωτηρία τράβηξε σπασμένο μπουκάλι» θυμόταν ο άλλος συχωρεμένος, ο κυρ-Ανδρέας ο Γιακουμέλλος, γκαρσόνι τότε και μετέπειτα ιδιοκτήτης του περίφημου ροκ κλαμπ της Αθήνας.

Οσο για την περίφημη σκηνή που αναφέραμε και νωρίτερα με την Ζωζώ Σαπουντζάκη, την μεγαλύτερη σταρ της εποχής «Τότε η Σαπουντζάκη ήταν φίρμα και εγώ στο μεγάλο μου “ανέβασμα”. Διαφωνούσαμε στο πρόγραμμα. Ένα βράδυ που αποφάσισα να φορέσω ένα αποκαλυπτικό ρούχο, έγινε σεισμός στο μαγαζί! Θυμάμαι που ήρθε μετά στο καμαρίνι μου η μαμά της Ζωζώς και μου είπε: “Όλοι οι πελάτες ρωτάνε αν φοράτε σουτιέν”. Και εγώ της απάντησα: “Αφού ρωτάνε, πείτε τους ότι φοράω μόνο ένα κιλοτάκι…”».

Βιογραφικό

Η Μπέμπα Μπλανς πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλωσόρισες βρε Γιώργη». Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1944.

Χάρη στο εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών, όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα που την αποκαλούσε «Μπεμπέκα – βελούδο». Πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Γ. Ζαμπέτα, ενώ είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, και σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης και ο Γιάννης Σπανός.

Στο θέατρο συμμετείχε στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού που παρουσιάστηκε το 2013 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η ίδια θα δήλωνε με χιούμορ πως επιτέλους κι εκείνη την «τραβούσαν» φωτογραφίες και βίντεο οι θαυμαστές με τα κινητά τους, αφού στην ακμή της δεν υπήρχαν τέτοιες ευκολίες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη