Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΜύκονος: Ελεύθερος ο ... αεροπειρατής και κάποιοι μιλούν για φιάσκο

Μύκονος: Ελεύθερος ο … αεροπειρατής και κάποιοι μιλούν για φιάσκο

|

Ελεύθερος από χθες το βράδυ ο Λιβανέζος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για υπόθεση τρομοκρατίας (αεροπειρατεία στο Ελληνικό το 1985) στη Μύκονο – Μένει σε ξενοδοχείο της Σύρου για την ώρα – Το …Μακελειό μιλάει για φιάσκο ολκής 

Ελεύθερος από χτες, Δευτέρα, στις 22.45 το βράδυ, με τη σύμφωνη γνώμη και των Γερμανών, είναι ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, όπου έφτασε με κρουαζιερόπλοιο, καθώς κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου προέκυψε ότι τα στοιχεία του ήταν ίδια με καταζητούμενου από τις γερμανικές αρχές, που έχουν εκδώσει διωκτικό έγγραφο για την μεγάλη αεροπειρατεία με ανθρωποκτονία το 1985 σε πτήση της TWA, καθώς και για απαγωγή δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις γερμανικές αρχές δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του συλληφθέντα με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία, καθώς δεν υπάρχουν αποτυπώματα ή άλλο υλικό για σύγκριση, ενώ και το γενεαλογικό δένδρο των δύο προσώπων είναι διαφορετικό, επομένως πρόκειται για συνωνυμία.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 65χρονος επέμενε από την αρχή ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από την Λιβανική πλευρά είχε γίνει διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, όπου παραδόθηκε και έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο 65χρονος είναι έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία πριν από 34 χρόνια. Ο 65χρονος φιλοξενείται πλέον με μέριμνα των ελληνικών αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

Η υπόθεση που εξελίχτηκε σε πραγματικό θρίλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ άρχισε και την Πέμπτη 19-09-2019, όταν ο 65χρονος Λιβανέζος αφίχθηκε με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για την υπόθεση τρομοκρατίας.

Ο 65χρονος προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και την ίδια ημέρα (Πέμπτη 19-09-2019) υπήρξε αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών, από την οποία όμως δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν διέθεταν υλικό σήμανσης, (δακτυλικά αποτυπώματα κ.λ.π.), του καταζητούμενου, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του προσαχθέντος.

Την ίδια ημέρα επίσης, (Πέμπτη 19-09-2019), με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου ο αλλοδαπός συνελήφθη και την επομένη (Παρασκευή 20-09-2019) οδηγήθηκε στη Σύρο, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε τη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση.

Επιπλέον, την Παρασκευή 20-09-2019 για όλες τις ενδείξεις που υπήρχαν και την μη ταυτοποίηση του συλληφθέντος με το άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, ενημερώθηκε σχετικά ο αστυνομικός σύνδεσμος της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε υλικό ταυτοποίησης.

Για το λόγο αυτό από τον Γερμανό αστυνομικό σύνδεσμο χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο, που αφορούσε στο γενεαλογικό δέντρο του αναζητούμενου ατόμου.

Την Κυριακή 22-09-2019, αραβόφωνο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με βάση το ερωτηματολόγιο αυτό πραγματοποίησε διερευνητική συνέντευξη του 65χρονου Λιβανέζου, στο Αστυνομικό Τμήμα Σύρου, από την οποία δεν προέκυψε ταύτιση του γενεαλογικού του δέντρου, με αυτό του καταζητούμενου για την αεροπειρατεία.

Ταυτόχρονα, στον Γερμανό αστυνομικό σύνδεσμο χορηγήθηκαν αποτυπώματα και αντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου του αλλοδαπού, προκειμένου να αποσταλούν στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 23-09-2019 του χορηγήθηκαν επιπλέον η βίζα και τα εισιτήρια της κρουαζιέρας, τα οποία ζητήθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της Γερμανίας, προκειμένου να διαμορφώσουν σαφή και πλήρη εικόνα.

Παράλληλα, τόσο οι γερμανικές Αρχές, όσο και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ενημερώθηκαν άμεσα -εγγράφως- , τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 21-09-2019, για το περιεχόμενο εγγράφου της ελληνικής Πρεσβείας στον Λίβανο, σύμφωνα με το οποίο Λιβανέζος αξιωματούχος ενημέρωνε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός τυγχάνει έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και προφανώς ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω συνωνυμίας.

Τη Δευτέρα 23-09-2019 το πρωί, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, υπόψη του οποίου τέθηκαν όλες οι παραπάνω νεότερες πληροφορίες, παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών, την 02 Οκτωβρίου 2019.

Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (Δευτέρα 23-09-2019), οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τις γερμανικές ότι η αρμόδια γερμανική εισαγγελική αρχή δεν θα αιτηθεί την έκδοση του αλλοδαπού, καθώς δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή του και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, η οποία παρήγγειλε αμέσως την παύση της κράτησής του.

Να σημειώσουμε ότι από χθες υπήρχαν δημοσιεύματα κυρίως από το Λίβανο που μιλούσε για μπέρδεμα… Και όπως τονίστηκε από την πρεσβεία του Λιβάνου ενημερώθηκε η οικογένεια του 65χρονου συλληφθέντα η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για δημοσιογράφο μέλος των ενώσεων της χώρας που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν δύο φορές την Ελλάδα, δεν έχει πάει ποτέ στη Γερμανία και πως πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον διαβόητο τρομοκράτη της TWA. Μάλιστα, τα ονόματα των αδερφών του δεν δένουν με το προφίλ του τρομοκράτη, ενώ ακόμη και οι φωτογραφίες που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές παρά το πέρασμα των χρόνων δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Ο 65χρονος Λιβανέζος κρατείται στη Σύρο μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή του, καθώς υπάρχει ένταλμα της Interpol. Στη συνέχεια, ανάλογα με το αν επιβεβαιωθεί ή όχι πως πρόκειται για τον διαβόητο τρομοκράτη Mohammed Ali Hamadei , τότε θα κινηθούν και οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Star του Λιβάνου, που δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τη σύλληψη του 65χρονου (και τη φωτογραφία του), η Ενωση Συντακτών του Λιβάνου επισήμανε ότι είναι μέλος της, κατάγεται από τη Σιδώνα και βρέθηκε στην Ελλάδα για κρουαζιέρα, ενώ εργάζεται σε μεγάλη εφημερίδα της πατρίδας του. 

Το καλύτερο όλων; το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό” που αναφέρει ” «ΑΝΕΣΤΗΣΑΝ» ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ! Ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φιάσκα της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοίδη για την αεροπειρατεία της TWA με έναν νεκρό αμερικανό πεζοναύτη. Συνέλαβαν 65χρονο…δημοσιογράφο αντί για τον αεροπειρατή που έχει…αποδημήσει από το 2010! 

Πηγή:zougla.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό