Να γευτώ το φως του Αιγαίου (photos)

Ο χρόνος γυρίζει πίσω… Καλοκαίρι του 1985 και όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία τη φωτογράφηση της 41χρονης τότε Ζωής Λάσκαρη στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Οι διαρροές για το προϊόν της φωτογράφησης έχουν ανεβάζει την αδρεναλίνη και όλοι περιμένουν την επόμενη έκδοση του Ελληνικού Playboy για να δουν γυμνή μία από τις ωραιότερες και πιο ερωτικές Ελληνίδες… Σήμερα, η Ζωή Λάσκαρη μιλάει στην έκδοση της Real News και τονίζει «Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς...  Όταν μου πρότειναν από το Playboy να κάνουμε τη γνωστή φωτογράφιση, μου άρεσε η ιδέα. Ζήτησα όμως ότι ήθελα. Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς και κει, γυμνή, να παραδοθώ στον ήλιο. Τι χρειαζόμουν; Έναν μακιγιέρ κι ένα φωτογράφο. Αυτά ζήτησα... Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη».

Είναι η πρώτη Ελληνίδα που φωτογραφίζεται με αδαμιαία περιβολή και όπως είναι λογικό όλοι περιμένουν τη συγκεκριμένη έκδοση. Το γεγονός όμως ότι η φωτογράφιση γίνεται εντός του Αρχαιολογικού χώρου του ιερού νησιού της Δήλου, φέρνει το θέμα στην Βουλή από τις ενστάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνίστρια την Άννα Συνοδινού. Σκανδαλίζει βέβαια και η αμοιβή της Λάσκαρη που φημολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η ίδια από τη πρώτη στιγμή διέψευσε την αμοιβή που έλαβε λέγοντας «γιατί δεν υπήρχε χρηματικό ποσό να με καλύπτει. Στοίχισε πολλά εκατομμύρια όμως το κότερο που νοικιάσαμε για να ταξιδέψουμε στη Μύκονο και στη Δήλο». Και για τις αντιδράσεις  απαντάει «Υπερβολές, περασμένα ξεχασμένα. Πιστεύω ότι και η Συνοδινού το χάρηκε. Αφού, κι εγώ που έβλεπα τον εαυτό μου γυμνό, τρελάθηκα. Η Μελίνα είπε το αμίμητο "αυτή θα έπρεπε να είναι για πάντα η διαφήμιση του ΕΟΤ"!».

Να σημειώσουμε ότι το τεύχος κυκλοφόρησε κανονικά τον Οκτώβριο του 1985 παρά τις φήμες για …λογοκρισία και μάλιστα έκανε ρεκόρ πωλήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί…