Νάξος: Το 1ο Food Experience Γραβιέρας Νάξου (ΠΟΠ) ολοκληρώθηκε

Γνωστοί σεφ, δημοσιογράφοι και food bloggers έζησαν μοναδικές εμπειρίες το τριήμερο που μας πέρασε με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα olivemagazine.gr την Παρασκευή 15 Ιουνίου μπροστά στην παραλία της Αγίας Άννας οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με τρούφα, που συνέλεξε στα βουνά της Πίνδου ο τρουφοκυνηγός Χρήστος Πλεσιώτης και τη μαγείρεψε με Γραβιέρα Νάξου σε ένα εντυπωσιακό τηγάνι, για την χρήση του οποίου εκπαιδεύτηκε 3 χρόνια στην Ιταλία.

naxos-graviera

Το επίσημο δείπνο έγινε στο μπαλκόνι του Μοναστηριού των Ορσουλινών στο υψηλότερο σημείο του κάστρου στη χώρα της Νάξου υπό τους ήχους του βιολιού του Μανόλη Μπαρμπεράκη.

 

Οι γευστικές εμπειρίες συνεχίστηκαν στα εξωτικά Κουφονήσια με το καΐκι του «Θρυλικού» καπετάνιου Πράσινου. Και εκεί οι καλεσμένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα με Γραβιέρα Νάξου και προϊόντα των Κυκλάδων.

naxos1

Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε στην παρθένα παραλία της Πλάκας, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ανακοίνωσε το δεύτερο παγκοσμιοποιημένο Food Experience Γραβιέρας Νάξου για το 2019.

Το 1ο Food Experience Γραβιέρας Νάξου 2018 διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με μεγάλους χορηγούς την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, τη Blue Star Ferries και τη Sky Express και χορηγό επικοινωνίας τον Aegean Voice.