Νάξος - Απόλλωνας: Μαθητής γυμνασίου ο θαρραλέος στον εορτασμό των Θεοφανείων

Κάθε χρόνο, σε θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, τα φώτα για έναν παράξενο λόγο πέφτουν στον Απόλλωνα της Νάξου. Στο πανέμορφο αυτό χωριό της βόρειας Νάξου, που λατρεύουμε το καλοκαίρι λόγω της θέσης που έχει, όμως το χειμώνα; Μακριά και αγαπημένοι… Κι όμως, οι λιγοστοί κάτοικοι που μένουν εκεί, δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα επιβίωσης και όπως είναι λογικό αυτές τις ημέρες μέσα από τα social media στέλνουν τα δικά τους μηνύματα..

Μακριά λοιπόν από …πολιτικούς και ότι άλλο, φέτος στην εορτή των Θεοφανείων, ο πατήρ Ηλίας και οι πιστοί του Απόλλωνα πραγματοποίησαν την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, τον αγιασμό εντός του Ενοριακού Ναού και στη συνέχεια στη …μίνι εξέδρα στο λιμάνι του οικισμού και με τον Σταυρό να …φεύγει προς τη θάλασσα.

Ο μικρός, ο 15χρονος Αγαπητός δεν φοβήθηκε τον καιρό (κυρίως τη παγωμένη θάλασσα) και βούτηξε. Έπιασε το Σταυρό, πήρε την ευλογία από τον Πρεσβύτερ και ένα Σταυρό ως δώρο από την Ενορία, την αγάπη (μέσω του αυθόρμητου παρατεταμένου χειροκροτήματος) των συμπολιτών του και αποχώρισε χαμογελαστός…

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν και σήμερα παλικάρια που δεν φοβούνται τις καιρικές συνθήκες όπως κι αυτές κι εάν λέγονται;

Ευχαριστούμε τον κο Γιώργο Χωριανόπουλο για τις φωτογραφικό υλικό και το βίντεο..