Νάξος - Χαλκί: Γιατί αυτή η εικόνα απαξίωσης; (Photo)

Νάξος - Χαλκί

Τα τελευταία έτη ο οικισμός Χαλκείου αναπτύσσεται διαρκώς, δέχεται πλήθος επισκεπτών, παλαιά οικήματα ανακαινίζονται, ενώ ταυτόχρονα νέες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται.

Η εξέλιξη αυτή όμως απαιτεί παρεμβάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, α’ + β’ βαθμού.

Σειρά έργων παραμένουν στα «λόγια» ή απουσιάζουν πλήρως από το σκεπτικό.

 Η πεζογέφυρα, στο γεφύρι - είσοδο του Χαλκείου, επί δώδεκα (12) έτη αποτελεί μόνο υπόσχεση των δημοτικών αρχών.

xalki.jpg

Πρόσφατα είχε ενταχθεί σε τεχνικό έργο η αντικατάσταση των αμίαντό σωλήνων ύδρευσης στο Πέρα Χαλκί, ένα χρόνιο αίτημα των 20 και πλέον δημοτών που διαμένουν εκεί. 

Aίφνης όμως «αφαιρείται» από το συνολικό έργο και το κόστος που του αναλογεί προορίζεται για άλλο σημείο του οικισμού.

Πως είναι δυνατόν έργα να εντάσσονται αρχικά προς υλοποίηση  και στην πορεία να απ-εντάσσονται; 

Υπάρχουν παρεμβάσεις;

Η παράνομη στάθμευση κατά μήκος της Ε.Ο. , από το γεφύρι του Χαλκείου έως το σχολικό συγκρότημα του Χαλκείου, καθώς και η στάθμευση επί των πλακόστρωτων πεζοδρομίων περιμετρικά του Ι.Ν.Πρωτόθρονης, ιδίως την περίοδο Απριλίου - Οκτωβρίου,  δεν υπάρχει βούληση να αντιμετωπιστεί (σ.σ. μόνο μετά από καταγγελία έχουμε προσωρινή παρέμβαση της Αστυνομίας).

xalki1.jpg

Ελλιπής σήμανση «απαγόρευσής  στάθμευσης» καθώς και «σήμανσης υπόδειξης ύπαρξης χώρου στάθμευσης» είναι χαρακτηριστική.

Πως θα ενημερωθεί ο επισκέπτης - οδηγός για την ύπαρξη χώρου στάθμευσης στο δημοτικό χώρο, όμορο του σχολικού συγκροτήματος, όταν δύσει ο ήλιος από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια φωτεινή σήμανση (λειτουργεία με ηλιακή ενέργεια);

Ο συγκεκριμένος, όμως, χώρος στάθμευσης (έκτασης 8,5 στρ.) χρίζει εκσυγχρονισμού για να γίνει λειτουργικός και πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

xalki3.jpg

Από το γεφύρι του Χαλκείου έως το “café Greco”υφίστανται 2 - 3 σημεία που θα ήταν χρήσιμο να εξεταστεί η δημιουργία πεζοδρομίου, διευκολύνοντας τη διάβαση των πεζών με την ταυτόχρονη αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

Χώροι παραδοσιακοί, όπως τα πλυσταριά και η πηγή /  βρύση, από την οποία το νερό ρέει διαρκώς, στο ποταμό του Χαλκείου, έχουν εγκαταληφθεί…

xalki5.jpg

Όλα τ’ ανωτέρω είναι ζητήματα δημόσιας ασφάλειας (απρόσκοπτη διέλευση πεζών kai οχημάτων), ευταξίας kai ευπρεπισμού του οικισμού.

Για τους λόγους αυτούς απαιτούνται άμεσα απαντήσεις-λύσεις.

 

Κείμενο και Φωτογραφίες από φίλο του naxospress.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News