Νάξος: Χειροτονία Διακόνου και η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Παροναξίας (Photo)

"Θεία Χάρις, ἡ πάντοτε τὰ ἀσθενῆ θεραπεύουσα καὶ τὰ ἐλλείποντα ἀναπληροῦσα, προχειρίζεται τον Νεκτάριο, τὸν εὐλαβέστατον Υποδιάκονον εἰς Διάκονον εὐξώμεθα οὖν ὑπερ αὐτοῦ, ἵνα ἔλθη ἐπ’αὐτον ἡ χάρις
τοῦ Παναγίου Πνεύματος...".  Η στιγμή που τα δάκρυα της μητέρας τρέχουν και ο ιερέας πατέρας βλέπει τον γιο του να ακολουθεί τα βήματά του.. .Τόπος; Νάξος  Χρόνος; Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. 

Ανήμερα της Ονομαστικής Εορτής του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου, στη πόλη της Νάξου έχουμε την χειροτονία σε διάκονο του Νεκτάριου Σκουλάτου, γιου του πατέρα Εμμανουήλ, Εφημέριου της Ενορίας Βίβλου... Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της χρονιάς για τη Μητρόπολη Παροναξίας με τον γιο ενός ιερέα να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Σπάνιο στην εποχή μας, όχι όμως και στις προηγούμενες δεκαετίες.. 

Ο Νεκτάριος με συγκίνηση πλησίασε τη μητέρα του, την ασπάστηκε και μετά ακολουθώντας το Ιερό Τυπικό, άφησε πίσω του την εποχή του λαϊκού (σ.σ. απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών) και με την αρωγή των ιερέων της Μητροπόλεως Παροναξίας, πέρασε στην πλευρά του Ιερού Κλήρου...  

Ενα Μυστήριο που είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν και οι Αρχές της πόλης με δεδομένο ότι συνέπεσε με την Ονομαστική Εορτή του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου. 

Ας δούμε την σχετική αναφορά από την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας (ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες) 

Την Παρασκευή 15-10-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έχοντας μεταφέρει τα ονομαστήριά του (μετά την επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης) στην εορτή της Ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Έδεσσα (15-10-2020), μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κομίζοντας απότμημα Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ιεράρχου, που του προσέφερε πέρυσι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετά την μικρή δέηση της υποδοχής του Τιμίου Λειψάνου χοροστάτησε στον Όρθρο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους.

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε τον υποψήφιο Διάκονο Νεκτάριο Σκουλάτο στο βαθμό του Υποδιακόνου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του προαναφερθέντος Υποδιακόνου, ο οποίος είναι υιός του Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Βίβλου Νάξου π. Εμμανουήλ Σκουλάτου. Μετά την προσφώνηση του υποψηφίου, αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χρησιμοποιήσας κυρίως κείμενα του Αγίου Καλλινίκου σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι συλλειτουργήσαντες κληρικοί και το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον χειροτονηθέντα, ο οποίος τους προσέφερε συμβολικά μαζί με τα γλυκίσματα και ένα μικρό κομβοσχοινάκι. Ακολούθησε νηστίσιμο πρόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Να σημειωθεί πως ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος είναι έγγαμος και πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών". 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News