Νάξος: Η Ευγενία Τζαννίνη αποχαιρετά την αγαπημένη Τίτα (Μαργαρίτα Κρασσά - Καρούση)

Η είδηση ήρθε μέσα από τη προσωπική σελίδα του Ναξιώτη διαφημιστή Δημήτρη Καρούση όπου ανακοίνωσε χθες την έκτακτη επιστροφή του στη Νάξο λόγω της εκδημίας της αγαπημένης του θείας Μαργαρίτης Κρασσά - Καρούση... Χαρακτήρισε δε την απώλεια της ως πολύ σημαντική για την οικογένειά του. Λίγο αργότερα έρχεται η Ευγενία Τζαννίνη - κόρη της "εθνικής" γυμνάστριας, της Μαρίας Μπεμπέτσου - Τζαννίνη - να σκιαγραφήσει το χαρακτήρα της Μαργαρίτας Κρασσά - Καρούση και να εκφράσει το παράπονό της για το γεγονός ότι έφυγε νωρίς. 

Μάλιστα, στο κείμενό της ανάμεσά στα άλλα θα διαβάσουμε " Ένα μόνο παράπονο έχω: μας έφυγες νωρίς. Θα μας λείψει ο λόγος σου ο επαινετικός, υποστηρικτικός αλλά και συμβουλευτικός. Εκείνος ο λόγος που πηγάζει από μεγάλη και αυθεντική αγάπη. Θα μας λείψει το διορατικό ενδιαφέρον σου για κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας. Θα μας λείψει η αγάπη σου. Άνοιξες πανιά για την απάνω γειτονιά. Όμως για εμάς θα είσαι πάντα εδώ, παρούσα γιατί μαζί σου βρίσκεται και ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας".

Αναλυτικά, το κείμενο που φέρει την υπογραφή της Ευγενίας Τζαννίνη αναφέρει: 

Τίτα μου!

Αν υπάρχουν άγγελοι στην γή ένας από αυτούς θα ήσουν εσύ Μαργαρίτα  μας.

Έτσι νιώθαμε μικρά παιδιά όταν σαν μεγάλη αδελφή μας, άπλωνες το δίκτυ προστασίας σε κάθε μας βήμα.

Το σπίτι μας ήταν γεμάτο από την υπέροχη ψυχή σου, το παιδικό κέφι σου και τα τραγούδια σου. Έχουμε μουσικές μνήμες συνδυασμένες με την μελωδική  φωνή σου να γεμίζει το σπίτι κέφι και χαρά. Αυτά είναι κάποια από τα δώρα σου σε εμάς.

Όταν ετοιμαζόσουν να παντρευτείς τον αγαπημένο σου Γιάννη το σπίτι μας ήταν πλοίο της χαράς. Όταν παντρεύτηκες το 1976  και άνοιξες το δικό σου σπιτικό, το κενό μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Όμως η λάμψη στα μάτια σου και η χαρά σου ήταν για εμάς η μεγάλη αποζημίωση.

Η Μαργαρίτα μας ήταν ευτυχισμένη.

Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν απαλλαγμένα δυσκολιών. Όμως πάντα με χαμόγελο τις αντιμετώπιζες και με απίστευτη δύναμη. Αυτό ήταν το όπλο σου. Η δύναμή σου. Με αυτήν στη φαρέτρα σου,  αντιμετώπιζες όλα τα προβλήματα.

 Ώσπου έφερες στον κόσμο τα δύο υπέροχα παιδιά σου: Την Άννα Μαρία και τον Δημήτρη. Τα μεγάλωσες και εκείνα με εκείνο το απίστευτο δίκτυ προστασίας. Το έργο σου αξιοζήλευτο και αποτελεσματικό. Παρέδωσες στην κοινωνία δύο αξιόλογα παιδιά για τα οποία άξιζε να είσαι περήφανη.

Όλα καλά τα έκανες Μαργαρίτα μου.

Ένα μόνο παράπονο έχω: μας έφυγες νωρίς.

Θα μας λείψει ο λόγος σου ο επαινετικός, υποστηρικτικός αλλά και συμβουλευτικός. Εκείνος ο λόγος που πηγάζει από μεγάλη και αυθεντική αγάπη.

Θα μας λείψει το διορατικό ενδιαφέρον σου για κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας.

Θα μας λείψει η αγάπη σου.

‘Άνοιξες πανιά  για την απάνω γειτονιά. Όμως για εμάς θα είσαι πάντα εδώ, παρούσα γιατί μαζί σου βρίσκεται και ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας.

Καλό ταξίδι Τίτα μου. 

@ Η οικογένεια Ιωάννη Καρούση ευχαριστεί την Ευγενία Τζαννίνη για αυτήν την επιστολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News