Νάξος: Η ...μοναξιά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας

Μπορεί να υπάρχει απαγόρευση όσον αφορά την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων και Ιερών Ακολουθιών ώστε να αποφύγουμε τις συναθροίσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Μητροπολίτης Παροναξίας δεν θα ακολουθούσε το Ιερό Τυπικό της Εκκλησίας.. Και έτσι τον είδαμε μόνο (σ.σ. όπως και σε όλες σχεδόν τους Μητροπολιτικούς Ναούς της Ελλάδας) να λειτουργεί των Θείων Μυστηριών.. Οπως έγινε την περασμένη Κυριακή, της Σταυροπροσκηνήσεως αλλά και σήμερα, Τετάρτη 25 Μαρτίου, την ημέρα της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου... Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης βρέθηκε και στο Μνημείο των Ηρώων στη πόλη της Νάξου όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Επανάστασης, τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους πριν 199 χρόνια για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.. 

Ας δούμε πως περιγράφονται οι δύο τελετές μέσα από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, από την οποία πήραμε και τις σχετικές φωτογραφίες... 

Την Κυριακή 22 - 3 - 2020 (Κυριακή Γ’ Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε μόνος του (κεκλεισμένων των θυρών) προς αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ FM’’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Nαό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του ‘’Κοινωνικού’’ ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού (Covid-19). Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η τελετή της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ των ασθενούντων αδελφών μας και ευχήθηκε προς όλους τους ακροατές ο Τίμιος Σταυρός να χαρίζει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της μεγάλης δοκιμασίας που μας πλήττει.

img_6694.jpg

Την Τετάρτη 25-3-2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία Μας Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε μόνος του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του ‘’Κοινωνικού’’ ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Κατόπιν μετέβη στο Ηρώο της πόλεως όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες της Επαναστάσεως. Εν συνεχεία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου προέστη της Δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στο τέλος της οποίας ευχήθηκε στους ακροατές του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού και όλους τους κατοίκους της Παροναξίας τόσο για την διπλή εορτή όσο και για την απαλλαγή από τον θανατηφόρο ιό με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και τους κάλεσε να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Να σημειωθεί πως τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η Δοξολογία τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και προς αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’Παροναξία FM’’ ενώ με εντολή του Σεβασμιωτάτου στις 11 π.μ χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ενοριακών Ναών και στα τρία νησιά της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.