Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος: Η Σερραία Φωτεινή που ερωτεύτηκε τη Νάξο χάρη στον Μιχάλη

Νάξος: Η Σερραία Φωτεινή που ερωτεύτηκε τη Νάξο χάρη στον Μιχάλη

|

Φωτεινή Γκοτζήλα και Μιχάλης Ρώτας… Εκείνη από τις Σέρρες, αυτός από τη Νάξο… Γνωρίστηκαν ένα κρύο βράδυ του χειμώνα, η Φωτεινή  για χάρη του έγινε “ερωτική μετανάστρια” και μιλάνε για την καθημερινότητα και τα όνειρά τους – Ποιο είναι το “δώρο” του Μιχάλη στην Φωτεινή 

Την Σερραία  Φωτεινή Γκοτζήλα και τον Ναξιώτη σύζυγό της Μιχάλη Ρώτα τους γνώρισα τυχαία πριν από μερικά χρόνια όταν έκανα διακοπές στην Νάξο. Έτυχε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι  και μόλις ανέφερα πως είμαι από τις Σέρρες και οι δυό τους ενθουσιάστηκαν… Με έναν δυνατό συνδυασμό Σερραϊκής και Ναξιώτικης φιλοξενίας με προσκάλεσαν με τον άνδρα και το παιδί μου στο σπίτι τους  για φαγητό , καφέ και σερραϊκά γλυκά ενώ όποτε με συναντούσαν στο νησί με φώναζαν “Σερραία!”. Την επίσκεψη δεν την κάναμε -ακόμα- αλλά μου είπαν την ενδιαφέρουσα ιστορία τους , πως γνωρίστηκαν στις Σέρρες και πως  τα τελευταία 12 χρόνια κατέληξαν να ζουν ευτυχισμένοι στην όμορφη Νάξο . Την ευτυχία τους συμπλήρωσε και μεγάλωσε πρόσφατα ένα πανέμορφο αγοράκι. Τους ζήτησα να μας πουν την ιστορία τους για τα SerraikaNea.gr και δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ (serraikanea.gr

Η Φωτεινή Γκοτζήλα κατάγεται από την Αναστασιά Σερρών το  μικρό χωριό στο δήμο Ν.Ζιχνης που είναι διάσημο για τα πεντανόστιμα κεράσια που παράγει. .Σε ηλικία 10 ετών έχασε τους γονείς της  σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μεγάλωσε με την γιαγιά της. Όταν μου είπε πως γνωρίστηκε με τον Ναξιώτη σύζυγό της κατά την διάρκεια  διακοπών το μυαλό μου πήγε στο ενδεχόμενο να γνωρίστηκαν στην Νάξο. Όμως όχι. Γνωρίστηκαν στις Σέρρες όταν ο Μιχάλης Ρώτας είχε έρθει στην πόλη μας για χειμερινές διακοπές.  Ο έρωτας ήρθε με την πρώτη ματιά και ο Μιχάλης ερωτεύτηκε όχι μόνο την Φωτεινή αλλά και τις Σέρρες!

Πώς γνωριστήκατε;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΤΖΗΛΑ:  Με τον άντρα μου γνωριστήκαμε το 2002 όταν εκείνος έκανε τις χειμερινές του διακοπές στη Σερρες .Αφου τελείωσα τις σπουδές μου το 2006 στις Οικονομικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ αποφασίσαμε να παντρευτούμε και να ζήσουμε στη Νάξο όπου είναι και το νησί του άντρα μου.”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΩΤΑΣ:  “Με την γυναίκα μου γνωριστήκαμε σε ένα ταξίδι που είχα κάνει  στις Σέρρες για να δω ένα πολύ καλό μου φίλο ο οποίος ήταν και ξάδελφος της και μου την σύστησε.Το 2006 παντρευτήκαμε και μείναμε μόνιμα στη Ναξο.Παρ όλα αυτά οι Σέρρες με αγάπησαν και τις Αγαπώ πάρα πολύ !!!!  Από την πρώτη στιγμή και το λέω με πολύ συγκίνηση οι Σερραιοι με αγκάλιασαν και εγώ τους έχω μέσα στην καρδιά μου.Αυτο που μου αρέσει πάρα πολύ είναι ότι οι Σερραίοι είναι άνθρωποι έξω καρδιά, είναι πολύ φιλόξενοι και μου αρέσει πάρα πολύ όταν πάω στο χωριο της γυναίκας μου στην Αναστασιά  ένα χωριουδάκι μικρό στη Νέα Ζίχνη να κάθομαι στο καφενείο μαζί τους να συζητάμε και να γλεντάμε με ζουρνάδες και νταούλια και να πίνουμε το παραδοσιακό τσίπουρο των Σερρών! Δεν με έχουν κάνει ποτέ να αισθανθώ σαν ξένος γιατί πάντα με καλό δέχονται και μου λένε καλώς τον γαμπρό μας!!!!Με τις Σέρρες έχω δεθεί παρά πολύ και την θεωρώ μια από τις ομορφότερες πόλεις  της Ελλάδας! Μου αρέσει πάρα πολύ να ανεβαίνω στο ψηλότερο σημείο της πόλης τον Κουλά και να αγναντεύω την πόλη των Σερρών και τα γύρω χωριά!!! Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα επισκέπτομαι συχνότερα την πόλη των Σερρών καθώς η γυναίκα μου διατηρεί στο χωριο κτήματα με κερασιες όπου παράγουν τα περίφημα και φημισμένα κεράσια της Αναστασιας.Και επιθυμία της συζύγου μου είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα κτήματα καθώς θέλουμε να αναβαθμίσουμε την περιοχή των Σερρών και τις γύρω περιοχές!!!”

Ποιος είναι ο άνδρας που κατέκτησε την καρδιά της  Σερραίας Φωτεινής Γκοτζήλα και την ενέπνευσε να γίνει ερωτικη μετανάστρια;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΩΤΑΣ: “ Ονομάζομαι Μιχάλης Ρωτας κατάγομαι από το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησι των Κυκλάδων την όμορφη Ναξο!!! Είμαι περήφανος που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτό τον ευλογημένο τοπο.Καταγομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι Αγροτης τεταρτης γενιάς.Ασχολουμαι με τη γη και τα ζώα από τότε που γεννήθηκα και έκανα τα πρώτα μου βήματα.Από τότε που τα πόδια μου πάτησαν στο χώμα.Μολις σε ηλικία 5 ετών θυμάμαι που πήγαινα στα γελάδια και τάιζα τα μικρά μοσχαράκια!!!!Καθως μεγάλωνα και ενώ πήγαινα στο σχολείο η αγάπη μου για τα ζώα και τα χωράφια αυξανόταν καθώς έβλεπα τον πατέρα μου με πολύ αγάπη και μεράκι να εργάζεται και ήθελα να του μοιάσω.Ενω ήμουν πολύ καλός μαθητής και μου δόθηκαν ευκαιρίες να σπουδάσω ακόμα και στο εξωτερικό,εγώ θέλησα να κάτσω στα χωράφια και να δουλέψω τη γη μας.Μολις εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υπηρεσίες το 2003 εντάχθηκα σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και ίδρυσα μια από τις πιο υπερσύγχρονες κτηνοτροφικες μονάδες του νησιού χωρητικότητας 100 Βοειδών που διατηρώ μέχρι σήμερα.

Επισης καλλιεργώ πάνω από 100 στρέμματα με σιτηρά,δημητριακά,οπωρολαχανικά και πατάτα όπου είναι η βασική μου καλλιέργεια και εκεί επικεντρώνεται όλη η προσοχή μου η αγάπη μου και το μεράκι μου.

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πολύ στο νησί μας και τις δυνατότητες που έχει γι αυτό το λόγο άλλωστε ασχολήθηκα με αυτό το επάγγελμα και δεν έχω σταματήσει ποτέ όπου σταθώ και όπου βρεθώ να διαφημίζω τον τόπο μας και τα αγαθά του μέσα από συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και σε συναντήσεις με εμπόρους και εκθέτες σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η σχέση μου με την βόρεια Ελλάδα ξεκινά από παλιά πριν ακόμα γνωρίσω την σύζυγο μου που κατάγεται από την όμορφη και φιλόξενη περιοχή των Σερρών.Στην βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη έχω ανάπτυξη πολύ στενές φιλίες καθώς βρίσκονται πολλοί καλοί μου φίλοι

Όταν η Φωτεινή αποφάσισε να ακολουθήσει τον άνδρα της ζωής της στην Νάξο η ζωή της άλλαξε ριζικά. Από την πεδιάδα στην θάλασσα. Άλλοι άνθρωποι, άλλος τρόπος ζωής….

 

Πόσο άλλαξε η ζωή σου και πως προσαρμόστηκες;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΤΖΗΛΑ: ΅“Την πρώτη φορά που κατέβηκα στη Νάξο σχημάτισα μια μάλλον περίεργη εντύπωση .Η έντονη παρουσία της άγονης πέτρας και του άσπρου των σπιτιών ήταν ασυνήθιστη για τα δικά μου μάτια που μεγάλωσα σε ένα τοπίο γεμάτο πράσινο.(Ίσως ακουστώ γραφική αλλά μου θύμισε πολυ σεληνιακό τοπίο….)

Τα χρόνια πέρασαν και συνήθισα τη ζωή σε ένα νησί , το οποία τελικά είναι πιο όμορφο από ο,τι περιμενα ακόμη και τον χειμώνα.Οι Ναξιωτες ειναι φιλόξενοι άνθρωποι και δεν με κάνανε να νιώσω ποτέ ξένη ,ίσως γιατί υπάρχουν αρκετοί ξένοι και μάλιστα αρκετοί Σερραιοι στο νησί .Αυτο που μ αρέσει πολύ (και συνάμα ζηλεύω γιατί δεν συμβαίνει στο δικό μου χωριό ) είναι ότι έχουν πολλές πολιτιστικές δράσεις όλα τα χωριά του νησιού και αυτό σε ελκύει να τα επισκεφτείς.Αγαπανε , φροντιζουν και αναδεικνύουν τις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου τους…Επίσης μ’αρέσει πολύ η παρεΐστικη ατμόσφαιρα που επικρατεί στα μαγαζιά τα βράδια του χειμώνα. Είναι ωραίο να βγαίνεις χωρίς παρεα και να καταλήγεις να μην θες να φύγεις από το μαγαζί επειδή πάντα κάποιον γνωστό θα δεις και κάτι ενδιαφέρον θα εχεις να συζητήσεις.”

Σου λείπουν οι Σέρρες;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΤΖΗΛΑ:  “Ειναι αλήθεια ότι μου λείπει πολύ ο τόπος μου…η πόλη μου,το χωριό μου,η θέα προς το όρος Μενοικιο που είχα από το παράθυρο του δωματίου μου.Αλλα πιο πολυ μου λείπουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα ,οι φίλοι μου και συγγενείς μου,η γειτονιά μου…Ευτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογια και έχω επαφή μαζί τους και κάνω ποτέ ποτέ καμία βόλτα στην αγορά των Σερρών με το Google Street.Τα πρώτα χρόνια του γάμου μου ερχόμουν πολύ συχνά στη Σερρες ,μέχρι και τέσσερις φορές τον χρόνο όμως τώρα λόγω εργασίας είναι δύσκολο .Εργαζομαι τα τελευταία χρόνια στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο τμήμα της μηχανογράφησης.”

Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΤΖΗΛΑ:   Τώρα η ζωή μου και το μέλλον μου ειναι εδώ στη Νάξο ,αυτό πιστεύω δηλαδή γιατί κανεις δε ξέρει τι μέλλει γενεσθαι.Μετα από 11 χρόνια γάμου έχει έρθει στη ζωή μας ενα υπέροχο και ζωηρό αγορακι που μας έχει κλέψει την καρδιά .Στο χωριό μου είναι οι ρίζες μου και το αγαπώ στη Νάξο είναι οι ρίζες του γιου μου και δεν μπορώ να μην την αγαπώ....”

MIXΑΛΗΣ ΡΩΤΑΣ: “Ένα από τα όνειρα που έχω προσωπικά και είναι και αυτό μέσα στο φάσμα της περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα είναι να ασχοληθώ με τον  αγροτοτουρισμό.Προγραμματιζω μέσα στις επόμενες μέρες να ενταχθώ σε ένα καινούριο επενδυτικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης που έχει σκοπό να αναδείξει τα προϊόντα και τις ομορφιές του τόπου μας μέσα από την μαζική εστίαση. Φιλοδοξώ να κατασκευάσω μια ξενοδοχειακή μονάδα όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί την καλλιεργεια των τοπικών προϊόντων και να γεύεται τα αγαθά του τόπου μας.Ως πατέρας πλέον του πρώτου μας παιδιού θα ήθελα να εξασφαλίσω στο γιο μου μια σταθερή δουλειά και όνειρο μου είναι να ακολουθήσει τα δικά μου βήματα ως αγρότης πέμπτης γενιάς πλέον!!!!!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες