Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος: Ο Λευτέρης Ελευθερίου σε σκέψεις μετά τη βράβευσή του από την...

Νάξος: Ο Λευτέρης Ελευθερίου σε σκέψεις μετά τη βράβευσή του από την ΕΑΣ Νάξου

|

Σκέψεις του Λευτέρη Ελευθερίου με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του από την ΕΑΣ Νάξου στο 9ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου για την προσφορά του στο νησί της Νάξου…. 

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα στη διάρκεια του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νάξο από την ΕΑΣ Νάξου ήταν ο Λευτέρης Ελευθερίου. Ο Ναξιώτης ηθοποιός που αρέσκεται να προσφέρει τον …εαυτό του για χάρη της Νάξου. Αρκεί να του πει κάποιος “Νάξος” και ο Λευτέρης γίνεται χίλια κομμάτια. Φέτος τον Δεκέμβριο θα τον δούμε σε πρωταγωνιστικό ρολο σε ελληνική ταινία που έχει γυριστεί στη Νάξο και ανάμεσα στις άλλες δουλειές που κάνει για να επιβιώσει είναι και αυτή του γεωργού. Μία εργασία που έχει συνδεθεί με την παραγωγή πατάτας… Εξού και η φωτογραφία που βλέπετε.. 

Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη βράβευσή του, ο Λευτέρης Ελευθερίου στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media στέλνει ένα ευχαριστήριο μήνυμα από καρδιάς… Τι αναφέρει; ” Στο φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΕΑΣ για 9η συνεχόμενη χρονιά προσκλήθηκα να παραλάβω ένα βραβείο για την προσφορά μου στην ανάδειξη του τόπου. Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε, ωστόσο έχω τι δικές μου μικρές παραξενιές σαν άνθρωπος και θέλω επί τη ευκαιρία να απευθύνω τις δικές μου ευχαριστίες επειδή θεωρώ οτι βραβεύτηκα για κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως και θα συνεχίσω να το κάνω ανεξάρτητα αν υπάρχει κάποιο αντίτιμο η κάποιο βραβείο. Θα αφιερώσω με την σειρά μου το βραβείο σε αυτούς που με έχουν κανει να αγαπήσω αυτό το νησί.

Αφιερώνω το βραβείο στον Πατέρα μου και στην Μάνα μου που με φέραν σε αυτήν την ευλογημένη γη με βοήθησαν να την γνωρίσω, να την αγαπήσω και να την πονέσω τώρα που βλέπω ότι ψυχορραγεί χωρίς νερό. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου που ακούει κάθε χρόνο τον πόθο μου να επισκεπτόμαστε το νησί όσο περισσότερο καιρό μπορούμε, αφιερώνω το βραβείο σε αυτούς που κάθε μέρα αναζητούν και σέβονται τα φυσικά κάλλη της Νάξου που την καθιστούν μοναδική. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω σε όλους τους κατοίκους που ξυπνάνε και κοιμούνται, υδροκοπούν καθημερινά με την αγωνία να ζήσω στο νησί όσο καλύτερα μπορώ εγώ, τα παιδιά μου, οι συγγενείς, οι φίλοι μου, οι φιλοξενούμενοι μου και οι ξένοι επισκέπτες της Νάξου.

Το βραβείο αυτό το αφιερώνω σε αγρότες, εργάτες, βοσκούς, στους ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς που αφορούν την υγεία στο νησί, τον αθλητισμό, πολιτικούς, δασκάλους, ανθρώπους που μας παρέχουν κάθε είδους υπηρεσία, ανθρώπους τουριστικών επιχειρήσεων, σε αυτούς που αγαπούν και πονούν την ιδιαίτερη οικολογία του και μας βοηθούν μάθουμε πότε την πληγώνουμε και επειδή πάλι κάποιον θα ξεχάσω σε όποιον δίνει τον δικό του αγώνα για το καλό του τόπου.

Αφιερώνω το βραβείο αυτό σε αυτούς που αγαπούν και αναδεικνύουν την ιστορία τα μνημεία και τα μουσεία της Νάξου για να γνωρίζουμε τι έχει περάσει αυτός ο τόπος και που πάμε. Χωρίς την γνώση του παρελθόντος είναι αβέβαιο το μέλλον. Αφιερώνω το βραβείο στους ανθρώπους που ζουν τους δύσκολους χειμώνες της απομόνωσης στο νησί με τον φόβο αν ο καιρός θα επιτρέψει μία υγιή παραγωγική σοδειά στα χωράφια τους ή αν θα υπάρξει έλευση τουρισμού.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ενδεχομένως εργάζονται τόσο σκληρά που δεν έχουν προλάβει να κάνουν μία βουτιά στα υπέροχα νερά μας τους θερινούς μήνες. Αφιερώνω το βραβείο σε όσους με τον εθελοντισμό και το υστέρημά τους βοήθησαν στα γυρίσματα της ταινίας που έγιναν τον περασμένο Μάϊο στο νησί μας. Αφιερώνω το βραβείο σε αυτούς που κάθε μέρα γνωρίζουν ότι έχουν βάλει ένα λιθαράκι στο χαμόγελο και την κουβέντα στα χείλη ενός ξένου ” Πρέπει να πας Νάξο θα μαγευτείς με την φυσική ομορφιά και την αυτάρκειά της, τα προϊόντα και την ταυτότητα της”.

Αυτός ο άνθρωπος, αυτό το λιθαράκι είναι δίπλα σε αυτόν τον ξένο στην αφάνεια χωρίς βραβείο αλλά ξέρει ότι έχει κάνει και αυτό την προσπάθειά του για την ανάδειξη του τόπου. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες όσο και να διαφημιζα εγώ τον τόπο δεν θα είχε κανένα αντίκρυσμα. Η συνέχεια επί της οθόνης το χειμώνα, με μία ταινία που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αίθουσες της Ελλάδας και επιλεγμένες του εξωτερικού αφιερωμένη στην ομορφιά του νησιού μας. Να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε την γη και την θάλασσα της Νάξου. Ευχαριστώ και πάλι.”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη