Νάξος - Στ. Φουτάκογλου: "Ευγνώμονες για την προσφορά, την προσωπικότητα του Δημήτρη Περιστεράκη"

"... Σήμερα που οι στόχοι και τα οράματα του Δημήτρη έχουν πραγματοποιηθεί μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ήσυχοι γιατί κοιτάζοντάς μας από ψηλά θα χαίρεται και θα καμαρώνει. Αιωνία του η μνήμη. Παραμένουμε ευγνώμονες στην προσφορά και το μέγεθος της προσωπικότητας του Δημήτρη Περιστεράκη.”

Είναι η αποφώνηση, ο επίλογος της ομιλίας του Στράτου Φουτάκογλου - εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου - χθες, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές για να τιμήσουν όσους έδωσαν το παρών στους Αγώνες Στίβου Βετεράνων Αθλητών και στη μνήμη των Δημήτρη Περιστεράκη και Γιώργου Παπαβασιλείου, δύο μεγάλων Ελλήνων αθλητών...  Και όπως διαβάζουμε στην ανάρτησή του μέσα από την σελίδα του στα social media "Χθες Σάββατο 26/9/2020 διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Νάξου Αγώνες στίβου διαχρονικών αθλητών στην μνήμη του Δημήτρη Περιστερακη και του Γιώργου Παπαβασιλείου. Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των δύο μεγάλων μορφών του αθλητισμού και μεταξύ άλλων έγραψα δυο λόγια για την περίοδο που ο Δημήτρης Περιστεράκης διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Σταδίου Νάξου βάζοντας τις βάσεις να έχουμε σήμερα ένα αθλητικό κέντρο που όλοι καμαρώνουμε. Χρέος όλων μας είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωσή του.!!!

p6200119.jpg

"Ο Δημήτρης Περιστεράκης ως πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Σταδίου Νάξου

Τις δεκαετίες του ’80 και ’90 ο Δημήτρης Νι. Περιστεράκης διετέλεσε επι σειρά ετών πρόεδρος της επιτροπής του Εθνικού Σταδίου Νάξου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων που σήμερα ανήκουν στο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Νάξου. Λάτρης του αθλητισμού ο Δημήτρης αγάπησε τον τόπο του όσο λίγοι και μετά την συνταξιοδότησή του ήρθε να εγκατασταθεί εδώ που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την αγαπημένη του Χώρα.

Τα πρώτα χρόνια ως σωματειακός προπονητής στίβου του Πανναξιακού και στη συνέχεια ως πρόεδρος της επιτροπής εθνικού σταδίου έβαλε στόχο να συμβάλει στην εκτόξευση του ναξιακού αθλητισμού και να προσφέρει στη νεολαία ευκαιρίες με νέες αθλητικές υποδομές και τεχνικές άθλησης που μέχρι τότε ήταν άγνωστες. Δούλεψε μεθοδικά και επίμονα να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα οράματά του. Η άμεση παρέμβαση του στην αθλητική ηγεσία του τόπου και φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ κ.λ.π, καθώς και η δημιουργική συνεργασία με ντόπιους παράγοντες του αθλητισμού αλλά και οι συγκρούσεις του όπου αυτές χρειαζόταν, απέδωσαν καρπούς.

Την περίοδο αυτή έδινε σχεδόν καθημερινά αγώνα μαζί με τους συνεργάτες του για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, για την μετεξέλιξη του γηπέδου ποδοσφαίρου σε ένα σύγχρονο στάδιο με προδιαγραφές ολυμπιακών διαστάσεων για να υπάρχει η δυνατότητα , όπως χαρακτηριστικά επαναλάμβανε, να μπορούν να διεξάγονται στο νησί διεθνείς αθλητικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου και να μπορεί να αναγνωρίζονται τα όποια ρεκόρ θα σημειώνονταν σε αυτούς. Κριτής ο ίδιος σε μεγάλες αθλητικές συναντήσεις ήθελε να μετρήσουν πανελλήνια , πανευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε αυτό το στολίδι του αθλητισμού που με δικές του, κυρίως, ενέργειες απέκτησε η πόλη και το νησί, και απολαμβάνουν σήμερα όλοι οι αθλούμενοι κάθε ηλικίας.

120253632_10215585338141360_6140036555913435024_o.jpg

Με δική του πρόταση και ενέργειες της επιτροπής, τη δεκαετία του 1990 δημιουργούνται εγκαταστάσεις κάτω από τις κερκίδες όπου διαμορφώνονται χώροι με αθλητικό εξοπλισμό που απολαμβάνουν αθλούμενοι κάθε ηλικίας. Χώροι ακόμη που φιλοξενούν τα αποδυτήρια των ομάδων αλλά και προσφέρουν στέγη στο ιστορικό αθλητικό σωματείο της Νάξου, τον αγαπημένο του Πανναξιακό Α.Ο. καθώς και σε άλλα αθλητικά σωματεία.

Δικαιολογημένα οι Ναξιώτες απέδωσαν το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο το οποίο εν πολλοίς οφείλετε σε δικές του προσπάθειες όχι μόνο για την δημιουργία του αλλά και στην αποτροπή να διατεθεί ο συγκεκριμένος χώρος για άλλους σκοπούς και να στερήσει την δυνατότητα της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου. Σήμερα που οι στόχοι και τα οράματα του Δημήτρη έχουν πραγματοποιηθεί μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ήσυχοι γιατι κοιτάζοντάς μας από ψηλά θα χαίρεται και θα καμαρώνει.

Αιωνία του η μνήμη. Παραμένουμε ευγνώμονες στην προσφορά και το μέγεθος της προσωπικότητας του Δημήτρη Περιστεράκη."

Υγ. Οι αγώνες έγιναν από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου της Νάξου στα πλαίσια της Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Ο.Ε.Β.Α.Σ) και σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και τα αθλητικά Σωματεία Πανναξιακός Α.Ο και Ναξιακός Γ.Σ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News