Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

Νάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

|

Ένας εκ των κορυφαίων bartenders της σύγχρονης εποχής, ο Νίκος Μπάκουλης, βρέθηκε στη Νάξο έχοντας αναλάβει το μενού όσον αφορά τα cocktails στο Tortuga beach bar και εξηγεί στην Ελένη Μουστάκη τι εστί «Ευ Πίνειν» (δείτε το video) 

Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι ξέραμε το «Ευ ζην»…. Όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει και σιγά σιγά τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Και έχουμε το «Ευ Πίνειν»… Μία νέα έκφραση που έρχεται από το χώρο της νυχτερινής ζωής της Ελλάδας και μας θυμίζει ότι ακόμη και όταν βγαίνουμε να πιούμε οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε και να πίνουμε όχι απλά με μέτρο αλλά και ..υγιεινά.

Της Ελένης Μουστάκη

Γίνεται; Η απάντηση έρχεται από τον Νίκο Μπάκουλη, έναν εκ των πέντε ιδιοκτητών του διάσημου (πλέον) «the Clumsies» ενός bar που βρίσκεται στο πάλαι ποτέ εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Πραξιτέλους 30 στην Αθήνα.  Ένας χώρος, που κατακλύζεται από κόσμο και δύσκολα μπορείς να βρεις τραπέζι ή χώρο να πιεις το ποτό σου (κυρίως τα cocktails του για τα οποία άλλωστε έχει βραβευτεί πολλάκις), αφού δεν είναι τυχαίο ότι το «The Clumsies» τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα All – Day bars του κόσμου. Όσο για τους δύο bartenders? Ο Νίκος Μπάκουλης υπήρξε ο Greek World Class Winner 2011 και ο Βασίλης Κυρίτσης ο Greek World Class Winner 2012.

Τι σχέση έχει τώρα ο Μπάκουλης με τη Νάξο; Έχει αναλάβει το …βαρύ έργο να οργανώσει το μενού των cocktails του διάσημου πια δικού μας Tortuga beach bar – restaurant στην παραλία της Πλάκας Νάξου. Και έχοντας και τον ιδανικό …βοηθό (τον Ενρι ) που αναλαμβάνει να κάνει πράξη ότι έχει σχεδιάσει ο Νίκος στο μυαλό του…  

Ποιο είναι το παράξενο στην όλη ιστορία; Ότι σε χρόνο ρεκόρ, ο Μπάκουλης έχει αγαπήσει ιδιαίτερα την Νάξο. Ο λόγος;  Το γαστρονομικό ενδιαφέρον, αφού μπορεί να χρησιμοποιεί και να γεύεται εξαιρετικής ποιότητας υλικά στα cocktails που δημιουργεί. Πρόσφατα, μάλιστα, το πρώτο Sunset Cocktail party του Tortuga είχε την υπογραφή του, αφού ήρθε από την Αθήνα για να πιούμε ποτάκι από τα χεράκια του, τα δοκιμάσαμε και ήταν φανταστικά!

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες, ένα cocktail του μαγαζιού με ονομασία από το Αιγαίο, το “Aegean Negroni” βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού TimeOut  το οποίο ερεύνησε άπειρες ώρες αναζητώντας το καλύτερο και πιο δημιουργικό κοκτέιλ από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.

Τι κάνει όμως έναν bartender επιτυχημένο σύμφωνα με τον Νίκο Μπάκουλη; «Η δουλειά και το να έχεις μια ματιά στον έξω κόσμο, γιατί η Ελλάδα εκτός από έναν τουριστικό προορισμό αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό, επομένως πρέπει να πηγαίνεις σύμφωνα παράλληλα με τις τάσεις του εξωτερικού».

Εμείς εδώ να σημειώσουμε αυτό που θα ακούσετε με τα αυτάκια σας στη συνέντευξη που υπάρχει πιο κάτω, ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο Brian Flanagan (ο πρωταγωνιστής στην ταινία της δεκαετίας του 80 Cocktails), λέγοντας “δεν έχω δει την ταινία”, τονίζει δε ότι ο bartender είναι σήμερα κάτι μεταξύ Ψυχολόγου, φιλόσοφου, όμως όλα γίνονται με σκληρή δουλειά και με το βλέμμα στις ανάγκες της νέας εποχής…

Και τι προστάζουν οι νέες τάσεις; «Να μπορείς να πίνεις τα ποτά πολύ εύκολα “easy drinking” κι αυτό γίνεται χωρίς πολύ αλκοόλ, σε συνδυασμό με έναν healthy χαρακτήρα, δηλαδή ποτά με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς επιβλαβή προϊόντα για την υγεία. Επίσης, ζυμώσεις που μπορεί να κάνεις εύκολα και να δημιουργήσεις ένα χαμηλόβαθμο αλκοολικό ποτό π.χ. κρασί από μήλο ή ρόδι και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μην πετάξεις τίποτα.. ότι περισσεύει προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις σε ένα άλλο ποτό. ΕΥ ΠΙΝΕΙΝ».

Όσο για το μυστικό του καλού bartender; Η απάντηση του Νίκου αφοπλιστική ενώ μας φτιάχνει ένα μοναδικά γευστικό και αρωματικό cocktail «όταν βρούμε έναν bartender, θα τον ρωτήσουμε» Και έφυγε για τη δουλειά του γελώντας…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν