Ο Δημήτρης Βιτζηλαίος μιλάει για ΑΕΚ, Πανναξιακό και ακαδημίες

Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού AON, Δημήτρης Βιτζηλαίος μίλησε στο enwsi.gr για το τουρνουά που διοργάνωσε η ομάδα της Νάξου με προσκεκλημένη την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι ομάδες να επενδύσουν στις ακαδημίες τους για την ανάδειξη νέων αθλητριών.

Παράλληλα σχολίασε την φετινή πορεία της ομάδας του Πανναξιακού και τόνισε πως τον πληγώνει η πορεία της ΑΕΚ η οποία ωστόσο ήταν προδιαγεγραμμένη.

Αρχικά αναφερόμενος στα φιλικά των Κορασίδων σχολίασε: «Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στη Νάξο να παίξει ο Πανναξιακός αντίπαλος με μια τόσο μεγάλη ομάδα. Τα κορίτσια του νησιού δεν έχουν την πολυτέλεια να παίζουν με τέτοιες αντίπαλες και ήταν κάτι που το χάρηκαν πάρα πολύ. Επιλέξαμε την ΑΕΚ που έχει πάρα πολλά κορίτσια στα αναπτυξιακά της τμήματα και δουλεύει με μεράκι και επαγγελματικά στο συγκεκριμένο κομμάτι» ανέφερε και συνέχισε: «Αν δεν υπάρχει μέλλον στις ακαδημίες ενός συλλόγου δεν θα υπάρχει μέλλον στην πρώτη ομάδα. Είμαστε στην Ελλάδα του 2017 και επειδή δεν υπάρχουν χρήματα άλλων εποχών θα πρέπει να επενδύσουν οι ομάδες σε γηγενείς παίκτριες. Είναι ιδανικό να υπάρχει μια συνέπεια και μια φιλοσοφία στον κάθε σύλλογο από τις παγκορασίδες ως την πρώτη ομάδα». 

Σε ερώτηση για το αν οι ελληνικές ομάδες επενδύουν στις ακαδημίες σχολίασε: «Πρέπει να επενδύσει το ελληνικό βόλεϊ στα ταλεντάκια που υπάρχουν, έτσι κ αλλιώς οι σημερινές μεγάλες αθλήτριες, είναι τα ταλέντα των προηγούμενων ετών».

Αναφορικά με την φετινή πορεία του Πανναξιακού ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ σχολίασε: «Η ομάδα του Πανναξιακού μετά τις εμπειρίες που απέκτησε τα προηγούμενα τρία χρόνια εξακολουθεί κ μαθαίνει… Πήρε ένα από τους σοβαρότερους προπονητές που υπάρχουν στην Ελλάδα, τον κύριο Ρούση κ με όπλο την ποιοτική δουλειά κ το καλό κλίμα έχει καταφέρει να είναι κ φέτος στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι αθλήτριες που βρίσκονται στην ομάδα εκτός από εξαιρετικές, είναι πάντα πρόθυμες κ έχουν γίνει ένα κ αυτό φαίνεται σε κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε! 

Σαν φίλαθλος της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την φετινή πορεία της ΑΕΚ τονίζοντας: «Γενικά πληγώνει η ΑΕΚ! Δυστυχώς για την ΑΕΚ κ την περίοδο που έγιναν οι μεγάλες επενδύσεις στην ομάδα, δεν πήρε όσα θα μπορούσε να πάρει, σε σχέση με αυτά που έδωσε. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι το καράβι πήγαινε στα βράχια. Η ΑΕΚ έχει μάθει όμως να παλεύει κ να βρίσκει λύσεις. Αρκεί το μεσαίο γράμμα των αρχικών της να είναι σε ισχύ! Ένωση».
 

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News